I després

ACTIVITATS DEL MERCAT DEL BRUNYOL

Compartiu aquesta història

Divendres 3 d’abril
10 – 20 h Mercat de brunyols i productes artesans a la plaça del Monestir. Podreu tastar 4 brunyols de les diferents pastisseries i fleques de Sant Feliu i xarrup de Ratafia o licor Bonet a 3 €. També tallers infantils make & take a diferents parades.

10 – 13 h i 16 – 19 h Jornada de Portes Obertes al Museu d’Història i el Monestir. Exposicions : “Fustes i canons”, “Curar-se en salut”, “Eines i Creences”.

10 a 19 h VII Papermaniàtics a la rambla A. Vidal. Hi trobareu postals, còmics, cartells, documents, programes de cinema, fotografies, llibres i tot tipus d’objectes relacionats amb el col·leccionisme.

10 – 20 h Demostració de l’ofici de torner de fusta al mercat. El fuster fabricarà diferents peces de fusta amb diferents tècniques.

10 – 13 h Taller infantil de cuir dirigit per NQuart. Podreu fer braçalets i penjolls amb la tècnica de ferretejat i pirogravat, i també clauers, anells, fermalls i collarets amb la tècnica del troquela. Preu: 1€ per peça.

10 – 14 h Taller infantil de fang dirigit per Fangueig. Infants a partir de 5 anys realitzaran una rajola de fang amb l’ajuda d’un corró, i reproduiran i decoraran el brunyol de Sant Feliu. Preu: 3 €

10 – 14 h Un torner de fang deixarà seure els infants al torn perquè per una estona puguin ser professionals de la ceràmica i fer la seva pròpia peça. Preu: 1 €.

11.30 h “Nil i la fàbrica de xocolata” de la Cia. La Pantomima. Espectacle de titelles i cançons infantils. En Nil és un nen molt trapella que un dia va decidir tenir una aventura sense que els seus pares s’adonessin, i es va perdre pel bosc fins que va trobar una casa feta de xocolata amb un bruixa molt malcarada.

11 – 13 h Taller d’adults d’elaboració de Ratafia. Dirigit per la Dolors Gener qui ens ensenyarà a fer el tradicional licor de ratafia. L’Escola d’Art Albertí ens ajudarà a preparar, en cal·ligrafia, l’etiqueta de l’ampolla que ens portarem a casa. Preu: 5€.

12 h Visita guiada teatralitzada “Un dia a la vida d’un Monestir”.

Durada aproximada de l’activitat: 75 minuts. Preu: 3€ per persona. Menors de 8 anys gratuït.

Cal inscripció prèvia, a l’Oficina de Turisme o recepció del Museu d’Història: 972 82 15 75 o al c/e: museuhistoria@guixols.cat

16 – 18 h Taller d’adults de sabons naturals amb reciclatge d’oli. Dirigit per la Dolors Gener ens ensenyarà com reciclar l’oli de fregir els brunyols i fabricar sabons naturals. Preu: 3 €.

16 – 19 h Taller infantil de fang dirigit per Fangueig. Infants a partir de 5 anys realitzaran una rajola de fang amb l’ajuda d’un corró, i reproduiran i decoraran el brunyol de Sant Feliu. Preu: 3 €.

16 – 19 h Un torner de fang deixarà seure els infants al torn perquè per una estona puguin ser professionals de la ceràmica i fer la seva pròpia peça. Preu: 1 €.

16 – 20 h Taller infantil de cuir dirigit per NQuart. Podreu fer braçalets i penjolls amb la tècnica de ferretejat i pirogravat, i també clauers, anells, fermalls i collarets amb la tècnica del troquelat Preu: 1€ per peça.

17 h Xerrada de l’Associació per a la recerca de varietats antigues de blat, Triticatum, que ens parlarà dels seu projecte que té per objectiu donar a conèixer i sensibilitzar-nos sobre la conservació de les llavors que ens han alimentat des de fa uns 5000 anys. Durant tot el dia hi haurà una carpa amb exposició de les diferents varietats de blat.

