I després

Ajuntament i Televida signen un conveni per a la custodia de claus per la Teleasistència

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Televida Serveis Sociosanitaris SL han signat el conveni que permetrà custodiar les claus dels domicilis de les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència. Les persones beneficiàries d’aquest acord són els usuaris que no tenen cap persona de confiança a prop a qui facilitar les claus per a l’accés a l’habitatge en cas d’una emergència.

La clau serà custodiada en una bossa amb número identificatiu (en cap cas es mostraran dades personals) i amb precinte de seguretat a les dependències de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols i dintre d’una caixa forta. En cas de necessitat on la persona usuària no pugui obrir la porta de casa seva, el Centre d’Atenció del servei de Teleassistència activa a la Policia Local del municipi per a que amb la clau custodiada puguin accedir d’una forma àgil i segura al domicili de la persona usuària.

A l’actualitat, un 10% dels 90 usuaris de teleassistència de Sant Feliu de Guíxols tenen el perfil per a beneficiar-se d’aquesta prestació de custòdia de clau.

El Servei Local de Teleassistència de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es presta a través de la Diputació de Girona, sent l’empresa Televida SL l’encarregada d’executar-lo. Dirigit a persones majors i/o dependents, els usuaris disposen en els seus domicilis d’un terminal de teleassistència i un penjoll, ambdós connectats per via ràdio, que possibilita la comunicació immediata i directe entre la persona usuària i el Centre d’Atenció sense la necessitat d’aixecar l’auricular del telèfon.

Aquest any 2.011 s’han gestionat 49 emergències d’usuaris de Sant Feliu de Guíxols, sent 11 d’elles degudes a caigudes dintre de l’habitatge, situacions en les quals és imprescindible comptar amb una clau que permeti l’accés àgil i ràpid dels serveis sanitaris i/o d’urgència.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols atén actualment el 2,46% de la població de més de 65 anys amb el Servei Local de Teleassistència que la Diputació de Girona ofereix als municipis gironins. El Servei Local de Teleassistència és subvencionat per Imserso, la Diputació de Girona i els Ajuntaments i la persona usuària al municipi de Sant Feliu de Guíxols només ha de pagar 6,32€ al mes. Per ser beneficiari d’aquest servei només cal adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

 

El més llegit

I després