I després

ANY HISTÒRIC ALS PORTS DE PALAMÓS I ROSES

Compartiu aquesta història

Els ports de Palamós (Baix Empordà) i Roses (Alt Empordà) preveuen assolir aquest any rècords històrics amb 62 escales i 57.000 passatgers, incrementant en conjunt un 26% el nombre de passatgers i un 35% les escales. Per primer cop se superarà el llindar de les 60 escales a la Costa Brava. S’estima que l’activitat generi un impacte econòmic directe de 3,9 milions d’euros en el territori. Aquest import econòmic s’extreu d’un estudi de l’Associació internacional de línies de creuers (Clia) que estima que cada passatger que desembarca es gastaria una mitjana de 62 euros i cada tripulant que desembarca 25 euros. A més, s’ha de sumar la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris que és de 6 euros per passatger.
La temporada de creuers 2018 visitaran els dos ports de la Costa Brava un total de 17 línies de creuers, de les quals un 55% són de luxe. Pel que fa a l’inici de la temporada, Palamós començarà el diumenge, 4 de març, i Roses el diumenge, 6 de maig. Casualment, els dos ports donaran el tret de sortida amb la companyia britànica Saga Shipping.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, entre d’altres autoritats, ha presentat la nova temporada de creuers 2018 que preveu assolir uns resultats històrics als dos ports de la Costa Brava. L’activitat de creuers reforça el paper i el posicionament dels dos ports i la destinació dins del mercat creuerístic. Tanmateix, l’activitat impulsarà el turisme, generarà ocupació i dinamitzarà econòmicament la demarcació gironina.

El port de Palamós preveu rebre 47.500 passatgers, amb un increment de l’11%, i 49 escales, un 17% superior a la temporada passada. Xifres amb què la instal·lació portuària batrà nous rècords històrics en escales i passatgers per segon any consecutiu. Així, Palamós reforçarà el paper de lideratge dins la seva categoria de port petit a la Mediterrània occidental. l’Inici de la temporada serà diumenge, 4 de març, amb l’escala del Saga Sapphire, i finalització el divendres, 7 de desembre, amb l’escala de l’Star Breeze. Els mesos de major afluència de creuers seran maig amb onze escales, i l’octubre i el juny amb vuit escales cadascun. L’afluència de major nombre d’escales al maig i l’octubre suposa més desestacionalització de l’activitat i l’arribada de turistes en temporada baixa.

 

El més llegit

I després