17 h Visita guiada teatralitzada “Un dia a la vida d’un Monestir”.

Durada aproximada de l’activitat: 75 minuts. Preu: 3€ per persona. Menors de 8 anys gratuït.

Cal inscripció prèvia, a l’Oficina de Turisme o recepció del Museu d’Història: 972 82 15 75 o al c/e: museuhistoria@guixols.cat.

17 h Taller infantil de brunyols. Preu: 2€. Dirigit per la Joana Valls. Cal recollir tiquet a la carpa de venda de brunyols.

18 – 20 h Taller d’adults de Lettering. Dirigit per la Cristina Martín Pardo.

Introducció a la cal.ligrafia i al lettering. Aprendràs els fonaments bàsics de la cal.ligrafia moderna i el seu gran aliat el Lettering. Primer aprendrem a utilitzar les diferents eines, com la ploma. I, ràpidament passarem a aplicar uns quants trucs perquè puguis desenvolupar el teu propi estil i, realitzar les teves composicions sobre postals, cartells, etc.
Per assistir al taller no fa falta tenir cap tipus de coneixement previ. Preu: 15 €.

Dissabte 4 d’abril

10 – 20 h Mercat de brunyols i productes artesans a la plaça del Monestir. Podreu tastar 4 brunyols de les diferents pastisseries i fleques de Sant Feliu i xarrup de Ratafia o licor Bonet a 3 €. També tallers infantils make & take a diferents parades.

10 – 13 h i de 16 – 19 h Jornada de Portes Obertes al Museu d’Història i el Monestir. Exposicions : “Fustes i canons”, “Curar-se en salut”, “Eines i Creences”.

10 – 20 h Demostració dels oficis de bufador i torner de fusta al mercat. El bufador fondrà més de 500 quilos de vidre a temperatura d’uns 100º aproximadament i farà diferents objectes. El fuster fabricarà diferents peces de fusta amb diferents tècniques.

10 – 13 h Gimcana familiar del brunyol. Podreu gaudir d’una activitat en família on fareu 5 proves lúdiques divertides i a més haureu de trobar els diferents ingredients dels brunyols. Preu: 2 € per participant €. Dirigit per l’ Espai La Milana. Màxim 5 membres per grup familiar.

10 a 13 h Taller infantil de cuir dirigit per NQuart. Podreu fer braçalets i penjolls amb la tècnica de ferretejat i pirogravat, i també clauers, anells, fermalls i collarets amb la tècnica del troquelat. Preu: 1€ per peça.

11 h Cercavila del grup Percussió Ganxona. Sortida de la rambla A. Vidal (intersecció amb el passeig del Mar). Recorregut: rambla A. Vidal, placeta Sant Joan i c/ Hospital fins a la plaça del Monestir on aproximadament a les 11.45 h, ens faran una demostració.

11 h Xerrada de l’associació per a la recerca de varietats antigues de blat, Triticatum, que ens parlarà dels seu projecte que té per objectiu donar a conèixer i sensibilitzar-nos sobre la conservació de les llavors que ens han alimentat des de fa uns 5000 anys. Durant tot el dia hi haurà una exposició de les diferents varietats de blat.

11 – 14 h Taller d’adults de rebosteria: “Brunyols i dolços monàstics”. A càrrec de la Carme Picas, propietària del restaurant El Ginjoler. A l’Hort del Rector del Monestir. Preu: 5 €.

12 h Visita guiada teatralitzada “Un dia a la vida d’un Monestir”.
Durada aproximada de l’activitat: 75 minuts. Preu: 3€ per persona. Menors de 8 anys gratuït.
Cal inscripció prèvia, a l’Oficina de Turisme o recepció del Museu d’Història: 972 82 15 75 o al c/e: museuhistoria@guixols.cat.

16 -18 h Taller d’adults de Home Deco “La meva cuina”. Decorarem un Frame Box de Antique Wood (una mena de caixa de fusta) amb el que ens construirem un preciós quadre per decorar la nostra cuina. Dirigit per en Quim Diaz. Preu: 15 €. Cal inscripció prèvia. Més informació i inscripcions a scrapmaniatics@gmail.com ; per a imatges www.facebook.com /scrapmaniatics.associacio.

