APAGADA SIMBÓLICA DE LLUMS AQUEST DISSABTE

Aquest dissabte, 25 de març, entre les 20.30 i les 21.30h s’apagaran expressament els llums de la plaça del Mercat, els llums ornamentals del Casino i de l’Ajuntament.

Es tracta d’un tall deliberat, una actuació concreta, que suposa el suport de Sant Feliu de Guíxols a la campanya “L’Hora del Planeta 2017”. La campanya busca mobilitzar més de 7000 ciutats d’arreu del món que permetin visualitzar, de forma coordinada, el suport global a l’acció contra el canvi climàtic, apagant simbòlicament els llums dels principals edificis i monuments.

L’entitat ecologista WWF torna a convocar el 2017 L’Hora del Planeta, que recull la iniciativa de persones individuals, municipis, institucions i empreses en la lluita contra el canvi climàtic. L’any 2016 va ser el més càlid quant a registres des que es tenen dades. Sota el lema “El Planeta Primer. Que ningú no et pari”, L’Hora del Planeta 2017 tindrà lloc dissabte 25 de març, de 20:30 a 21:30, quan els llums de les principals ciutats del món secundaran la iniciativa. Val a dir que a títol individual també es pot realitzar l’acció. L’espai web http://horadelplaneta.es en dóna més informació.

-Quines són les darreres accions realitzades per l’Ajuntament en favor de l’estalvi energètic? :

2015
-Renovació de més de 5.400  llumeneres  amb làmpades de tecnologia Halogenur metàl·lic  i millora dels reflectors
-Canvi de les òptiques semafòriques a leds
-Canvi de tots els rellotges astronòmics que regulen els quadres de comandament de l’enllumenat públic , per uns d’alta precisió i telegestionats
-Estalvi anual aconseguit a l’Enllumenat  públic: 1.500.000 kW/any, equivalent a 248.724€/any  721,5 tn CO2/any

2016
-Activació del  programa informàtic de gestió energètica SIE  per a totes les pòlisses de llum i gas  dels edificis municipals. El programa permet veure l’evolució del consum, els desviaments, els equipaments amb més consum etc i per met tenir un control molt estricte de costos i consums, per a fer mesures d’estalvi eficients.
-Adequació de totes les potències  de les pòlisses d’edificis i quadres municipals.
-Revisió i correcció de les energies reactives amb recàrrec.
-Canvi de 200u bombetes halògenes de 200W  per bombetes de LED  de 10W, edifici Monestir
-Instal·lació de làmpades LED a la Policia Local.

2017
-Proposta de gestió integral  de diferents  edificis municipals

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació