I després

ALLIBEREN MEMBRE DE LA BANDA D’ALÍ

Compartiu aquesta història

Els Mossos van detenir al maig setze persones en relació amb l’onada d’assalts violents atribuïts a la banda d’Ali Salim. El Punt Avui informa que el jutjat de Sant Feliu de Guíxols en va fer empresonar set. Però a mesura que passa el temps, l’Audiència va revocant ordres de presó i també l’ordre d’allunyament d’una testimoni que hi havia contra un dels sospitosos que ja gaudeix de llibertat provisional.
L’Audiència, atenent la petició de la defensa, exercida per Benet Salellas, acaba de dictar la llibertat sense fiança per a Mohamed Ouhnine, en considerar que els indicis que van esgrimir els Mossos i el jutjat instructor no justifiquen la seva privació de llibertat. Ouhnine, que ja va ser condemnat a dos anys i mig de presó per haver tirotejat un compatriota a la gasolinera Esclat Oil de Llagostera el 6 de maig del 2012, està implicat pel seguiment que feia la banda d’Ali al propietari d’un conegut restaurant de Platja d’Aro presumptament per anar-lo a assaltar a casa seva. Però a Ouhnine només se l’implica perquè anava dins d’un Seat Toledo, juntament amb Brahim Azougaghu i Ismail Zouhir, la matinada del 21 d’abril quan els ocupants del cotxe (que presumptament vigilaven el restaurador amb un Audi A4) van fer una trucada als ocupants del Seat Toledo. Un indici que l’Audiència considera feble. Mohamed Ouhnine també és sospitós d’haver saquejat una casa del carrer Avets d’Aiguaviva perquè en els seguiments que els feien els Mossos els van identificar juntament amb tres homes més dins del mateix Seat Toledo. Segons l’atestat dels Mossos, Ouhnine, que conduïa, es va aturar a prop del restaurant Cal General i els altres tres van baixar del cotxe i van anar a peu en direcció al lloc on després es va denunciar el robatori a la casa. Uns indicis que l’Audiència tampoc considera suficients per justificar la presó preventiva.
El tercer delicte que s’atribueix a Ouhnine és un robatori en una casa de Caldes de Malavella. La instrucció l’hi atribueix perquè el dia que es va fer l’escorcoll al domicili del Sot dels Canyers de Sant Feliu de Guíxols, els policies van veure com Ouhnine llençava al carrer una bossa que contenia unes joies que la seva mestressa va reconèixer com les que li van robar a la casa de Caldes. En aquest cas l’Audiència admet que és indiscutible la participació d’Ouhnine en un delicte contra el patrimoni, però argumenta que no se li pot atribuir de forma clara un robatori amb força en casa habitada (castigat amb penes de fins a 5 anys de presó) sinó més aviat un de receptació, castigat amb penes de fins a dos anys. Remarca que el robatori va ser el 22 de març, mentre que l’entrada a la casa va ser el 5 de maig, un lapse de temps molt llarg perquè el que tenia les joies a la mà fos el mateix que les havia robat. En base a aquests arguments, l’Audiència ha deixat Ouhnine en llibertat i sense fiança. Ara queden cinc homes empresonats per l’onada d’assalts violents: Ali Salim, Brahim Azougaghe, Ismail Zouhir, Bennaceur Mansour, i Zahir Younes.

La por no justifica l’allunyament
L’Audiència també ha aixecat l’ordre d’allunyament que el jutjat de Sant Feliu mantenia per al jardiner Abdelmajid Majid El Harfaoui, que l’Audiència ja va deixar en llibertat al juny. Majid, que és sospitós d’haver aprofitat la seva feina de jardiner en cases de gent adinerada per assenyalar objectius a la banda d’Ali, tenia ordre de no acostar-se a menys de trenta metres d’una testimoni en la causa dels robatoris, perquè la dona va denunciar que mentre ella circulava en cotxe, el jardiner l’havia seguit amb una furgoneta i que li havia fet un gest amb la mà a l’altura del coll amb la intenció d’amenaçar-la. Per aquesta denúncia se li va imputar a El Harfaoui un delicte d’obstrucció a la justícia. Però l’Audiència considera que el gest descrit per la dona no es pot entendre com el típic que es fa per amenaçar de tallar el coll a algú i remarca que fer-li un seguiment un sol dia i quan al final va ser la dona que va seguir desdibuixa molt els perfils d’un delicte d’obstrucció a la justícia. L’Audiència no nega que la testimoni tingui por d’Ahmed, però diu que la por d’ella no pot justificar la mesura d’allunyament, ja que es podria tornar a donar que se l’acusés de trencament de mesura cautelar basada només en situacions equívoques.

 

El més llegit

I després