I després

Es reobrirà el camí de ronda tallat a PDA

Compartiu aquesta història

La junta de govern de Castell-Platja d’Aro aprovarà aquest vespre el projecte per refer el tram de camí de ronda entre les cales del Pi i Belladona, tancat al públic des de fa quatre anys, per les esllavissades provocades pel temporal de neu del maig del 2010. Segons informa el diari El Punt Avui, després d’anys de negociacions amb Costes de l’Estat i els amos de les propietats que limiten amb el domini maritimoterrestre, s’ha acordat salvar la zona més inestable –el talús de terra de la cala Canyers– amb una passarel·la metàl·lica.
El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pep Solé, explica que les dues solucions que s’havien discutit –fer passar el tram més allunyat del mar, amb expropiacions, o consolidar el terreny amb pilotatges de formigó– implicaven més despesa i la intervenció de maquinària pesant. La passarel·la, en canvi, permetrà restituir el pas i, en principi, no es veurà tan afectada pels efectes de l’erosió dels temporals.
Costes s’ha compromès a aportar els 185.000 euros que costarà la plataforma i la seva instal·lació, en què es preveu el concurs d’un helicòpter per traslladar i assentar l’estructura, mentre que l’Ajuntament executarà la resta d’actuacions necessàries per obrir el túnel de pas sota el penya-segat que separa les cales del Pi i Canyers i condicionar la resta del tram, d’uns 400 metres.
El cost d’aquests treballs anirà a càrrec del consistori, per bé que s’estalviaran els 300.000 euros que l’any passat ja van aportar dos grans propietaris privats. Els afectats es van avenir a executar obres de contenció dels talussos per assegurar les seves finques i el pas del camí pel perímetre, a més d’esquivar així els riscos de ser expropiats.

El més llegit

I després