I després

Activitats diverses d’aquest divendres i dissabte a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Acte de donació del Dr. Lluís Pallí a la Biblioteca

Aquest divendres, 1 de juny de 2012 a les 20.30 a la Biblioteca
Acte de donació del Dr Lluís Pallí de bibliografia, estudis i documentació diversa de la seva Biblioteca Personal a l’Arxiu Municipal i la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit (així com a l’entitat Institut d’Estudis del Baix Empordà).
Es tracta de part del seu fons que correspon a temes d’àmbit de la província de Girona, així com una dotzena d’obres locals.
L’acte comptarà amb la presència l’Alcalde, Joan Alfons Albó Albertí, del Dr. Lluís Pallí Buxó i del president de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà, Joan Badia Homs, així com del regidor de l’Àrea d’Història, Coneixement i Difusió, Pau Casals, i de diversos membres de l’Institut d’Estudis, convidant a la resta de regidors i ciutadans que vulguin ser-hi presents.

Festa del Voluntariat Ganxó

Divendres, 1 de juny de 2012
Jardins de Juli Garreta
21:00 vespre
Programa:
Passi de fotografies de la ‘Trailwalker’ 2012
Discomòbil ‘Nou so’
Servei de bar i entrepans a càrrec de Pirates
Motoclub. Preus populars.

 

Xerrades sobre el medi marí

Dissabte, 2 de juny de 2012
18:00 Inauguració i lliurament de premis del Concurs de fotografia marina. Al pati de l’ajuntament.
18:30 Xerrada: Resum i conclusions de l’estudi realitzat sobre l’ impacte ambiental de les deixalles de la pesca recreativa a Sant Feliu de Guíxols, a càrrec d’ Alícia Garrote i Núria Balasch, estudiants de Ciències Ambientals de la UdG. A la Sala Albertí del Monestir.

19:00 Xerrada: La salut dels peixos que ens mengem, a càrrec de Dolors Ferrer, ambientòloga i membre del Grup de Recerca de Biologia Animal – Ictiologia de la UdG.
20:00 Xerrada: El duc i altres espècies d’aus de la façana marítima guixolenca, a càrrec de Jaume Ramot, ornitòleg i membre del Grup de Natura Sterna. A la Sala Albertí del Monestir.
21:00 Curtmetratges relacionats amb el medi marí. A la Sala Albertí del Monestir

 

Cinquantenari del I Festival del Film Amateur de l’any 1962

Dissabte 2 de juny de 2012
Aquest dissabte s’han programat a la nostra ciutat un seguit d’actes de commemoració del 50è aniversari del Primer Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava que s’inicià el maig de 1962 com una aposta gairebé personal de l’aleshores alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig Admetller, com a eina de promoció de la ciutat. El festival va tenir continuïtat l’any següent, i arribà a celebrar-se anualment a Sant Feliu fins a la seva XIX edició, l’any 1982.
La sirena Líl·lia compleix 25 anys. L’any 1974, el dibuixant Humà va dissenyar el cartell del Festival en el qual es representava una sirena els cabells de la qual eren trossos solts de cel·luloide. Des d’aleshores, la sirena Líl·lia -batejada amb aquest nom pel crític de cinema Miquel Porter Moix- esdevingué la icona del Festival. El maig de 1977, coincidint amb la XV edició, es col·locà a l’estany dels Jardins Juli Garreta una escultura de la sirena Líl·lia, realitzada per l’escultor Antoni Delgado. Actualment aquesta escultura dóna la benvinguda a les persones que arriben a Sant Feliu per la Ronda de Ponent.
Calendari d’actes programat per aquest dissabte 2 de juny de 2012. Al matí a 2/4 de 12 – Visita a les Torres del Corn i del Fum del Monestir Benedictí, recentment restaurades, i a la Sirena Líl·lia de la Ronda de Ponent, amb la presentació de l’esbós d’una futura placa explicativa. En acabar el recorregut, el Sr. Joan Alfons Albó, Alcalde de Sant Feliu, oferirà una copa de cava de benvinguda a la terrassa de l’Ajuntament.
A la tarda a 2/4 de 6.- A la Casa Irla – Hi intervindran la Sra. Encarnació Soler (CinemaAcció/Cinema Rescat), el Sr. Alfons Hereu (Coordinador del Cinquantenari), i el Sr. Joan Alfons Albó (Alcalde de la Ciutat).
Projecció dels següents films:
Documentals realitzats pels cineastes sobre Sant Feliu:
-“Draps nous i ferro vell” de Josep Roig Trinxant 1964 Color – Muda 12’
-“Festival de Cine Amateur” de Josep Roig Trinxant 1965 Color – Muda 9’
-“Estos hermosos vetustos” d’Arcadi Gili 1964 – Color – Sonora 8’
-“Sant Feliu 1965” de Jan Beranovi (Txecoeslovàquia) – B/N. – Sonora 11
Films d’argument :
-“La ventana” de Pere Font Marcet 1959 – Color – Sonora 23’ Projectada a Sant Feliu el 1963
-“Hàbitat” de Jan Baca i Toni Garriga 1971 – Color – Sonora 8’
-“La Porta” de Jan Baca i Toni Garriga 1973 – Color – Sonora – 22’
-“Seqüències d’un grup” de Raül Contel 1981 – B/N. – Sonora 22’

 

Concert de Metadona Pop a La Goleta

Dissabte 2 de Juny 23:00h Entrada Gratuïta
“Metadona Pop” va néixer com un grup d’estil Indie-Rock, amb grans influències d’arrel Pop-Rock, barrejant estils del panorama Pop independent espanyol dels anys 80 i 90 i l’anomenada “movida madrileña”. El seu segell personal els porta a crear cançons molt melòdiques, amb àmplia varietat rítmica i un missatge íntim, on poder-se sentir identificats. Els inicis remunten a l’any 2008 on Fran (veu) i Raül (guitarra) van començar a escriure cançons. Aviat es varen veure en la necessitat de formar banda amb nous membres, Fran Marks (baix) i Marty (bateria), per donar vida a les seves idees, aquí va ser on el projecte va començar a tenir sentit. Dos anys més tard vénen els fruits: cançons perfilades, actuacions en directe i especialment el poder compartir els sentiments. El 2011, la banda pren una nova direcció i es consolida amb diversos concerts, on tenen una gran connexió amb el públic, cosa que els motiva moltíssim a seguir difonent la seva música metadònica. http://www.myspace.com/metadonapop http://facebook.com/metadonapop

El més llegit

I després