I després

Presó per a l’acusat de violació

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona ha condemnat a vuit anys de presó Jhoan Fernando Acosta, l’acusat d’agredir sexualment una dona a Palamós el 4 d’abril del 2011. Segons informa el diari El Punt Avui, la sentència, a més, prohibeix al processat acostar-se a la víctima durant deu anys i l’obliga a pagar-li una indemnització de 60.000 euros pels danys morals que li ha ocasionat. La fiscal demanava per a Fernando Acosta una pena de deu anys de presó per un delicte d’agressió sexual amb penetració. L’acusació particular, exercida per l’advocat Ernest Plaja, va elevar la petició de condemna a dotze anys; mentre que la defensa, en canvi, en sol·licitava la lliure absolució.
Durant el judici, que es va celebrar el novembre passat, la víctima va declarar que els fets havien tingut lloc pels volts de dos quarts de sis del matí, quan ella estava esperant que el seu germà la passés a recollir per anar a la feina. Aleshores, se li va apropar l’acusat i li va dir: “Hola guapa, a qui esperes?” Ella, amb la finalitat de foragitar-lo, va respondre que estava esperant el seu marit, però l’agressor la va agafar fortament pel braç i per l’espatlla, i la va fer anar per la força a un carreró. Un cop allà, segons va afegir, li va abaixar les malles i la roba interior. La va posar d’esquena i la va començar a penetrar fins que es va adonar que portava un tampó i, llavors, la va obligar a fer-li una fel·lació. L’home, finalment, es va espantar en veure passar una motocicleta repetidament i va fugir.
Al seu torn, l’acusat va negar ser l’autor de l’agressió sexual. Fernando Acosta, que estava en presó provisional des de l’abril del 2013, va assegurar que aquella nit va sortir a una discoteca de Palamós però se’n va anar a casa aviat. Per això, en el judici, va insistir que no tenia cap vinculació amb la violació, malgrat que no va saber explicar per què es van localitzar restes del seu ADN a la roba de la víctima. Per aquest cas, hi va haver un primer sospitós que va estar onze mesos empresonat. Finalment, les proves d’ADN el van exculpar i van apuntar cap al seu cunyat.

El més llegit

I després