I després

ACTIVITATS MERCAT DEL BRUNYOL 2017

Compartiu aquesta història

Adjuntem la programació del 14è Mercat del Brunyol de Sant Feliu de Guíxols, que se celebrarà aquest divendres i dissabte, 14 i 15 d’abril, a la plaça del Monestir, on es trobaran representades les diferents fleques i pastisseries de la ciutat, que ofereixen brunyols de l’Empordà i els brunyols de triangle (característic de la nostra ciutat).

També en podran degustar-los amb un xarrup de licor mentre es gaudeix de les diverses propostes d’activitats, tallers i espectacles, parades d’artesania i dolços, entre altres opcions, oferint un tast de 4 brunyols de les diferents pastisseries i fleques de Sant Feliu i xarrup de Ratafia o licor Bonet per 3 €.

A més s’han programat diverses activitats paral.leles que complementen aquest esdeveniment:

DEMOSTRACIONS D’OFICIS

PLAÇA MONESTIR

Divendres 14 tot el dia

Al torn de fuster: l’artesà fuster fabricarà diverses peces de fusta: caixes, bolígrafs, recipients… amb diferents tècniques i tipus de fusta.
-Tallador de fusta: podràs veure el procés de l’elaboració a mà d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles, etc.
-Forjador: abans que existissin les fàbriques, els articles de ferro els fabricava el forjador al seu taller. Voleu veure com es treballa aquest material, escalfant-lo al fornal i doblegant-lo a cops de martell?

Dissabte 15 tot el dia

Bufador de vidre: l’artesà fa servir la tècnica de fabricació d’objectes de vidre, escalfa el material al forn a 100º, injecta aire dins de les peces a través d’un tub metàl•lic i bufa des de l’altre extrem.
-Picapedrer: podràs veure com es treballava la pedra abans i com prenia forma amb el cisell a cops de martell.
-Tallador de fusta: podràs veure el procés de l’elaboració a mà d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles…
-Filadora: l’artesana filadora ens farà demostració de l’art de filar i ens ensenyarà les eines que es fan servir: roda de filar, fusos … i ens mostrarà les fibres que fa servir per elaborar les peces.
-Al torn de fuster: l’artesà fuster fabricarà diverses peces de fusta: caixes, bolígrafs, recipients… amb diferents tècniques i tipus de fusta.

ACTIVITATS FAMILIARS

A LA PLAÇA

Divendres 14

-12 h Espectacle musical infantil “Festa a la plaça”: cantarem cançons tradicionals i ballarem tots junts. Interpretat per Fefe i CIA. Obert al públic familiar. Gratuït.
-De 16.30 a 19.30 h Farcell de jocs tradicionals de fusta per jugar amb la teva família. Dirigit per Fefe i CIA. Obert al públic familiar. Gratuït.

Dissabte 15

-De 10 a 14 h Joc de pistes “Easter Egg Hunt”: basat en la tradició anglosaxona de buscar ous de Pasqua en època de Setmana Santa.
-Sortida amb una carrera de sacs, recorregut de pistes pel centre de la ciutat amb divertides activitats, resseguint les petjades del conill de Pasqua. Premi final a l’arribada.
-No cal coneixements previs d’anglès, els monitors de Play & Learn English School us ajudaran. Dirigit a famílies amb nens a partir de 3 anys. Duració de la gimcana 30-40 minuts. Sortides escalonades per grups. No cal inscripció prèvia. Gratuït.
-12 h Espectacle d’animació “Queviures”: cantarem cançons i ballarem amb els amics d’una botigueta de queviures, que ens explicaran divertides receptes, i ens parlaran dels aliments més saludables. Interpretat per la CIA De Parranda. Obert a tot el públic.

I TAMBÉ…

A LA RAMBLA A. VIDAL

Divendres 14

10 a 19 h VIII Papermaniàtics a la rambla A. Vidal. Hi trobareu postals, còmics, cartells, documents, programes de cinema, fotografies, llibres i tot tipus d’objectes relacionats amb el col•leccionisme.

AL MONESTIR

Divendres 14 i dissabte 15

-De 10 – 14 h i 16 – 19 h Jornada de Portes Obertes. Entrada gratuïta al Monestir.
-A les 11 h i a les 18 h Taller-demostració de la indústria del suro. A càrrec de l’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols. Activitat gratuïta i oberta a tothom. No cal inscripció prèvia.

