I després

AMPLIACIÓ DE LA ZONA DE VIANANTS DE SFG

Compartiu aquesta història

Ahir fèiem una petita referència al tancament del tram del carrer hospital, que va des del carrer Capmany fins la Placeta Sant Joan, punt en el qual els vehicles s’han de desviar obligatòriament a la recerca d’itineraris alternatius.

El passat dijous, en el programa “Línia amb l’alcalde” de la nostra emissora, demanàvem a Carles Motas que comentés les raons per les quals s’ha pres aquesta decisió.

L’alcalde declarava que, des de la seva reurbanització, s’hi contemplava un ús exclusiu per a vianants, excepte per als propietaris de garatges de la zona, però hi havia un gran volum de trànsit i que en tot el tram del carrer del Mall es rebenta el paviment.

Afegia que s’ha tancat aquest tram de carrer però s’han enretirat dos fenals i s’ha obert el carrer del Mall per accedir a la carretera de Girona, decisió que prèviament s’havia comunicat al Col.legi Sant Josep i a l’Associació de Veïns del Puig, però que entén que qualsevol canvi d’aquestes característiques sempre provoca protestes quan els qui estan acostumats a passar-hi, de cop i volta no ho poden fer.

Segons Motas, el propòsit principal és pacificar la zona i eixamplar l’illa de vianants del centre, un espai que, quan es col.loquin les càmeres de seguretat amb lectors de matrícules que es contemplen en el pressupost del 2017, s’enretiraran les pilones provisionals, els vehicles autoritzats hi podran accedir i els no autoritzats seran sancionats.

També assegurava que quan s’acabin les obres previstes de reurbanització del carrer Santa Magdalena, el tram de la carretera de Girona que va des del carrer del Mall fins Santa Magdalena esdevindrà un bulevard de voreres amples, amb aparcaments en espiga, o bé en línia, amb un sol carril de circulació que també ampliarà les places de càrrega i descàrrega on, fins que acabin les obres, comptarà amb senyalització horitzontal i, posteriorment, s’urbanitzarà definitivament.

El més llegit

I després