I després

ALERTA, EN AQUEST CAS PEL TEMPORAL DE LLEVANT

Compartiu aquesta història

Després de desactivar l’alerta i els protocols d’actuació per risc de nevades a cota zero, s’ha passat a una altra pel temporal de llevant que des de primera hora del dia va en augment, per la qual cosa l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha tancat els camins de ronda i aconsella no acostar-se a la costa pel risc de poder patir algun accident. Al port s’han tancat els accessos a l’escullera, on precisament s’ha estrenat una porta metàl·lica per evitar el pas.

El Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat de Catalunya ha enviat a l’alcalde, Carles Motas, un comunicat d’activació de l’InunCat en fase d’alerta amb el següent contingut:

“Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, s’ha activat el Pla especial d’emergències per onatge a Catalunya (INUNCAT) en fase d’ALERTA.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un episodi d’onatge amb mar de fons de component est a partir del matí d’avui i que es reforçarà de cara a la propera tarda i nit.

Quant al territori, l’afectació es preveu al litoral de Girona, on hi podran haver onades superiors a 8 metres avui i al litoral central on les onades poden arribar als 6 metres. Es preveu que l’episodi s’allargui fins divendres

En aquests moments s’han detectat onades de fins a 8,25 metres a Begur, (a Platja d’Aro també s’han tancat els camins de ronda i el passeig de forma preventiva) i consten inundacions i afectacions lleus al passeig marítim i primera línia de mar a Portbou, Port de la Selva, Cadaqués, l’Escala i Tossa de Mar.

Es recomana tancar els accessos a les zones inundables properes a la costa en cas de previsió d’inundacions.

Per obtenir més informació:
– Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
– Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
– Incidències viàries: http://cit.transit.gencat.cat
– Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

El més llegit

I després