I després

APAGADA SIMBÓLICA DE LLUMS AQUEST DISSABTE

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte, 25 de març, entre les 20.30 i les 21.30h s’apagaran expressament els llums de la plaça del Mercat, els llums ornamentals del Casino i de l’Ajuntament.

Es tracta d’un tall deliberat, una actuació concreta, que suposa el suport de Sant Feliu de Guíxols a la campanya “L’Hora del Planeta 2017”. La campanya busca mobilitzar més de 7000 ciutats d’arreu del món que permetin visualitzar, de forma coordinada, el suport global a l’acció contra el canvi climàtic, apagant simbòlicament els llums dels principals edificis i monuments.

L’entitat ecologista WWF torna a convocar el 2017 L’Hora del Planeta, que recull la iniciativa de persones individuals, municipis, institucions i empreses en la lluita contra el canvi climàtic. L’any 2016 va ser el més càlid quant a registres des que es tenen dades. Sota el lema “El Planeta Primer. Que ningú no et pari”, L’Hora del Planeta 2017 tindrà lloc dissabte 25 de març, de 20:30 a 21:30, quan els llums de les principals ciutats del món secundaran la iniciativa. Val a dir que a títol individual també es pot realitzar l’acció. L’espai web http://horadelplaneta.es en dóna més informació.

-Quines són les darreres accions realitzades per l’Ajuntament en favor de l’estalvi energètic? :

2015
-Renovació de més de 5.400 llumeneres amb làmpades de tecnologia Halogenur metàl·lic i millora dels reflectors
-Canvi de les òptiques semafòriques a leds
-Canvi de tots els rellotges astronòmics que regulen els quadres de comandament de l’enllumenat públic , per uns d’alta precisió i telegestionats
-Estalvi anual aconseguit a l’Enllumenat públic: 1.500.000 kW/any, equivalent a 248.724€/any 721,5 tn CO2/any

2016
-Activació del programa informàtic de gestió energètica SIE per a totes les pòlisses de llum i gas dels edificis municipals. El programa permet veure l’evolució del consum, els desviaments, els equipaments amb més consum etc i per met tenir un control molt estricte de costos i consums, per a fer mesures d’estalvi eficients.
-Adequació de totes les potències de les pòlisses d’edificis i quadres municipals.
-Revisió i correcció de les energies reactives amb recàrrec.
-Canvi de 200u bombetes halògenes de 200W per bombetes de LED de 10W, edifici Monestir
-Instal·lació de làmpades LED a la Policia Local.

2017
-Proposta de gestió integral de diferents edificis municipals

 

El més llegit

I després