AL TEATRE AUDITORI

Divendres 14

18 h Obra de Teatre “Chefs” de la CIA Yllana.
Un Chef de gran prestigi ha perdut la inspiració i ha de confiar en un esbojarrat equip de cuiners per crear una recepta espectacular i novadora per tal de mantenir les estrelles del seu restaurant. Al mateix temps fem un recorregut per diverses facetes del món de la cuina, com la relació que tenim amb els aliments que ingerim, els animals que ens alimenten i les diferents cuines i gustos del món.
Recomanada per a públic familiar. Al Teatre Auditori Narcís Masferrer.
Preu de l’entrada 10 €. Venda d’entrades a l’Oficina de Turisme i a www.codetickets.com

A CASA IRLA

Dissabte 15

21 h Obra de Teatre “Els darrers dies de la Catalunya republicana” de la CIA Terra Teatre.
L’obra és una narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Anton Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Un diàleg entre el personatge i un violoncel•lista que s’expressa amb el seu instrument, sobre un viatge sense retorn de la seva família fins a França.
Preu de l’entrada general 15 € i reduïda 12 €. Venda d’entrades a l’Oficina de Turisme i a www.codetickets.com

A L’ESPAI K

L’Art d’observar – Trevor Skinner.
Exposició comissariada i produïda pels alumnes de 2n de Batxillerat artístic de l’INS Sant Elm.
Del 8 al 23 d’abril.
Horari en dies laborables: 11 a 13 h i de 17 a 20 h
Caps de setmana i festius: 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i INS Sant Elm.

TALLERS INFANTILS

A LA CARPA

Divendres 14

11 a 14 i 16 a 19 h Taller de fang

-Pinta una rajola de fang vermell (cuita) amb el relleu del brunyol de Sant Feliu de Guíxols gravat amb diferents eines: pintura de dit, pinzell, esponges… Preu: 3 €. Dirigit per Fangueig.
-O fes al torn una peça de ceràmica amb l’ajuda de l’artesà i decora-la després. Preu: 3 €. Dirigit per Fangueig.
*Cal recollir el tiquet a la carpa de l’organització. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.
-11 a 14 h Taller de pintura
Pinta amb colors, un conill de Pasqua de fullola per decorar la teva habitació. Preu: 5 €. Dirigit per El Petit Art.
*Dirigiu-vos directament a la carpa. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.
No cal inscripció prèvia.
-16 a 19 h Taller de llaminadures
Fes les teves llaminadures de diferents colors i sabors i amb diferents formes. Preu: 5 €. Dirigit per Sucrart Gemo SC.
* Dirigiu-vos directament a la carpa. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.
No cal inscripció prèvia.

Dissabte 15

-11 a 14 h Taller de manualitats
Pinta un penjador per posar-lo a la porta o un quadre de fusta per decorar la teva habitació. Preu: 5 €. Dirigit per l’Escola D’Art La Pinzellada.
* Dirigiu-vos directament a la carpa. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències. No cal inscripció prèvia.
-11 a 14 h Taller de pastisseria
Fes la teva mona de Pasqua.
Preu: 7 €. Dirigit per Sweet & Sugar.
* Dirigir-se directament a la carpa. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències. No cal inscripció prèvia.
-Des de les 17 h Taller infantil de brunyols
Aprèn a fer brunyols, estira amb el corró la massa, dóna-li forma i te’ls cuinarem. Preu: 3 €. Dirigit per Joana Valls.
*Dirigiu-vos directament a la carpa. No cal inscripció prèvia. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir les existències.

A LES PARADES DE LA PLAÇA

Divendres 14

Tast guiat de ratafies. En aquest tast podreu degustar diferents ratafies de la mà de la Confraria de la Ratafia, de Santa Coloma de Farners. Preu: 5 €.
*Dirigiu-vos directament a la parada de la Confraria. No cal inscripció prèvia.

