I després

9 NOTÍCIES + 9 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

ABOCAMENTS IL.LEGALS CONSTANTS A PORT SALVI
Els abocaments a l’Hotel Eden Roc, a Port Salvi, venen essent una de les preguntes recurrents en el Ple Municipal, denunciades també per veïns i associacions com Naturalistes de Girona. Guíxols des del carrer va tornar a preguntar al regidor, Salvador Calabuig en el darrer Ple va respondre que li consta que un veí havia lliurat una mostra que s’havia de contrastar, que calia insistir per esbrinar d’on provenen els abocaments.
Va afegir que el problema que hi havia a hores d’ara és que la persona encarregada de prendre mostres estava de baixa per paternitat.
Joan Alfons Albó, de CiU també va intervenir aconsellant que es prenguin tres mostres en comptes d’una i que si era possible es taponessin les sortides per fer sobreeixir les aigües abocades a la propietat responsable.
En les darreres hores Guíxols des del carrer ha difós una nota referida a aquesta qüestió que podeu consultar en el següent ARXIU

500 PORT

 

ERC AL COSTAT DELS REGIDORS INDEPENDENTISTES I FRONT L’ESTAT
Tal i com ha transcendit els darrers dies, l’Audiència Nacional ha obert diligències contra diversos ajuntaments per haver aprovat mocions de suport a la resolució independentista aprovada el 9 de novembre al Parlament.
En els requeriments s’ha demanat que s’enviïn al jutjat els informes del secretari i interventor, les actes i tota la documentació inclosa en l’expedient en relació a les mocions aprovades en els respectius plens i la Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat a diversos cossos policials –inclosos els Mossos d’Esquadra- que informessin si hi ha qualsevol indici de delicte contra les institucions de l’Estat, inclosos els de rebel·lió i sedició.
Els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Sant Feliu han emès un comunicat en el qual fan costat als afectats que podeu consultar en el següent arxiu: NOTA D’ERC

500 ERC

 

TEATRE DE PETIT FORMAT A LA CASA IRLA
Aquest dissabte, 5 de desembre, a les 19:30 h. a la Casa Irla, torna el teatre de petit format amb l’obra: “Remenant els boscos de nit” del francès Bernard-Marie Koltès (1948-1989) adaptada i dirigida per Janot Carbonell i interpretada per ell mateix i Kissima Sillah.
L’obra“ parla de temes importants, com el racisme, l’explotació, la por, la tristesa, la ràbia, l’amor…, de moltes veritats que ens passen”, opina Kissima. Un text, extraordinàriament ben interpretat, que denuncia i impacta al cor tal com s’ha proposat Janot, que no concep la cultura –i cita Celaya– com a luxe al servei de neutrals: “Crec que la seva funció principal no és entretenir les elits, sinó millorar les expectatives dels més desafavorits.

500 IRLA

 

II CURS DE MÀGIA AMB L’IL.LUSIONISTA XEVI
Aquest Nadal la biblioteca de Sant Feliu de Guíxols organitza el Segon Curs de Màgia, a càrrec del popular Il·lusionista Xevi.
L’any passat es va organitzar el primer curs amb gran èxit de participació i aquest any es repeteix aquest curset, dirigit a nois i noies de 8 a 12 anys, que contindrà diverses novetats respecte a la primera edició. El taller es farà de 10 a 12 del matí els dies 28, 29, 30 i 31 de desembre, a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Per a participar-hi caldrà formalitzar-ho anant a la biblioteca. El preu de la inscripció és de 20 euros.
Al finalitzar el curs els participants i el mag Xevi faran un espectacle de cloenda al Ganxó Parc, el Parc infantil de Nadal, que estarà situat dins el pavelló municipal d’Esports de La Corxera, dissabte dia 2 de gener, a les 11 del matí.

