NOVA EXPOSICIÓ A L’ESPAI CARMEN THYSSEN: NATURA EN EVOLUCIÓ
Els preparatius per a l’exposició d’aquest 2018 ja han entrat a la recta final. La mostra obre el dia 10 de juny i l’Espai Carmen Thyssen es prepara per rebre les 57 obres que integren Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff. Aquesta serà la setena exposició temporal que acull el monestir de Sant Feliu de Guíxols que, com l’any passat, també oferirà una altra mostra a la quarta planta del centre. Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff. Col•lecció Carmen Thyssen, que serà oberta fins el 14 d’octubre, compta amb peces del Museo Thyssen-Bornemisza, Madrid; del Museo Carmen Thyssen Málaga i del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

 

SETMANA SENSE FUM DEL 25 AL 31 DE MAIG
La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT).
Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, estem implicats en l’organització tots els que ja estàvem d’una manera o una altra relacionats amb aquesta campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs i de psicologia; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d’infermeria familiar i comunitària i de Salut Laboral; la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya.
L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i el lema per aquest any 2018 és: VIU A SAC, SENSE TABAC! Programa d’Ativitats       Concurs Punt de Llibre        Caminada Popular

 

LA REVISTA NÚMERO 80 DE L’ARJAU DEDICADA AL COL.LEGI SANT JOSEP
El Col·legi Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols, conegut popularment com Els Hermanos, ha celebrat els seus 125 anys d’existència. Aquest centre educatiu va néixer el 1891 gràcies a una iniciativa privada de la indiana d’arrels guixolenques Dominga Juera Patxot, una figura que, a diferència d’altres benefactors de la seva època, avui dia ésabsolutament desconeguda. No és fàcil que una institució tingui una vida de 125 anys, havent superat dificultats de tot tipus. El Col·legi Sant Josep (avui Cor de Maria – Sant Josep), no només ho ha fet, sinó que encara el futur amb una pila de canvis amb què mira endavant amb seguretat i un somriure. Entrats de ple al segle XXI, aquesta escola segueix essent actuament un centre de referència a la nostra ciutat, aprofitant el millor de les èpoques passades i construint cada dia una educació amb sentit, amb alegria, adaptada al món d’avui i de demà, que ajuda els petits i els joves a saber, a fer i, sobretot, a ser.  Amb motiu d’aquesta commemoració, la revista cultural L’Arjau, que edita l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través de l’Arxiu Municipal, dedica el seu número 80 al Col·legi Sant Josep. L’Arjau es pot aconseguir gratuïtament als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents:Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. També es pot rebre a casa gratuïtament sol·licitant-lo per correu electrònic a arxiu@guixols.cat.

 

REPRESENTACIÓ TEATRAL DELS ALUMNES DE L’IES SANT ELM
El dimecres 23 i dijous 24 de maig a les 19.30 hores al Teatre Auditori Narcís Masferrer els alumnes de Institut Sant Elm representen l’obra de teatre “El diari d’Anna Frank”. El preu de l’entrada serà de 3€. El repartiment serà el següent: Sr. Frank: Miquel Pons, Anna Frank: Mont Gros i Aida Teixidó, Sra. Frank: Alba Atencia, Sr. van Daan: Paula Lucea, Sra. van Daan: Anna Fernandez, Peter van Daan: Carles Sànchez, Sra. Dussel: Tess Verhagen, Margot Frank: Estel Garcia, Sra. Kraler: Ona Rocosa, Miep: Laia Roca i l’adaptació i la direcció va a càrrec de Jordi Perales.

 

ELS DIVENDRES DEL MEDI AMBIENT
Divendres 25 de maig Cicle de Conferències sobre el Medi Ambient a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols.  Sessions: de 18.30h a 19.45h.
La xerrada “Els valors naturals del fons marí de Sant Feliu de Guíxols”, anirà a càrrec de Miquel Ventura Monsó, director de la Fundació Mar.

 

1ER TORNEIG DE ESCACS BLITZ “CAS ROMAGUÉ”
Aquest dissabte 26 de maig a la Casa Irla 1er Torneig d’escacs Blitz per a federats i no federats
INSCRIPCIÓ + SOPAR: 15€ (acompanyants 11€) MENÚ: Amanida tèbia de Formatge de Cabra Pollastre al Forn Postres, Vi i Aigua
BASES:
• Les inscripcions s’hauran d’efectuar per telèfon al 696115304 al menys tres dies abans de la competició. El pagament de les inscripcions es farà el mateix dia de competició a la Casa lrla, mitja hora abans de que comencin les partides (a les 16:30 hores). Horari de començament de la competició: 17:00. Sistema de joc: Suís a 9 rondes. Temps de joc: 5 minuts 3 segons d’increment. Desempats: Buchholz total amb ajust FIDE, Buchholz (-1) amb ajust FIDE i Progressiu Acumulatiu. Àrbitre: Jordi Bigas (les decisions arbitrals seran inapel•lables).
PREMIS:
– A tots els jugadors se’ls hi farà un Diploma de Participació + Obsequi.
– Campió: Trofeu + espatlla de pernil + ampolla de vi
– Sotscampió: Trofeu + formatge + ampolla de vi
– 3er Classificat: Trofeu + ampolla de vi
– 1er Tram ELO de 1850-2000: Trofeu
– 1er Tram ELO de 1700-1849: Trofeu
– 1er Tram ELO <de 1700: Trofeu
Col•laboradors: Casa Irla, Cas Romagué, C.G. d’escacs, Ca l’Angel i Can Kiku

 

FESTVAL DE 4ART D’ESO DE L’INSTITUT SANT FELIU DE GUÍXOLS
El divendres 25 de maig a les 21h. al Teatre Auditori Narcís Masferrer, els alumnes de 4art d’ESO de l’Institut Sant Feliu de Guíxols organitzen un festival amb el projecte Five Days to Dance “Home, sweet home” amb la companyia De LooPERS.

 

PLE EXTRAORDINARI DIJOUS 24 DE MAIG
Aquest dijous 24 de maig a les 21h, s’ha convocat un Ple Municipal Extraordinari a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, amb el següent ordre del dia:
1- APROVACIÓ INICIAL DE L’ACTUALITZACIÓ DEL PROJECTE D’URBANITZACIÓ DEL C. S’ADOLITX (X2012009413)
2- APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL POUM N. 29 ALS ÀMBITS SMU-06 HUGUET NORD I SMU-35 TRACHSLER – CARRETERA DE GIRONA (X2016013460)
3- APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL POUM-28 PA-12 TURÓ DEL PORT I SMU-13 PUIG DE LA RÚPIA (X2017012525)