Dissabte 15

-Tast guiat de ratafies. En aquest tast podreu degustar diferents ratafies de la mà de la Confraria de la Ratafia, de Santa Coloma de Farners. Preu: 5 €.
*Dirigiu-vos directament a la parada de la Confraria. No cal inscripció prèvia.
-11- 14 h i 16 a 19 h Taller del Picapedrer
Aprèn l’ofici de picapedrer i grava en pedra la inicial del teu nom. Preu: 3 €. Dirigit per MTKPedra.
* Cal comprar el tiquet a la carpa de l’organització. No cal inscripció prèvia. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.
-11- 14 h i 16 a 19 h Taller de la Filadora
Dissenya i crea un Ou de Pasqua amb llana cardada de colors, aigua calenta i sabó. Preu: 3 €. Dirigit per Fibrart.
* Cal comprar el tiquet a la carpa de l’organització. No cal inscripció prèvia. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències
-11- 14 h i 16 a 19 h Taller del tallador de fusta
Aprèn l’ofici de tallar fusta i fabrica un ganivet per untar la mantega o un clauer. Preu: 3 €. Dirigit per Ferran Peralta.
* Cal comprar el tiquet a la carpa de l’organització. No cal inscripció prèvia. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.
-11- 14 h i 16 a 19 h Taller de cuir
Podreu fer braçalets i penjolls de cuir amb la tècnica de ferrar i pirogravar, i també clauers, anells, fermalls i collarets amb la tècnica de l’encunyació.
Preu: 1 € per peça. Dirigit per NQuart.
* Cal comprar el tiquet a la carpa de l’organització. No cal inscripció prèvia.
L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.

TALLERS D’ADULTS DE REBOSTERIA

Divendres 14 d’abril

16 – 19 h Master-class de xocolata
Taller participatiu de rebosteria dirigit pel mestre xocolater de La Vienesa, Antoni Viñas, on la xocolata serà l’ ingredient principal.
Al Monestir, gaudirem d’una xerrada introductòria sobre els diferents tipus de cacau que es poden trobar i els tastarem. Després, els participants es traslladaran a la cuina d’El Ginjoler per preparar un ou de xocolata de Pasqua, que després s’emportaran a casa. Cal inscripció anticipada a l’Oficina de Turisme. Preu: 8 €. Places limitades.

Dissabte 15 d’abril

-10 – 13 h Taller de rebosteria de brunyols de diferents tipus: de l’Empordà, de poma, de saüc, i alguna sorpresa més.
-Taller participatiu de brunyols, dirigit per la Chef Carme Picas, a la cuina del restaurant El Ginjoler. Després tastarem el resultat amb una copa de cava. Cal inscripció anticipada a l’Oficina de Turisme. Preu: 8 €. Places limitades.

BRUNYOLS ALS RESTAURANTS

Trobareu brunyols a la carta dels següents establiments:
Barcarola Hotel Restaurant, Butrón Berria, Can Pope, Casa Elisa, Casa Teva, Cau del Pescador, Chic Hostal Bar-Restaurant, Culture Restaurant, El Celler del Tritón, El Fornet, El Ginjoler, La Gaviota, L’Aroma, La Locanda di Nonna Flo, La Proa, Nit i Dia, Nou Casino La Constància, Sant Pol Hotel Restaurant, SQR Cafè, Taverna del Mercat, i Xurreria Xofre d’Olot.

A LES PARRÒQUIES

Dissabte 8 d’abril

18 h Benedicció dels rams i missa
Església de Santa Maria Assumpta

Diumenge 9 d’abril (Diumenge de Rams)

-11 h Benedicció dels rams i missa
Església de Sant Joan de Vilartagues
12 h Benedicció dels rams i missa
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)
-17 h Representació al•legòrica de la Passió i Resurrecció de Jesús: Més enllà de la frontera
Església de Sant Joan de Vilartagues, a la sala gran de la plaça Terol. Gratuït. Organitza: Església de Sant Joan de Vilartagues

Dilluns 10 d’abril

20 h Missa
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

Dimarts 11 d’abril

-20 h Missa
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)
Dimecres 12 d’abril (Dimecres Sant)
-20 h Celebració Comunitària de la Penitència
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

Dijous 13 d’abril (Dijous Sant)

-18 h Missa – Sant Sopar del Senyor
Església de Santa Maria Assumpta
-20 h Missa – Sant Sopar del Senyor
Església de Sant Joan de Vilartagues
-20 h Missa – Sant Sopar del Senyor
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

Divendres 14 d’abril (Divendres Sant)

-11 h Celebració del Viacrucis
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)
-18 h Celebració de la Creu
Església de Sant Joan de Vilartagues.
-18 h Celebració de la mort de Jesús
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

Dissabte 15 d’abril (Dissabte Sant)

-20 h Vetlla Pasqual
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)
-23 h Vetlla Pasqual
Església de Sant Joan de Vilartagues

Diumenge 16 d’abril (Diumenge de Pasqua)

-10 h Missa
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)
-11 h Missa de Pasqua
Església de Sant Joan de Vilartagues
-12 h Missa de Pasqua
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)
-20 h Missa
Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

HORARIS DURANT EL MERCAT

Monestir i Museu d’Història de la Ciutat
De 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Oficina de Turisme
De 10 a 18 h

El més llegit

I després