I després

FINGEIX EL SEU SEGREST

Compartiu aquesta història

Un veí de Palafrugell va fingir el seu segrest i el d’un amic per tal suposadament que la seva parella li entregués com a rescat uns 5.000 euros, informa el Diari de Girona. Aquesta quantitat és la que la suposada víctima va dir a la dona que el seu amic devia i que s’havia de poder saldar amb els segrestadors. Els Mossos d’Esquadra després de muntar un ampli dispositiu policial alertats per la parella de la suposada víctima van localitzar-lo circulant amb el seu cotxe per Palamós.
Quan el van trobar, l’home va explicar als agents que el tenien vigilat i que encara tenien retingut el seu amic en un pis. Els agents però no van trobar massa creïble el seu relat i quan van anar al pis on tenien suposadament retingut el seu amic i a ell, van veure que a l’habitatge hi vivia un matrimoni de gent gran i que al pis no hi havia ningú més.
Finalment, la investigació va determinar que l’home havia simulat el seu propi segrest i el del seu amic. Un cop a comissaria va explicar als agents que s’ho havia inventat adduint problemes econòmics. El detingut, un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell a qui no consten antecedents policials, va passar el 17 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.
Els fets es remunten a divendres passat, al voltant de les onze de la nit quan a través del telèfon d’emergències 112, els Mossos van rebre l’avís del possible segrest de dos homes en un pis de Palamós Una veïna de Palafrugell manifestava que havien segrestat la seva parella sentimental i un amic d’aquest, veí de Palamós, ja que el segon tenia un deute d’una elevada quantitat de diners amb persones que podien estar vinculades a l’àmbit delinqüencial i que podrien estar armats.
A més, la dona va explicar a la policia que la seva parella li havia enviat diversos missatges a través del telèfon mòbil en els quals explicava que el deute pujava a uns 5.000 euros i que ella n’havia de portar una primera quantitat a una benzinera de Palamós. En cas que no ho fes, els segrestadors, que anaven armats, els dispararien un tret a cadascun. La dona també va destacar que la seva parella hauria marxat del domicili aquella mateixa tarda amb el cotxe.
Immediatament, la Unitat Territorial d’Investigació va iniciar un ampli dispositiu policial coordinat amb la Unitat d’Investigació de la Bisbal, on va participar Mossos de seguretat ciutadana de la comissaria, efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona i de diverses policies locals.
El dispositiu tenia com a objectiu localitzar les víctimes i els presumptes autors del segrest. Pels volts de les tres de la matinada els investigadors del cas van detectar un cotxe que circulava per Palamós i que coincidia amb les plaques de matrícula de la víctima.
Un cop aturat pels Mossos, l’ocupant va manifestar als agents que havia estat segrestat unes hores en un pis de Palamós, que estava sent controlat per diverses persones que el seguien en cotxe i que, a més, retenien al seu amic en aquell pis i que el matarien. En veure que el relat tenia elements de poca credibilitat, els agents van anar fins al pis i van veure que no hi havia l’amic, sinó una parella i que no hi havia ningú més. Finalment, la investigació va determinar que havia simulat el seu propi segrest i el del seu amic.

El més llegit

I després