I després

ACORD A SANT FELIU PER ACOLLIR GRANS IOTS

Compartiu aquesta història

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va presentar el passat divendres a Sant Feliu de Guíxols, l’aliança de les marques Costa Brava Yacht Ports i Barcelona Clúster Nàutic. Una unió que respon a la demanda del sector nàutic i diversifica les activitats portuàries amb l’objectiu de promoure les grans eslores, atreure un nou perfil de turista i impulsar el dinamisme socioeconòmic a la costa catalana.

En aquest acte Ricard Font ha estat acompanyat del president de Barcelona Clúster Nàutic, Toni Tió; l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Pibernat; el conseller del Patronat de Turisme Girona Costa Brava Girona, Xavier Ribera; i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

L’aliança de Costa Brava Yacht Ports i Barcelona Clúster Nàutic és un model de col·laboració publicoprivada clau per diversificar activitats i sumar esforços per captar el mercat de grans eslores a la Costa Brava i Barcelona. Les dues marques compartiran els coneixements del sector i els recursos econòmics per promocionar i fomentar-ne la demanda.

La Mediterrània és a l’estiu la primera destinació de iots de gran eslora del món amb un 80% d’ocupació. Aquest posicionament ha estat cabdal perquè les dues marques s’uneixin per tal de promoure’s conjuntament com a destinació de iots de gran eslora.

Ambdues marques han d’impulsar el creixement de l’activitat de superiots mitjançant la seva complementarietat. Barcelona és un pol d’atracció internacional que vol consolidar-se com a base tècnica hivernal i projectar-se com a destinació nàutica internacional també a l’estiu. Per això ha de comptar amb la col·laboració d’altres destinacions atractives com la Costa Brava, una destinació en trànsit on aquesta tipologia de vaixells navega a durant els mesos d’estiu. D’aquesta manera, l’objectiu és posicionar la Costa Brava en aquest sector que utilitzarà els ports de la costa catalana i reforçarà Barcelona i l’àrea metropolitana com a punt d’entrada i base tècnica.

Costa Brava Yacht Ports i Barcelona Clúster Nàutic volen unir aquestes sinergies perquè els vaixells de gran eslora puguin romandre tot l’any a la costa catalana. Entre les accions proposades hi ha el posicionament de la marca Costa Brava Yacht Ports a través dels elements de comunicació de Barcelona Clúster Nàutic i l’organització d’accions de promoció pel territori.

 

El més llegit

I després