ACTE DEL PROCÉS CONSTITUENT A SFG

La presentació a Sant Feliu del Procés Constituent, el moviment engegat per la monja i metgessa Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau, s’inclou dins les activitats que també serviran per escalfar motors de cara a la primera assemblea general que es farà a Sabadell el 22 de desembre.
Ara mateix aquest moviment, que impulsa una república catalana anticapitalista, ha aconseguit gairebé 46 mil adhesions, principalment a Catalunya. A Girona ciutat voreja els 1200, a l’Alt Empordà, 780, a la Selva, 810, al Baix Empordà, més de 600… El pròxim dia 21 es farà l’acte de presentació del Procés al Teatre municipal de Sant Feliu, amb la intervenció d’Arcadi Oliveres i la col·laboració de la cantant Lídia Pujol, a més del sindicalista Josep Bel i l’economista Joan Bou.
L’efervescència organitzativa del Procés Constituent, que es va llançar la darrera primavera ha anat organitzant nuclis promotors a partir de les persones adherides. A les comarques de Girona la primera assemblea organitzada va sorgir a L’Escala i ara, a part de la capital, n’hi  a la Garrotxa, a Blanes, a Torroella de Montgrí – Baix Ter i al Pla de l’Estany. A altres llocs com ara Figueres o Sant Feliu de Guíxols- Vall d’Aro es constituiran formalment d’aquí pocs dies. Aquest darrer nucli aplega l’adhesió d’unes cent cinquanta persones.
Les persones actives dins dels grups promotors i les assemblees locals i sectorials podran participar individualment a l’assemblea general de Catalunya del 22 de desembre que es dedicarà bàsicament a fer balanç de la feina feta fins ara i traçarà les línies estratègiques i organitzatives de cara al futur. El moviment s’estructura també mitjançant assemblees sectorials com ara Ensenyament, Universitats, Sanitat, Feminisme, Immigració, Medi Ambient i Bombers.
L’assemblea de debat i continguts del Procés Constituent es farà probablement després de l’estiu, al mes de setembre de l’any que ve.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació