I després

Els Banys de Sant Elm i S’Agaró presentats a un seminari d’estudis d’Alacant

Compartiu aquesta història

El passat divendres 27 de maig de 2011, Josep M. Comelles (Universitat Rovira i Virgili) i Laura Francès (Espai del Metge i de la Salut Rural) varen presentar una comunicació titulada “Salut, Banys de mar i el primer turisme de litoral a la futura Costa Brava” a les VIII Trobades del Seminari d’Estudis sobre la ciència: l’oci, el turisme i la salut als municipis valencians”, celebrades a Sant Vicent del Raspeig (Alacant) el 26 i 27 de maig de 2011. Unes jornades que es celebren periòdicament i a les quals l’Espai del Metge i de la Salut Rural ja hi va ser present el 2009 a Gandía, amb la comunicació titulada “La medicina rural a la Vall d’Aro, 1915-1987”.

La comunicació va analitzar la informació sobre l’ús de la població tant local com forana dels banys de mar, comparant les diferents perspectives que es donen en fonts tant diverses com les topografies mèdiques, les cròniques periodístiques o els enregistraments orals de persones de l’entorn de metges rurals. Des d’una perspectiva local, Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro, es va parlar del Balneari de Sant Elm i dels Banys i urbanització de S’Agaró, tant des del punt de vista del discurs sanitari com del punt de vista més popular.

Podeu consultar l’article de la comunicació a la web del Departament d’Infermeria de la universitat d’Alacant: clicar aquí

El més llegit

I després