500-XEVI

 

VIDEOCLIP DE LA FUNDACIÓ VIMAR AMB UNA COMPOSICIÓ DE MIQUEL ABRAS
Fa uns dies varem publicar la posada en marxa de la Fundació Vimar, que disposa d’una residència per a discapacitats al carrer Còrdova de Sant Feliu de Guíxols (Residència Robert Pallí), d’una campanya de captació de fons per a l’adquisició de grues per a poder atendre als residents del centre. Diverses farmàcies de la subcomarca de la Vall d’Aro disposen de guardioles on fer les aportacions voluntàries.
Uns dies més tard ens informen de l’edició d’un vídeoclip protagonitzat pel cantautor que conté la cançó “La vida”, composada i protagonitzada pel music baix-mpordanès, Miquel Abras, amb residents de la Fundació Vimar, una producció d’Ànnia Català i el seu equip, el resultat del qual es pot visionar accedint a la següent adreça: https://www.youtube.com/watch?v=-HzyH0MxhGo

500 VIMAR

 

PROPERS CONCERTS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA
– Divendres 4 de desembre, 21:00 h.: Jam Session Escola Municipal de Música – alumnes Nivell Mig 5 i 6. Rock, Pop, Jazz, BLues… Anima’t a participar.
– Dissabte 5 de desembre, 21:00 h.: Sotrac (Llagostera/St Feliu, pop rock)
Mig de Llagostera i mig de Sant Feliu de Guíxols que varen començar per fer versions de grups catalans (com Gossos o Sopa de Cabra) i d’artistes internacionalment coneguts (Alanis Morrisette, The Cranberries, Dire Straits…). Poc a poc, van començar a composar les seves i, amb el temps, s’han fet a mida un repertori propi.
– Dilluns 7 de desembre, 21:00 h.: The Lake Poets (Sunderland, UK, indie folk).
Lake Poets és el pseudònim de Martin Longstaff, multi-instrumentista, cantant i compositor de Sunderland, Anglaterra. La qualitat i la profunditat de l’obra de Martin i el seu sofisticat so “Cançó Negra” ha fet estimar les seves cançons a tothom que hi ha aprofundit; Moltes vegades el públic dels concerts arriben a les llàgrimes pels temes commovedors i afectius de les cançons i la seva interpretació.

0005013238_10

 

CRÒNIQUES DE 2 REPRESENTACIONS TEATRALS
Publiquem dues cròniques de sengles representacions teatrals que es varen realitzar a Sant Feliu de Guíxols els dies 22 i 28 de novembre. Es tracta “Revolt perillós”, una de les funcions corresponents a al XI Concurs de Teatre Amateur i de “Com nos tornem”, una obra de teatre diferent que es va representar a la Casa Irla.
Per accedir a les ressenyes podeu consultar el següent ARXIU

500 TEATRE

 

PRIMER ACTE DE CAMPANYA D’ERC GUÍXOLS
ERC Guíxols dóna el tret de sortida amb el primer acte de campanya que tindrà lloc el proper dimarts dia 8 de desembre a les 21’00h a Casa Irla.
la formació anuncia que durant aproximadament 45 minuts, es parlarà del que van a fer els independentistes a Madrid les properes eleccions del 20 de desembre. Hi intervindran Teresa Jordà, cap de llista per Girona al Congrés i Anna Simó, diputada al Parlament de Catalunya. Amb el lema de campanya, 20D defensa el teu vot, “s’aportaran els arguments per tenir clar la importància del vot per a la defensa en les negociacions amb l’Estat, així com de la justícia social i reconeixement arreu del món”.

500 erc

 

LA TRAILWARKER, PREVISTA PEL 16 I 17 D’ABRIL DE 2016
L’organització de l’Oxfam Intermón Trailwalker va fer oficial que la sisena edició de la cursa solidària per equips es disputarà el cap de setmana del 16 i 17 d’abril, amb sortida des d’Olot i arribada a Sant Feliu de Guíxols i un temps màxim de 32 hores per completar els 100 quilòmetres de recorregut per la via verda, informa El Punt Avui.
Per a la pròxima edició els organitzadors esperen 400 equips en la cursa gironina, que amb els 200 de Madrid permetrien arribar al milió d’euros per als projectes de l’ONG al món. Cada equip, amb quatre corredors i dos membres de suport, aporta com a mínim 1.500 euros. El 2015 es va arribar als 770.000 i, des que es va crear el format de la cursa, són 1.792 els equips que han participat en la Trailwalker arreu del món, amb més de 3,5 milions que han permès fer els projectes d’Oxfam Intermón per a l’accés a l’aigua potable en països com ara Etiòpia, el Txad o la República Centreafricana.

500 TRAILWALKER

 

 

 

 

 

El més llegit

I després