I després

Ajuntaments i Generalitat es reuneixen amb Endesa per conèixer les accions fetes per evitar talls elèctrics

La trobada ha servit per conèixer les accions que la companyia elèctrica ha dut a terme per evitar els talls de subministrament que afectaven el sector els darrers anys

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i altres consistoris de la Costa Brava Centre com els de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Calonge i Sant Antoni; Palafrugell, Pals, Palamós, a més de la Generalitat i el Consell Comarcal, s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament de Palamós amb responsables de la companyia Endesa de Catalunya.

La trobada s’ha fet per conèixer de primera mà el pla d’acció que ha aplicat la companyia elèctrica per millorar el servei i les infraestructures de la xarxa per evitar els talls elèctrics que s’han produït en aquests municipis els darrers anys.

A la reunió, convocada pels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, hi han assistit l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas i la regidora de Subministraments, Tili Ribera. Motas explica la finalitat de la trobada, que considera positiva.

Els representants d’Endesa han explicat que el pla d’acció previst s’ha executat al 100%, fent efectives les actuacions que s’havien acordat per afrontar l’actual temporada d’estiu amb tranquil·litat.  Entre les mesures s’inclouen accions preventives a nivell de manteniment, inspeccions visuals, revisions termogràfiques i controls de consum, per tal de garantir una xarxa elèctrica ben dimensionada de cara a l’estiu. 

Segons Endesa, també s’ha invertit en la millora tecnològica dels centres de transformació per tal d’afectar el menor nombre de clients en cas d’incidència, actuant en els centres dels municipis i en zones claus pel turisme i la restauració.

A més, també s’ha reforçat el canal de comunicació directa i prioritària amb alcaldes, que disposen d’un telèfon d’accés directe al centre d’informació de la companyia. Durant la reunió, els ajuntaments han demanat a Endesa seguir aplicant millores a la xarxa amb una inversió constant que permeti resoldre qualsevol altra incidència.

Els talls que  s’han produït durant la temporada d’estiu els darrers anys han provocat greus afectacions, sobretot als establiments de restauració i hostaleria. De fet, els talls que es van produir el juliol i agost passat van afectar molt negativament l’activitat econòmica i la imatge dels sis municipis reunits, que sumen una població empadronada de 96.000 persones que a l’estiu s’incrementa fins a 450.000. 

El més llegit

I després