Aquest migdia, a l’entrada de l’ajuntament per la Plaça del Mercat 1 d’Octubre, s’ha fet la lectura del manifest institucional en commemoració del Dia Contra la Violència Masclista.
Hi han participat l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, i la regidora d’Igualtat del consitori, Laura Serrano, acompanyats de diversos regidors.

L’alcalde ha afirmat que cal “trobar-se tantes vegades com sigui necessari mentre tinguem un sol cas de violència de gènere, no només a Sant Feliu sinó arreu del nostre país”.

Motas ha demanat concienciar-se ja que aquest tipus de violencia “és una cosa molt propera”, destacant que a la ciutat hi han detectats 58 casos de dones que pateixen algún tipus de violencia, ja sigui física, psicòlogica o sexual.
També ha volgut agrair al SIAD i als Serveis Socials la seva tasca en aquest àmbit.

La regidora Laura Serrano també ha volgut agrair a les professionals que l’acompanyen en el dia a dia perque “fan una gran tasca”. A més ha volgut fer extensiu el seu agraïment als Mossos d’Esquadra, a tots els que s’han acostat a l’acte i també al grup de noies i nois presents, perque “demostra que aquesta lluita continuarà, que és vigent ara i ho será en un futur”.

Laura Serrano ha estat l’encarregada de llegir el manifest que ha estat consensuat entre la Generalitat de Catalunya, les diferents diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municips, l’Institut Català de les Dones i les entitats feministes de Catalunya. És un texte escrit per la periodista de TV3 Ariadna Oltra.
Podeu escoltar el manifest íntegre aquí:

Per tancar l’acte, alumnes de Batxillerat Artístic de l’IES Sant Elm han realitzat una performance amb cant.