Els Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols han organitzat, per al proper dissabte 1 de desembre, una excursió a Sant Benet de Bages. El seu monestir, envoltat d’un bonic paisatge, és un dels conjunts monàstics més importants de Catalunya i un dels més singulars. La sortida de Sant Feliu es farà a les 8 del matí en autobús.

La visita comença a l’espai medieval amb un recorregut per l’església, la cripta, l’entorn del claustre, la misteriosa atmosfera del celler i les galeries del migdia. Seguidament es visita l’espai modernista, la residència de vacances de la família del pintor Ramon Casasc colorista, amb vitralls, quadres i grans peces de col·lecció que mostra el luxe i l’abundància de principis del segle XX.

Dinar en un restaurant de Sant Fruitós de Bages, amb el següent menú: Amanida variada, fideuà, vedella a la jardinera amb bolets i crema catalana. Pa, vi, aigua i cafè. Desprès de dinar i la sobretaula, s’emprendrà el viatge de tornada, fent una  parada a Manresa, en el seu centre comercial.

El cost de l’excursió, és de 58 € per a socis i 60 € per a no socis. Inscripcions i pagament a l’Oficina de Turisme fins el dia 28 de novembre. Inclou: viatge amb autocar, les 2 visites guiades al monestir (medieval i modernista), dinar i guia acompanyant. Telèfon d’informació: 972 82 15 75.

L’Últim Abat, la darrera novel·la de Martí Gironell referent a aquest espai de visita, acaba de veure la llum aquesta setmana passada. La trama d’aquesta historia novel·lada, o novel·la amb base històrica, volta les peripècies de l’Abat Pere Frigola, que existí realment entre 1554 i 1576. Si penseu llegir-la, heu de visitar i conèixer de prop el Monestir de Sant Benet, per poder contextualitzar els diferents passatges de la novel·la.

Activitat pel 22 de desembre

També per al dissabte 22 de desembre, tenen prevista una visita guiada a Caixa Forum de Girona (abans Fontana d’Or) per veure “El paisatge a la col•lecció Carmen Thyssen – Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer”.

El desplaçament a Girona es farà amb autobús (Teisa) o amb cotxes particulars. La trobada serà a les 18 h. al vestíbul de l’exposició, i l’entrada és gratuïta.

L’Obra Social “la Caixa” presenta una selecció exquisida de 60 obres procedents de la col·lecció de la baronessa Carmen Thyssen. Es tracta d’un recorregut estructurat a l’entorn del paisatge català entre 1850 i 1950 que aprofita la mateixa riquesa dels fons de la col·lecció per establir diàlegs i nexes amb l’art internacional que hi és més proper.

Trobada al vestíbul de Caixa Fòrum al c/ Ciutadans, a les 18 h. Entrada gratuïta.

Es farà el desplaçament a Girona amb medis propis, amb cotxe particular o amb autobús (Teisa).

 

Surt un autobús a les 16,15 h. que arriba a Girona a les 17,10 h.

Per tornar, surt de Girona a les 20,15 h. i arriba a les 21,10 h.

Amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols