I després

17 NOTÍCIES + 17 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

JA ES POT CONTEMPLAR PART DE LA FAÇANA DE L’HOTEL ELKE
Operaris de tots els rams de la construcció estan treballant intensament per encarar el darrer tram de la construcció del futur Hotel Elke en els solars dels antics Rex i, Les Noies, Chic Bar, etc. del qual ja es poden comprovar els acabats de la façana per la banda del carrer Sant Ramon.
En una primera previsió es tenia la intenció d’inaugurar-lo la Setmana Santa d’aquest 2018, data molt pròxima, que possiblement serà molt justa però els treballs van avançant de forma considerable.
Recordem que s’hi construirà un nou hotel de 4 estrelles amb 65 habitacions que canviarà l’aspecte de la Rambla Portalet, que durant més de 10 anys mostrava un aspecte molt deteriorat després del tancament dels antics establiments per la mort dels germans Anlló.

 

PRIMERS DIES D’OBRES AL PASSEIG RIUS I CALVET
Les obres de remodelació del Passeig de Rius i Calvet s’han iniciat amb molta embranzida, realitzant l’aixecament de tot el paviment del vial i la vorera de la banda de mar, l’enderroc dels balcons, la senyalització de les rases pel soterrament dels serveis, que es reposaran totalment i només cal extreure l’arbrat per deixar la zona aclarida per actuar-hi sense obstacles. El primer problema que s’ha produit ha estat el de les arrels que s’han adherit a les conduccions soterrades del subministrament d’electricitat.
Tot i que pot semblar que l’accés està tancat, hi ha un passadís per accedir a peu tant als restaurants com al veïnat, institut, etc.
Recordem que l’empresa ha volgut treballar simultàniament en el vial i a la graderia que donarà accés a la platja, la qual cosa escurçarà els terminis d’aquesta actuació que afectarà a 6.910 m2 de l’àmbit.

 

NOTA DE GUÍXOLS DES DEL CARRER SOBRE UN PUNT DEL PLE
En el ple municipal de dijous es portaven a aprovació dos punts on es feia referència a l’educació, en número 4: “Proposta d’adhesió al pla educatiu d’entorn de Sant Feliu de Guíxols” i el número 5: “Proposta d’adhesió a la carta de ciutats educadores i d’ingrés a l’associació internacional de ciutats educadores”.
En el número 4, el regidor del grup municipal de Guíxols des del carrer va fer referència a la necessitat de la construcció d’un nou institut, qüestió que tracta en l’escrit enviat als mitjans que podeu consultar en la següent NOTA

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “LA VUITENA CAIXA”
Aquest dissabte, 24 de febrer, a les 19:00 h. a la Casa Irla es farà la presentació del llibre “La vuitena caixa”, de Dory Sontheimer, amb la intervenció d’Eduardo Martín de Pozuelo i presentació de Josep Murlà.
Poc després de morir la seva mare Dory Sontheimer va descobrir a casa seva set caixes amb fotografies, cartes, passaports i altres documents que li revelaven la seva identitat jueva i la dramàtica història de la seva família, víctima de la persecució nazi. Ho va explicar a “Les set caixes” i després de l’èxit torna a emocionar als lectors amb “La vuitena caixa”, recreant la història i el destí dels nens de la seva família, gràcies a la seva escriptura sincera i commovedora.

 

ENLLESTIDES LES OBRES DELS CARRERS CREU I SANT DOMÈNEC
Després de quatre mesos i mig es donen per acabades les obres dels carrers Creu i Sant Domènec, que es varen iniciar el passat 2 d’octubre, uns treballs que l’empresa Mugadas SLU va demanar poder fer-los simultàniament, una decisió que ha permès escurçar els terminis per poder posar punt i final al projecte de millora dels quatre carrers que desemboquen al passeig del mar, dos dels quals (Sant Llorenç i Sant Antoni) ja s’havien reurbanitzat en el decurs de la legislatura.
Aquest dijous s’ha fet la vorada de les llambordes, ja s’han enretirat els newjerseys de formigó i en alguns trams es prohibeix el pas de vehicles amb la instal·lació de jardineres.

