I després

7 NOTÍCIES + 7 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

DISSABTE A SFG, ANNA ROIG I L’OMBRE DE TON CHIEN
Aqiest dissabte, 25 d’octubre a les 21 h. la gira d’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien arriba a Sant Feliu de Guíxols en el tour 2014-2015. Es concep com un espectacle global, amb recursos manllevats de diferents arts escèniques. Representa una experiència que transcendeix allò estrictament musical.
En els últims treballs s’hi barregen dues idees fonamentals: la decisió i l’empenta de qui arrenca el pas; l’acceptació alegre i serena d’allò que depara el camí.
Preu: Entrada general: 12 euros | Reduïda: 10 euros
Venda d’entrades (i abonaments)
Dossier de l’espectacle
Video
El cafè amb l’artista. Abans de l’espectacle, Anna Roig farà un cafè amb les persones que ho desitgen. A les 17h a la Locanda di Nonna Flo. Plaça Sant Pere, 1.

ROIG 500

 

RUSÓ SALA AL “TROBA D’OR” DEL MUSEU DE SFG
El cicle Troba d’Or, organitzat per l’Associació Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols, ja ha ofert dos dels quatre espectacles del petit cicle de recitals de diversos solistes i grups amb una activitat artística que es mou entre la música i la poesia.
Aquest dissabte 25 d’octubre, a les 19:30 h. se celebrarà el tercer a la Sala Abat Panyellas on hi actuaran Rusó Sala & Caterinangela Fadda amb “Cançons al clar de lluna”. El preu de l’entrada és de 8 euros (Amics del Museu, 7 euros).
La cantautora empordanesa retorna al seu format més íntim, després de la presentació a la sala Jamboree de Barcelona del seu segon disc, “Mar endins”, fruït de la col·laboració amb el pianista italià Kekko Fornarelli.
Rusó Sala, va rebre un destacat reconeixement amb el premi Pino Piras 2012 (Algher) a la millor cançó en català i el Premi Andrea Parodi 2013 (Cagliari) per la millor interpretació.
En aquest diàleg entre dones, la catalana i la sarda, s’hi extreuen les forces tel·lúriques en una simbiosi perfecta. Veu i guitarra forgen sons de la Mediterrània: aires mariners o de bressol, crits d’amor o planys de solitud, ecos de melodies antigues o la música dels seus poemes actuals.

RUSÓ 500

 

MENAGE A TROIS, DIUMENGE AL TEATRE
Aquest diumenge a les 6 de la tarda al Teatre-Auditori municipal Narcís Masferrer el Grup de Teatre Filagarsa de Torrelles de Llobregat representa l’obra d’Ermenegild Siñol: Menage a Trois, amb direcció coreogràfica i técnica de Xavier Biel i Marc Virgili i direcció coral i musical a càrrec de Romà Ferruz i Oriol Pi delaserra
En la trama, la Berta, la Nora i la Joana són tres veïnes. Tres dones que aparentment no tenen res en comú. Un desengany amorós, un fracàs sentimental i un matrimoni desgastat són el punt de partida d’una conversa de balcó a balcó. Fruit d’aquesta conversa neix una amistat que desemboca en un sopar que, en acabar, les condueix a un local de streaptease masculí. Una nit desenfrenada que les unirà més. Fins el punt que no trigaran massa a trobar-se de nou per compartir i gaudir d’una sessió de Tupper Sex. En aquesta reunió parlaran de joguines, jocs i fantasies eròtiques. I parlant de fantasies… La Joana serà la primera a posar-ne una en pràctica i això serà el detonant del final d’aquesta curta relació d’amistat entre totes tres.

MENAGE 500

 

ACTIVITATS DE GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA
Guíxols per la Independència va iniciar, el passat dissabte 18 d’octubre, a Vlartagues, la Gigaenquesta, “amb la qual es vol donar veu a la població de Sant Feliu de Guíxols”. Durant aquesta setmana la campanya continuarà “per escoltar la veu d’aquelles zones de Sant Feliu on encara no hem arribat”.
També informen que están buscant voluntaris “per iniciar la campanya del país de groc i tenyir els nostre municipi d’aquest color”. És per això que fan una crida a totes aquelles persones que hi vulguin participar tot contactant a través del correu guixols@assemblea.cat per rebre informació.
En la nota enviada als mitjans destaquen el mig centenar de persones del municipi que varen respondre a la convocatòria de l’ANC “ participant a la concentració de la plaça Catalunya de Barcelona, on es van reunir més de 110.000 persones”, agraint el seu suport així com el dels que s’hi varen desplaçar amb vehicles propis.

B0S4lDDCIAAarmh

 

CONFERÈNCIA SOBRE ELS GENS DE LES PLANTES
El dissabte passat, va tenir lloc, dins el cicle Acadèmia Oberta, la conferència “Els gens de les plantes que mengem” que es va celebrar al Museu d’Història, a la sala Abat Sunyer de les sales de congressos del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. La intervenció va anar a càrrec del Sr. Pere Puigdomènech, acadèmic i professor d’investigació del CSIC, que va oferir una xerrada molt interessant a tots els assistents, que van participar en un animat debat després de la intervenció del ponent.
Entre els temes que van sortir en aquest debat destaquen: la domesticació històrica de les plantes, la conservació de la variabilitat genètica, la modificació genètica, la concentració de les llavors, les patents, els biocombustibles, etc. Amb aquesta xerrada es va poder iniciar també una primera experiència en comptar amb interpretació de llengua de signes, a càrrec de l’empresa Multisignes millorant l’accessibilitat de les activitats que s’hi porten a terme.

GENS 500

 

VISITA A LES SÍNIES I MOLINS DE SANT FELIU
Ja es poden fer les inscripcions per a una de les sortides programades des del Pla de Barris pel dia 31 d’octubre. Es tracta de la ruta Sínies i Molins de Sant Feliu, on a través de la guia de Néstor Sanchíz, es farà un recorregut per conèixer la història de la construcció dels molins i les sínies del municipi.
Aquesta activitat és oberta i gratuïta. Cal inscripció prèvia a l’ Oficina de Pla de Barris al carrer Penitència,10. Per més informació truqueu a 972 32 70 19 o pladebarris@guixols.cat .L’activitat es portarà a terme el divendres 31 d’octubre a les 10.00h i està emmarcada dins del cicle “Passegem des del barri”.

MOLÍ 500

 

LA POSIDONIA A LA CALA DEL VIGATÀ
La Fundació Mar, en la darrera immersió realitzada a l’estació de control de cala del Vigatà dins del marc del projecte SILMAR de seguiment del fons marí, ha detectat una abundant floració de la pradera de Posidònia oceànica, possiblement la més elevada dels darrers anys.
A Sant Feliu, és a la Cala del Vigatà on hi ha la praderia de posidònia més important i extensa , essent una de les praderies de la Costa Brava que es troba a més fondària atesa la transparència d’aquestes aigües.
La Posidònia oceànica és una planta que viu sota l’aigua i que constitueix uns grans prats submarins, extraordinàriament importants per la biodiversitat de les nostres costes. Normalment es reprodueix de manera asexual, escampant unes arrels ben llargues de les que van sortint noves fulles. És un sistema lent però constant que li permet anar fent les grans praderies que trobem a les nostres costes.

POSIDONIA 500

El més llegit

I després