I després

ACCIONS PER PREVENIR EL TABAQUISME ENTRE ELS JOVES

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols promourà en breu un seguit d’accions a la ciutat per prevenir el tabaquisme penetri entre els més joves. Es fa per evitar les crues xifres estadístiques de Catalunya, on es calcula que cada dia comencen a fumar 3 adolescents de 14 anys, i almenys 1 d’ells morirà precoçment a causa del tabac.

Encara avui l’ús del tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable. I les dades oficials compten que nou de cada deu fumadors s’inicien abans dels 18 anys. Sabent això, i sabent que els adults són un referent important per als infants, es persegueix canviar alguns hàbits dels adults des de la conscienciació.

Per això, es declararan “entorns sense fum” els camps de futbol i els pavellons municipals. Si bé coneixem que als espais tancats no es pot fumar, ara es vol anar un pas més enllà i es vol incidir en els espais descoberts. La normativa d’Espanya no regula el consum de tabac en espais esportius descoberts, però sí que prohibeix fumar en parcs infantils. Alguns clubs esportius, com el FC Barcelona, han començat campanyes pel tabaquisme en espais descoberts.

A Sant Feliu es vol arribar a l’objectiu amb tallers per a monitors esportius, i treballant el tabac a les aules de la ciutat. S’ajudarà el personal dels clubs esportius adherits a deixar de fumar, amb tractaments subvencionats per deixar de fumar al Centre d’Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols.

Posteriorment, els espais esportius descoberts seran nomenats “Entorns sense fum, retolats amb cartells”. Es recomanarà no fumar en aquests entorns, i es contribuirà, amb difusió, a que els monitors i personals del món esportiu no fumin, i així evitar que els més joves copiïn dels adults aquest hàbit.

Aquesta iniciativa es realitza després de comprovar que amb propostes de prevenció similars a aquesta s’ha reduït a Catalunya el volum de nous fumadors, i que cal incidir en polítiques actives preventives.

El més llegit

I després