 

CURS GIRA PER A DONES EMPRENEDORES D’ENTRE 23 I 60 ANYS
Curs per a dones d’entre 23 i 60 anys que tinguin ganes d’emprendre, que regentin un negoci o que estiguin desocupades, GIRA Mujeres ofereix formació on trobar inspiració i poder conèixer les seves possibilitats en un taller presencial que porta el títol de “Encuentra tu ruta” i es farà en dues sessions de 5h cadascuna.
Es tracta d’un projecte anomenat “Troba la teva ruta” innovador dirigit a impulsar la capacitat emprenedora de dones, convidant-les a realitzar un viatge d’autoconeixement personal i desenvolupament la seva idea de negoci, a través de la motivació, formació i acompanyament.
Les sessions son gratuïtes i es portaran a terme el 28 de febrer i 1 de març a l’aula de formació de l’edifici Guíxols Desenvolupament, al 1er pis de l’estació d’autobusos.
https://preinscripcion.giramujeres.com/dona, sae@guixols.cat i igualtat@guixols.ca

 

MÉS ASFALTATGE I CONSTRUCCIÓ DE VORERES
Les obres d’asfaltatge i construcció de voreres del tram de l’Avinguda de Catalunya que va des de la rotonda del carrer Canigó fins la de la Ronda Nord s’han enllestit en els darrers dies. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs declarava a El Punt Avui que l’actuació “ha permès habilitar una vorera a tocar de l’aparcament d’autocaravanes de Vilartagues, i dignificar la zona d’accés a l’esplanada del Guíxols Arena”, on volen potenciar l’agenda lúdica –després de descentralitzar activitats en una carpa desmuntable per Nadal i carnaval–, el camp de futbol de Vilartagues i altres equipaments propers com ara el tanatori, la deixalleria i el pavelló Carles Nadal.
Altres intervencions previstes, amb un pressupost d’uns 100.000 euros, seran per arreglar el paviment del carrer Hernán Cortés –ja fet–, la carretera de Sant Pol –a la Volta de l’Ametller– i la vorera del carrer Buenos Aires.

 

ACTIVITATS PER AQUEST CAP DE SETMANA A LA BIBLIOTECA
-Divendres 23 de febrer a les 18:30 h. presentació de llibre: “Una vida màgica (de la Costa Brava al món)”, de l’il·lusionista Xevi. A les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
-Dissabte 24 de febrer, a les 12:00h. l’Hora del conte: “Arzabastayan” Aquest cop Ruskus Patruskus esdevindrà el més esbojarrat dels aprenents de bruixot! Combinant l’agudesa amb la innocència, la comicitat física amb l’ humor parlat i el ritme dinàmic amb moments de tendresa, l’Arzabastayan és una síntesi perfecta del món de la màgia i el clown. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

SOL·LICITUTS PER EXPOSAR AL PATI DE L’AJUNTAMENT
El proper dimecres, 28 de febrer és la data límit per presentar les sol·licituds per exposar al Pati de l’Ajuntament de forma gratuïta les entitats i artistes que demostrin la seva vinculació amb Sant Feliu de Guíxols.
Abans d’iniciar un tràmit, cal comprovar que compleixen els requisits de sistema http://ciutada.guixols.cat/requisits_tecnics
Cal aportar:
Instància
Fotocòpia DNI/NIE
Projecte expositiu
Fotografies en format digital o pàgina web a on consultar l’exposició.

 

JORNADES CULTURALS EOISFG AL MONESTIR
El cantant del grup Els Amics de les Arts, Joan Enric Barceló, serà un dels ponents en les sessions públiques que organitza l’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols (@eoisfg), que porten per títol “Jornades Culturals de l’EOISFG”. En el cas del cantant, en la seva sessió ell descriurà els passos que segueix a l’hora de compondre cançons, des de l’idea primera fins al resultat final.
Durant dues tardes, al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, el públic general, així com alumnes i exalumnes d’aquesta escola podran conèixer l’oferta en l’estudi de les llengües estrangeres (francès, alemany i anglès) que organitza el centre.
Serà el proper dimecres, 28 de febrer i l’1 de març. Programació: http://ow.ly/em5w30ig4N6

 

4 DE MARÇ, FESTIVITAT DE SANT ANTONI ABAT
Ja s’estan difonent els detalls de la celebració del Sant Antoni Abat d’aquest 2018 que se celebrarà el diumenge de la setmana entrant, 4 de març, seguint la línia de les dues darreres edicions en les quals es va realitzar un destacat canvi en la organització.
A les 11:00 h. es donarà inici als tres tombs amb un recorregut pels carrers del centre que inclouen les dues rambles i el passeig del Mar.
A les 12:30 h. Benedicció als Jardins Juli Garreta i exhibicions a la platja.
A les 13:00 h. Exhibició canina a càrrec de Jack & Fermin
A les 13:30 h. Exhibició eqüestre a càrrec de Santi Serra amb nou espectacle.

 

ACTIVITAT EN EL 40è ANIVERSARI DE L’ESCOLA D’ADULTS
El Centre de Formació d’Adults de Sant Feliu de Guíxols commemora el seu 40è aniversari amb diverses activitats i convida a tothom a la xerrada “L’aprenentatge constant i la Resiliència”, que anirà a càrrec de la psicòloga Fina Trullàs Grabalosa, amb un innovador enfocament psicològic per abordar l’aprenentatge al llarg de la vida.
Se celebrarà al Teatre-Auditori Narcís Masferrer el dilluns, 12 de març a les 5 de la tarda. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom i s’emmarca en les activitats programades amb motiu del 40è aniversari de l’Escola d’Adults que es va posar en marxa l’any 1978.

 

ACTIVITATS PER A LA SETMANA ENTRANT A LA BIBLIOTECA
Divendres 2 de març Club de lectura: Una qüestió personal, de Kenzaburô Ôe. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
Dissabte 3 de març Taller: Pinta la música. A partir de 4 anys. Amb l’Alba Navarro. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.Dissabte 3 de març: Xerrada: La motivació personal i la superació de les pors. A càrrec de Tony Ceballos. A les 10 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

 

SURT UN NOU NÚMERO DE LA REVISTA ÀNCORA
Ja es troba als quioscs el número 3.476 de la revista Àncora amb portada dedicada al temps de reflexió i d’oci. A l’interior, bones previsions per a la temporada turística, oferta esportiva per a joves, article sobre la ubicació de l’escultura de la “Pepita”, reportatge sobre l’equip “Els Peyus” de la Trailwalker, entrevista a Marie Fauré, recuperació de roba d’Humana, record a Eugeni Bigas, Cassà recorda els bombardejos de 1939, la judicatura i el futur dels nadons catalans, tomba del cirugià guixolenc Francesc Darder, entrevista a Ernest Zaragoza sobre l’Aplec per a malats mentals, 10 anys de l’escola musical de Santa Cristina, nou llibre de Joaquim Pijoan, ens deixa el futbolista i entrenador Joan Bardera, 2 capítols d’Un llarg camí fins a Sant Feliu de Guíxols, etc.

 

S’ANUNCIA PEL DISSABTE, 9 DE MARÇ, LA CAMINADA PER LA IGUALTAT
Dissabte 9 de març a les 10h del matí es portarà a terme una caminada per la pau sota el lema de “puja al tren de la igualtat”. Sortida i projecció d’audiovisual a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Esmorzar a l’Estació del carrilet de Castell d’Aro. I arribada al Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols. Visita guiada al port de Sant Feliu, un itinerari de descoberta del port en clau de gènere. Per més informació, Museu d’Història museuhistoria@guixols.cat i 972 972820051. Punt d’igualtat de Santa Cristina d’Aro 972 837391. Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro 972818341. SIAD de Sant Feliu de Guíxols 972820101.

 

SORTEIG D’ENTRADES PER L’ESPECTACLE D’EN PEYU A SFG
Ràdio Sant Feliu disposa d’una de les app més completes per accedir a tots els nostres serveis des del mòbil, si us la baixeu podreu participar en el concurs de dues entrades per l’espectacle que el polifacètic “Peyu” oferirà el diumenge 4 de març a les 6 de la tarda al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu.
L’app, per a mòbils Android des de la Play Store, apareix amb el nom de “Player Ràdio Sant Feliu”. Un cop la tingueu instal·lada, només cal que hi entreu i cliqueu on posa “bústia”, ompliu les dades que demana i a “missatge” hi escriviu “Concurs Peyu”.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte, 24 de febrer
Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
09,30 h. Aleví C – Palafrugell
09,30 h. Benjamí A – Blanes
11,00 h. Benjamí C – Aro
11,00 h. Benjamí E – Calonge
12,30 h. Cadet A – Baix Ter
16,00 h. Cadet C – Bell-Lloc

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
09,00 h. Preinfantil Masculí Vermell – Fontajau
09,00 h. Premini Femení – GEiEG
11,30 h. Volei femeni CV Guíxols – Barna
16,00 h. Junior Femeni – Les Alzines
18,00 h. Senior Masculí B – Ripoll

Diumenge 25 de febrer

Camp de Futbol Josep Suñer i Arxer
E.F. Sant Feliu
09,30 h. Aleví B – Sant Gregori
11,00 h. Benjamí D – Pals
11,00 h. Prebenjamí A – RCDE Escola CB
12,30 h. Femení– Cabanes
16,00 h. AD Guíxols – Palafolls
18,30 h. Juvenil A – Ca l’Aguidó

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
12,00 h. Junior Masculí 00 – Blanes

Exhibició de Twirling
Diumenge 25 de febrer
Pavelló Municipal “la Corchera”
17,00 h.
Organitza : Club Twirling Sant Feliu

El més llegit

I després