I després

7 NOTÍCIES + 7 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
El SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de Sant Feliu, recorda que aquest dimecres, 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la violència de Gènere, es pot passar a recollir els llaços a les parades informatives que es muntaran al matí de 10 a 13h davant de l’Ajuntament, i a la tarda de 15 a 18h a la Plaça Salvador Espriu. Podreu escriure el vostre desig per a la igualtat en un mural i sortir al photocall per dir NO a la violència. Tot plegat, amenitzat amb música en directe sota el lema: “Suma’t a la causa i digues NO a la violència masclista!”.
Entre els actes programats, a les 12 del migdia (a la porta de l’Ajuntament i a les 3 de la tarda a la Plaça Salvador Espriu), la regidora de Serveis Socials, Laura Serrano, llegirà un manifest.

500 SIAD

 

SESSIONS FORMATIVES PER A LA RECERCA DE FEINA
L’Ajuntament de Sant Feliu anuncia dues sessions gratuïtes destinades a les persones apuntades a la Borsa de Treball del Servei d’Ocupació Municipal que, amb l’enunciat “Activa’t per la recerca de feina”, ofereix l’expert David Alberca, coach, consultor, formador i docent. Expert en intel.ligència emocional, PNL, Anàlisi Transaccional, competències emprenedores, comunicació, motivació i recerca de feina
Les sessions es portaran a terme a l’aula de formació de Guíxols Desenvolupament el 4 de desembre, de 10 a 12 (“Defineix el teu perfil professional”) i el 10 de desembre, amb el mateix horari, (“Com superar una entrevista de feina amb èxit”).
Les places són limitades. Per informació i inscripcions, telèfon: 972 32 70 33, al correu: som@guixols.cat o bé presencialment al primer pis de l’estació d’autobusos.

500 SOM

 

LA PLATJA DE SANT FELIU, NETA HIVERN I ESTIU
L’Ajuntament de Sant Feliu, a través de l’Àrea de Serveis ha notificat que té interès en mantenir neta, de forma constant, la façana de mar i la platja. Tot i estar en temporada baixa, el govern de la ciutat veu important que es mantingui un ritme de neteja regular del principal atractiu turístic de la localitat, les platges. Per aquest motiu, cada quinze dies es fa neteja manual de la platja. Dues vegades l’any es remou tota la sorra, i en casos d’envergadura (temporals…) s’hi envia la màquina.
Les accions es coordinen amb altres actuacions per tal de tenir net el principal entorn tot l’any, amb la freqüència adequada als moments estacionals.

500 PLATJA

 

LES JERC AL CARRER CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
Les JERC (Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya), varen organitzar el passat diumenge una activitat participativa com a avançament de la celebració, aquest dimecres, 25 de novembre, del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere , tal i com ja varem informar.
Amb l’enunciat #DiguesNO, dins la campanya #niuncopmés, varen convidar a la participació dels ciutadans en el centre de la ciutat amb la intenció de conscienciar de la xacra que representa la violència de gènere en la societat actual.
La pròpia formació ha distribuït, mitjançant una nota de premsa, la crònica de la jornada que podeu consultar a través del següent ARXIU

500 JERC

 

L’ENTORN DEL MONESTIR TORNA A SER MÉS DIÀFAN
A tocar de l’Arc de Sant Benet s’han enretirat les fileres de plantes de llorer que tancaven un perímetre important de l’entrada d’accés al conjunt monumental de la Porta Ferrada.
El govern de Sant Feliu de Guíxols ha considerat que la línia de plantació creava un tancament artificial difícil de justificar, amb un circuit que obligava el visitant a fer una volta pel perímetre, o passar per sota l’arc de Sant Benet. Ara el camp de visió de l’entorn del monestir és més ampli i diàfan,”sense res al mig que faci distreure la imatge que s’aconsegueix del monestir i l’entorn”. Si bé es volia realitzar l’obra fa pocs mesos, amb l’entrada del nou govern, finalment s’ha optat per fer al novembre, ja que la planta del llorer és quan es pot trasplantar en un altre indret sense patir danys. La línia de llorers i les tanques de fusta i cordes, s’han traslladat a Sant Pol.

500 ARC

 

JA S’HAN ELIMINAT ELS CONTENIDORS DE LA PLACETA
Els contenidors soterrats de la placeta de Sant Joan ja s’han eliminat i el passat dia 23 de novembre es van retirar les tanques que els delimitaven per finalitzar l’obra. .
Amb l’actuació queda una plaça més lliure d’obstacles a diferència dels que hi ha en superfície (els jocs infantils i un parell d’elements per seure), però que poden ser moguts segons la conveniència del que es vulgui fer a la plaça.
La regidora de Serveis, Laura Aiguaviva, considera que aquest espai es pot aprofitar molt bé per acollir espectacles musicals de petit format, activitats per a la mainada, actes a l’aire lliure i nombroses propostes, aprofitant que és un punt força cèntric, recollit i arrecerat.
Els contenidors es van retirar fa un mes perquè no acabaven d’acomplir-se les expectatives creades amb l’ús real dels mateixos. El govern proposa uns contenidors a pocs metres amb un ús més eficaç.

500 PLACETA

 

PRESENTACIÓ DE LA NOVEL.LA “DESCALÇA” A LA BIBLIOTECA
El proper divendres 27 de novembre se celebrarà a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit la presentació de la novel·la “Descalça”, de Jordi Romeu Carol.
L’obra és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història; que té com a protagonista la Cinta, que retorna al seu mas d’infantesa després de més d’una dècada d’haver-lo abandonat, acompanyada del seu fill Francesc, de set anys, i de la seva mare, massa gran per ajudar-la. Pren aquesta decisió per recuperar la vida, per deixar enrere el passat i per començar un nou camí, encara que no sap on la durà.

500 romeu

El més llegit

I després