I després

25-N, digueu no a la violència de gènere!

Compartiu aquesta història

Amb motiu de la celebració, aquest diumenge, 25 de novembre, del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona decretat per l’ ONU, en el Ple Municipal del proper dijous es llegirà un manifest per part de la regidora Verònica Lahoya que, a Ràdio Sant Feliu, ha llegit una dona que ha estat víctima de maltractaments de la violència masclista i que ha estat escollida des de l’Àrea de Serveis Socials de Sant Feliu de Guíxols per fer la següent proclama:

A veces la vida decide darse la vuelta del revés. Como un calcetín, entera, se queda sin color, se le ven las costuras.

A veces, es el gran sorteo en el que consiste la vida el que te lleva a un combate íntimo, familiar, laboral,… en el que hombre y mujer se erigen protagonistas, siempre vencidos, siempre perdedores. La vida en común, a veces, se puede llenar de sorpresas indeseables y surgen posos de un sistema, de una educación y de una cultura que aunque nos parecen desvencijados, aún restan tatuados en la piel y en el pensamiento. Una lucha de roles, una lucha de poderes, un “vives para vivir en, por y para mi”.

Ha sido y será un estallido de solidaridad, de comprensión, de compromiso íntimo, social y público, el que ha conseguido y conseguirá, a través del tiempo y de los esfuerzos, una sociedad cada vez más igualitaria y justa para todas la víctimas de esa violencia, silenciada, invisible, precaria, cruel, dañina, y muchas veces mortal.

Y no hay protección ni evolución posible si la sociedad se mantiene callada.

Si me mantengo callada.

Rompe el silencio y di no a la violencia de género.

Podeu escoltar el comunicat accedint a l’adreça: http://www.rsf.fm/a-la-carta-2-2/

Activitats del punt SIAD-SFG: http://www.rsf.fm/2012/11/el-siad-sfg-contra-la-violencia-de-genere/

 

Referents sobre aquesta diada

A República Dominicana es va registrar l’assassinat de les tres germanes Mirabal, fet que va tenir lloc el 25 de novembre de 1960, per ordre del dictador dominicà Rafael Leónidas Trujillo.

L’any 1981 es va celebrar a Bogotà, Colòmbia, la primera trobada feminista llatinoamericana del Carib, on es va decidir marcar el 25 de novembre com el Dia Internacional de No Violència contra les Dones, recordant l’assassinat de les germanes Mirabal.

L’any 1993 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració sobre l’Eliminació de la Violència contra la Dona, en la qual es va definir la “violència contra la dona” com “tot acte de violència basat en el gènere que té com a resultat possible o real un dany físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces, la coerció o la prohibició arbitrària de la llibertat, tant si es produeix la via pública o en la vida privada”.

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. L’ONU va convidar a governs, organitzacions internacionals i organitzacions no governamentals a organitzar activitats dirigides a sensibilitzar al públic respecte del problema en aquest dia com una celebració internacional.

El més llegit

I després