16 a 20 h Taller infantil de cuir dirigit per NQuart . Podreu fer braçalets i penjolls amb la tècnica de ferretejat i pirogravat, i també clauers, anells, fermalls i collarets amb la tècnica del troquelat. Preu: 1€ per peça.

17 h Visita guiada teatralitzada “Un dia a la vida d’un Monestir”.
Durada aproximada de l’activitat: 75 minuts. Preu: 3€ per persona. Menors de 8 anys gratuït.
Cal inscripció prèvia, a l’Oficina de Turisme o recepció del Museu d’Història: 972 82 15 75 o al c/e: museuhistoria@guixols.cat.

17 – 19 h Taller artístic infantil: “Arteràpia amb xocolata”. Nens de 2 i 5 anys amb les seves famílies, podran experimentar artísticament amb la xocolata (pintant un ou de Pasqua) i la música en un ambient molt relaxant. Preu: 3 €. Dirigit per l’ Espai La Milana.

16.30 h-19 h Farcell de jocs tradicionals de fusta gegants de Fefe i Companyia . Dues hores jugant a bitlles, corda, billars, xanques, laberints, curses de sacs, la granota, la xarranca, peixera de peixos i molt més.

19 h Espectacle infantil i familiar “Lary Poppins”. Si mireu al cel veureu que hi ha alguna cosa que vola amb un paraigües…És un ocell? Un avió? Nooo! És Lary Poppins!. Lary Poppins, un espectacle perillosament familiar al Teatre-Auditori Nacís Masferrer.

Preu entrada general 12 € i reduïda 8 € (menors de 13 anys). Venda d’entrades a l’Oficina de Turisme i www.codetickets.com.

BRUNYOLS ALS RESTAURANTS
Trobareu brunyols de postres als següents establiments: Àncora Gastro-snack, Bahia, Barcarola Hotel Restaurant, Butrón Berria, Cal Campaner, Can Carreter, Can Salvi, Casa Elisa, Cau del Pescador, El Celler del Tritón, El Ginjoler, La Carbonera, La Gaviota, La Palmera, La Proa, Nit i Dia, Nou Casino La Constància, Rambla Tapas, Sa Marinada, Sant Pol Hotel Restaurant, SQR Cafè, Taverna de Can Quim i Voramar

PARTICIPACIÓ ALS TALLERS
Cal inscripció prèvia a: adl@guixols.cat fins al dimecres 1 d’abril a les 15 h i posteriorment a la carpa de venda de brunyols.
-Per a la master-class del 28 de març, data màxima d’inscripció dijous dia 26 de març.
-Es reservarà la plaça fins 10 minuts abans de l’inici de l’activitat.

HORARIS DURANT EL MERCAT
Monestir i Museu d’Història de la Ciutat
De 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Oficina de Turisme
De 9.30 A 14 h i de 16 a 19 h

Tallers infantils Make & Take a les següents parades del mercat:
Escola d’Art Albertí
Pinta la teva samarreta del brunyol. Preu: 4 €. Nens/es de totes les edats.

Mel de l’Ardenya
Fabrica dues espelmes de cera natural d’abella. Preu: 2 € . Nens/es de totes les edats.

Sweet & Sugar
Divendres dia 3
Decoració de 6 galetes amb fondant i glassa. Preu: 7 €. Nens/es de totes les edats.
Dissabte dia 4
Elaboració d’un ninot de pasta de fondant. Preu: 7€. Nens/es a partir de 6 anys.

Becake & cookies
Divendres dia 3
Elabora 2 ous de xocolata de Pasqua de colors. Preu: 6 €. Nens/es de totes les edats.

Dissabte dia 4
Elabora 2 cupcakes de Frozen & Minius. Preu: 6€. Nens/es de totes les edats.

Taller de pintura La Pinzellada
Decora una bossa de roba per poder portar els brunyols del berenar. Preu: 5 €. Nens/es de totes les edats.

El més llegit

I després