Albert Tauler presenta un llibre de memòries

Aquest divendres, 13 d’abril de 2012, a les 20,30 h, tindrà lloc la presentació del llibre “Memòries i reflexions d’un vell ganxó”, d’Albert Tauler. L’acte es farà al primer pis de la biblioteca Octavi Viader i Margarit, de Sant Feliu de Guíxols. Hi intervindran el mateix autor, Albert Tauler; l’alcalde de la ciutat, Joan Alfons Albó, i Xavier C. Ribot.

Albert Tauler va néixer a Sant Feliu de Guíxols el 15 de juny de 1924, fill d’obrers del suro. Va assistir a l’escola racionalista fins a l’edat de 12 anys. Va començar a estudiar el batxillerat elemental, però va haver d’interrompre els estudis perquè en acabar la Guerra Civil van tancar l’institut.

Va començar a treballar ja als 11 anys d’aprenent de barber, però també ha fet de llescador de suro, de picapedrer, ha fabricat tacons i sobretot de pastisser durant 47 anys, a més també d’un cert treball artístic i d’artesà del suro. Es va jubilar a l’edat de 64 anys. Des de llavors, ha mantingut una gran afició per la lectura.

A Memòries i reflexions d’un vell ganxó, Albert Tauler narra amb la mateixa passió amb què ha viscut la vida les seves vivències i inquietuds, que han fet que als 87 anys s’hagi decidit a escriure el seu primer llibre.

Va començar escrivint-lo en papers que eren el revers en blanc d’un fullet de propaganda, muntatge o manteniment d’una làmpada de peu fins acabar fent-ho sobre paper ratllat.

Un text que s’ha convertit en un corpus sòlid i emocionat del seu testimoni vital i un llegat que Sant Feliu de Guíxols ha de tenir ben present.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació