I després

Activitats de l’Associació Amics del Museu de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Propera sortida, 9 de juny, als Clots de Sant Julià

Visita matinal als Clots de Sant Julià, a càrrec de Jordi Vivó (Arqueòleg i professor d’Història Antiga a la UdG).

Es tracta d’una pedrera ibèrica, on hi ha testimonis d’ocupació des del neolític final (2.000 anys abans de Crist). D’aquella època es conserven unes tombes excavades a la roca. Ibers, grecs i romans també se’n van servir i moltes esglésies medievals de la zona, conserven pedres extretes d’allà.

Informació útil:
Data: 9 de juny de 2012
Lloc: Sortida en autobús de la Pl. Monestir s/n de Sant Feliu de Guíxols (Davant Museu) a les 10.30h

Preu: Socis: 13€ / General: 15€ (Inclou autobús, visita guiada i dossier informatiu)Vendra de tiquets a recepció del Museu (Pl. Monestir s/n). De dilluns a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h / Diumenges i festius: de 10h a 13h.
Contacte: Laura Francès (Secretària) Tel. 972821575 (Dll a Dv de 9h a 14h)
A/e. info@amicsmuseu.cat Web. www.amicsmuseu.cat

 

Col·laboració amb el FORUM de Santa Cristina d’Aro

Amb un acord de col•laboració entre els socis d’Amics del Museu i l’Associació, s’ha establert un conveni de reciprocitat en l’assistència dels socis als actes respectius.

De manera que tots els socis, previa acreditació, poden assistir als concerts que comencen a finals de juny amb una l’entrada a preu reduit de 10 € (20 € per als no socis).

Aquestes entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Santa Cristina d’Aro (antiga estació), els dimarts, dimecres, dijous, dissabtes i diumenges, de 9 a 13,30 h.

Els concerts se celebren a l’església parroquial, com és costum. La programació la podeu trobar al següent web: www.forumsantacristina.org

 

Crònica de la visita de dissabte a l’Arxiu Municipal d’Història

El dissabte, 26 de maig, els Amics del Museu varen visitar l’Arxiu Municipal, on la responsable del servei, Mª Àngels Suquet i l’arxiver, Marc Auladell varen atendre als assistents i, asseguts al voltant d’una gran taula, els varen explicar la formació dels arxius civils i com han evolucionat fins avui, passant per la incorporació dels sistemes informàtics. En l’arxiu guixolenc, hi ha documents en molt bon estat de conservació del segle XIV, i continuen sense interrupció fins avui. A pesar de les guerres i saquejos, els documents han superat el pas del temps en un estat de conservació i d’integritat envejables.

Des del “Llibre Vermell”, que és el manual d’acords iniciat el 1398, fins a fons d’entitats i empreses, passant per col·leccions de diaris i setmanaris, es varen poder veure sobre la taula diferents mostres molt interessants de documents custodiats allí.

Pergamins atorgant privilegis, llibres del “claver” o llibres de comptes, plànols urbans de l’arquitecte General Guitart, llibres del padró d’habitants del segle passat, varen ésser els que varen servir d’exemple del material custodiat.

També es va saber que el material documental generat per l’administració local, que també és guardat allí, és cada vegada més voluminós i es preveu que en qüestió de dos o tres anys ocuparà la totalitat de l’espai dels magatzems. De tota manera, i amb la informatització i digitalització del material, aquest procés de creixement exponencial es pot reduir considerablement.

Abans de donar per acabada la visita, es va realitzar una visita als magatzems i les prestatgeries mòbils del soterrani, que contenen veritables tresors de la història local.

 

 

El més llegit

I després