I després

Acte d’homenatge a les víctimes del nazisme aquest diumenge al matí al monòlit dels Jardins Juli Garreta

Començarà a les 9.30, comptarà amb parlaments d'Anna Sureda, Sílvia Alemany i Pilar Francès i s'hi descobrirà una placa de record amb els noms de les víctimes

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu ha organitzat per aquest diumenge 5 de maig, al monòlit que es troba als Jardins Juli Garreta, un acte en motiu del Dia d’Homenatge als deportats i morts a Mauthausen i en altres camps de concentració, com també en record a totes les víctimes del nazisme, entre les quals hi havia guixolencs i ciutadans de la Vall d’Aro.

L’acte també serveix per commemorar l’alliberament d’aquest camp de concentració que va tenir lloc el 5 de maig de l’any 1945.

L’activitat començarà a les 9.30 hores amb parlaments d’Anna Sureda i Sílvia Alemany, en representació del grup de professors i tècnics del Museu d’Història que participen en el projecte Construint Història amb Memòria, inclòs dins el Programa Àngel Jiménez de Memòria Democràtica.

També hi haurà un parlament de Pilar Francès, qui ha fet tasques d’investigació sobre els guixolencs que varen partir i morir als camps nazis. A partir de les 9:45 hores es farà la presentació de la placa de record que conté els noms de les víctimes i s’acabarà amb les ofrenes florals al monòlit.

Segons destaca el Museu d’Història, “prop de 10.000 persones del nostre país van ser deportades a camps nazis i molts milers més van ser també víctimes del nazisme com a treballadors forçats o per altres circumstàncies”.

També destaquen que “a Mauthausen hi van estar internats majoritàriament exiliats republicans al final de la Guerra Civil” i que “van patir innombrables atrocitats i un total de 5.117 van morir allà i en altres camps de concentració nazis”.

El més llegit

I després