I després

AGGLOTAP S’ENDERROCARÀ PER FER-HI UN APARCAMENT

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aprovarà en el ple d’aquest dijous una proposta d’enderroc d’una de les dues naus de l’antiga empresa surera Agglotap (la de més amunt) per convertir-la en aparcament provisional d’una vuitantena de places.

Aquesta antiga fàbrica, ubicada al centre de Sant Feliu de Guíxols, va cessar en la seva activitat a finals del 2014 i els espais que ocupava van ser requalificats: https://www.rsf.cat/el-ple-ordena-la-finca-de-lagglotap

L’Ajuntament vol habilitar un aparcament provisional d’una vuitanta places a la nau situada entre els carrers Camís, Durban i Dos de Maig, i mantenir dempeus un dels edificis que l’integren, de manera que tingui usos públics, encara per determinar.

Així, aquesta gran illa passarà a ser espai públic amb una zona dedicada inicialment un aparcament provisional i un edifici de dues plantes, que se salvarà de l’enderroc.

Es juga amb la previsió d’aprovar ara aquesta proposta i abans d’acabar l’any poder realitzar l’enderroc (que implicaria uns tres mesos d’obres) i adequar-condicionar l’espai existent amb una vuitantena de places d’aparcament (un mes, aproximadament).

Els costos previstos s’estimen en 278.000 euros (iva inclòs, l’enderroc) i 100.000 euros (iva inclòs, el condicionament).

El regidor d’urbanisme ha declarat que “aquest sector, el que avui és l’àmbit de la plaça Alabric, experimentarà una millora molt visible, amb la remodelació d’espais, aparició d’aparcaments, es reduirà el desordre i la perillositat del trànsit, i es tendirà a disposar d’un espai perfectament urbanitzat i il·luminat”. Convé recordar que aquesta zona està situada al bell mig de la ciutat, i ben aviat s’hi projecta una transformació de gran abast.

Tot seguit us mostrem els plànols dels volums que s’enderrocaran i de la distribució del futur aparcament:

El més llegit

I després