El músic ganxó Francesc Mas arriba als 80 anys d’edat amb l’agenda farcida de concerts com a solista i amb un nou projecte de recuperació dels llegendaris Sherpas amb la complicitat, entre altres, de Josep Gui i Pere Pernal.

Actualment, en els seus “bolos” s’acompanya d’un teclat, però va començar a estudiar violí, fins que el seu padrí li va arranjar una vella guitarra de l’orquestra Víctors i va descobrir que amb uns simples acords era capaç muntar les cançons que en aquella època estaven de moda. Aquest instrument li va donar moltes satisfaccions i la possibilitat de pertànyer a diverses formacions.

Fou el pintor Josep Albertí, cantaire irreductible de les tavernes de Sant Feliu, qui li va dir que anés a Casa Pedro (a la taverna de Can Saura) a escoltar un guitarrista destacat que hi actuava. En el decurs de la nit va tenir l’ocasió de fer alguna peça i en Pere Albó el va contractar per actuar-hi com a solista, i també d’acompanyant d’algun dels cantaires habituals.

Queda constància d’un disc enregistrat en aquest local, que va patrocinar la botiga de Can Viader, quan formava part del trio Los Francis, on a més d’ell el formaven en Federico Charles i en Francisco Amador.

Després vindrien diverses formacions com Sherpas, Orquestra Girona, Orquestra Selvatana, els grups Los Solos, Los Atroces, Els Vampirs, Latino, etc.

Des de fa una bona colla d’anys amenitza balls, festes i esdeveniments amb el seu teclat i la seva veu i, tal i com hem apuntat a l’inici, està assajant per recuperar els Sherpas.

Segur que té dotzenes d’anècdotes per explicar de tot aquest recorregut, que també va tenir el seu parèntesi quan va regentar una ferreteria que portava el seu cognom a Platja d’Aro, però cal ressaltar l’esperit d’aquest músic nostre, que no només no es rendeix amb 80 anys, sinó que ens sorprèn amb nous projectes. I que sigui per molts anys.