I després

Al maig arriba a Sant Feliu la proposta teatral del ‘Festival Píndoles’, que tindrà Sant Feliu de Guíxols com a seu, i incorpora una proposta d’alumnes de Batxillerat Escènic de l’IES Sant Elm

El proper 14 de maig de 2022 arriba a Sant Feliu de Guíxols el Festival "Píndoles", de microteatre. "Píndoles" és una proposta de programació d'obres de teatre breu, inèdites, realitzades en espais no-convencionals.

Compartiu aquesta història

A la imatge, els alumnes participants en un moment dels assajos.
(Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols).

Vídeo de la proposta teatral del ‘Festival Píndoles’

El proper 14 de maig de 2022 arriba a Sant Feliu de Guíxols el Festival “Píndoles”, de microteatre. “Píndoles” és una proposta de programació d’obres de teatre breu, inèdites, realitzades en espais no-convencionals. L’experiència teatral busca la proximitat, eliminant la separació entre escenari i públic. Aquest festival té ja vuit anys de vida, s’ubica a a Barcelona (castell de Montjuïc) i enguany acull com a nova seu la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. A Sant Feliu, les obres del festival Píndoles s’emmarquen dins la programació de teatre professional que porta per nom ‘Guíxols Escena’.

La proposta del Píndoles a Sant Feliu aquest 2022:

Píndoles portarà a Sant Feliu de Guíxols 6 obres de microteatre que es podran veure en diversos espais de la ciutat entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit. Els assistents a la proposta el proper 14 de maig veuran, en diferents espais, l’estrena en primícia de cinc obres del format “Píndoles”, i també una obra realitzada pel Batxillerat Escènic de l’Institut Sant Elm (en col·laboració amb el festival). El públic, amb una sola entrada, tindrà accés a totes les obres i podrà escollir en cada moment quina funció veure, ja que aquestes es duran a terme de manera continuada i simultània. En una sola vetllada, es podran descobrir nous talents emergents del teatre breu així com gaudir d’un format escènic diferent, dinàmic i sorprenent.

Des de l’Ajuntament, la regidora que promou aquesta acció, Núria Cucharero, ha destacat que “aquest any ens fa especial il.lusió perquè entren a formar part d’aquest circuit teatral els alumnes de Batxillerat Escènic de l’Institut Sant Elm de la nostra ciutat”, els quals han assajat amb la seva professora, Mariona Font i amb l’equip del Píndoles, una obra de les 6 peces que el públic podrà veure en aquesta edició.

A nivell intern, el dia abans, els alumnes tindran l’ocasió de veure tres Píndoles adreçades al públic juvenil amb un debat post-funció.

La proposta que presenten els alumnes de l’institut és ‘Crits i xocolata amb xurros’. La professora d’arts escèniques del centre, Mariona Font, desvetlla -respecte aquesta obra- que “gràcies a l’objectiu didàctic que han tingut, tant l’Ajuntament com la gent del Festival Píndoles, de poder col.laborar amb un institut i procurar un mentoratge que ha estat amb la Sílvia Navarro”, és “una cosa fantàstica i que hem aprofitat al 100%”.

Paula Delgado, una de les alumnes del Batxillerat Escènic, afirma que “hem treballat molt dur, ho hem escrit tot nosaltres”, comentant que “vàrem començar a crear i imaginar coses i les vàrem portar a l’escenari”.

Les entrades pel Festival Píndoles del 14 de maig es poden adquirir al web guixols.cat/teatre

El més llegit

I després