I després

Acusat d’haver mort una veïna de PDA

Compartiu aquesta història

Jindrich Cermak va reconèixer ahir que va matar Carolina Julià el juny del 2011 a Llagostera. Segons informa El Punt Avui, no ho va amagar a la policia ni tampoc ho va fer ahir al jurat popular que el va començar a jutjar a l’Audiència de Girona. L’acusat va defensar que ho va fer perquè la víctima li va dir que la seva mare “era una puta de 30 euros”.
Assistit per l’advocat Sam García-Quintas, l’home va explicar que feia anys que coneixia la víctima, una dona amb qui habitualment anaven junts a buscar menjar en contenidors per Platja d’Aro per després vendre’l a tercers. Fins i tot ella acudia a casa de l’acusat. Des del 2007, que és quan es van conèixer, només havien tingut una discussió. El 2008, sense cap motiu aparent, Julià va insultar la mare de l’home. Segons va assegurar el processat ahir durant el judici, la va perdonar i va donar per oblidada aquella discussió. Però anys més tard, concretament el 20 de juny del 2011, la dona ho va tornar a fer. “Aquest cop va dir que la meva mare era una puta de 30 euros”, relata el processat. Va ser llavors quan Jindrich Cermak va dur Julià, que tenia 77 anys, amb un cotxe a una zona boscosa de la carretera GI-681, que uneix Llagostera i Tossa. Allà l’home tenia una mena de campament on hi passava les nits i on diu que tenia gossos.
Aquell dia, ell va baixar del cotxe, va agafar una corda que duia al maleter i la va col·locar al voltant del coll de la víctima fins que la va escanyar. “No ho tenia previst, no va ser premeditat, però vaig veure les cordes i va ser quan vaig tenir l’impuls de fer-ho”, confessa. Segons el seu relat, posteriorment va embolcallar el cos amb una estora que tenia al maleter. La va lligar amb una corda i la va llençar a una riera seca.
Les restes de la dona les va localitzar el novembre del 2011 un boletaire, i la detenció es va produir el juliol del 2012, quan l’home va ser citat pels Mossos d’Esquadra per prendre-li declaració com a testimoni, però, per a sorpresa de tothom, l’home es va inculpar dels fets i va confessar que havia matat la dona. “Era un pes que duia des de feia molts anys, i ho havia de confessar”, va assegurar ahir l’home.
Per aquests fets, el fiscal Víctor Pillado demana una pena de 17 anys i mig de presó per un delicte d’assassinat amb la concessió d’un atenuant de confessió. Precisament aquesta confessió podria fer que finalment l’acusació pública rebaixés la petició a 10 anys de presó. Una possibilitat que també veuria amb bons ulls l’advocat de la defensa, Sam García-Quintas.
El judici continua avui amb les declaracions dels policies que van investigar l’assassinat i els pèrits forenses.

El més llegit

I després