I després

6 NOTÍCIES, 6 IMATGES DE SFG

Compartiu aquesta història

EXPOSICIÓ DE JORDI JULIÀ A LA CASA IRLA
Des d’aquest dissabte i fins el 31 de setembre podeu visitar a la Casa Irla l’exposició “La vida dels saltimbanquis”de Jordi Julià.
Segons l’autor de l’obra, “La vida dels saltimbanquis” mostra a l’espectador la seva mirada personal i intimista a aquest estil de vida, una mirada propera i còmplice, fruit de quatre mesos de treball i convivència (entre l’octubre del 2013 i el febrer del 2014).
Aquest projecte ha sigut possible gràcies a una beca KREAS de l’Ajuntament de Girona i la complicitat dels artistes del Circ Raluy.
Com a suport a l’exposició s’ha editat el llibre “La vida dels saltimbanquis” amb una visió completa del treball realitzat.
Vernissatge dissabte 5 de setembre a les 19h de la tarda.

Jordi Julia Corominas
EXPOSICIÓ DE FOTÒGRAFES PIONERES A CATALUNYA
Del 4 al 24 de setembre a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit, “Exposició Fotògrafes pioneres a Catalunya”.
Per incorporar el reconeixement de les experiències de les dones, un punt clau és el rescat de l’obra de moltes creadores pioneres que van innovar l’art amb la seva obra però que continuen desconegudes.
Dins d’aquesta recuperació de la memòria les dones fotògrafes hi juguen un paper fonamental com a transgressores en un món que els era vedat i també com a testimonis d’una visió particular de la societat, que trobem plasmada en les seves imatges trencadores del model patriarcal que les limitava. Les dones fotògrafes havien de competir primerament amb la seva condició femenina, i després, amb l’esforç per aconseguir la qualitat en el seu treball. Un treball que utilitzaven per fugir de les normes imposades i de la subordinació a les quals estaven condemnades, desafiant la tradicional visió que es tenia de les dones i projectant-ne una altra sense els prejudicis que ens han velat les seves aportacions a la societat.
Aquestes aportacions van revaloritzar els avenços tècnics de l’època, però sobretot van diversificar les mirades. Són imatges compromeses amb la realitat del seu temps, que no difereixen en qualitat de la dels seus companys però que han estat relegades al llarg de la història de la fotografia.

500FOTOGRAFES_PIONERES

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES VISITES MUSICADES AL MONESTIR
Un centenar de persones s’han inscrit a les dues visites musicades al Monestir que s’han programat aquest estiu, consolidant d’aquesta manera una oferta d’oci cultural que combina l’explicació d’un guia, la contemplació i visita de diferents espais del Monestir, i els sons medievals del duo format per Pedro Burruezo & Maia Kanaan.
Ambdues visites van finalitzar al jardí de l’Hort del Rector, on el restaurant El Ginjoler va oferir una copa de cava als assistents alhora que gaudien de les darreres peces musicals.

500MEDIAVALIA
2 EXPOSICIONS A L’ANTIC HOSPITAL DE SFG

Us informem sobre algunes de les exposicions que es poden visitar aquests dies a Sant Feliu de Guíxols, concretament al Centre d’Exposicions de l’Antic Hospital:
Del 4 al 20 de setembre exposició de pintura d’Albert Jové. Al vestíbul de l’Antic Hospital.
I del 5 al 13 de setembre exposició de Patchwork. A la Capella de l’Antic Hospital.

500HOSPITAL
MÉS DE 5.000 PERSONES A LA NIT EN BLANC DE SFG
La segona edició de la Nit en Blanc a Sant Feliu de Guíxols va tornar aquest dissabte 29 d’agost amb un programa ric en activitats de tot tipus, des de jocs i tallers infantils passant per la música i el ball, i trobant novetats com la Nit de paraules, amb un crossbooking i relats eròtics entre altres, i tot acompanyat amb un llarg programa de descomptes i promocions dels més de dos-cents establiments adherits i participants.
Aquest esdeveniment de dinamització comercial, organitzat per l’Àrea de Promoció econòmica i ocupació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants Centre Ciutat, i iniciada l’any passat, ha tornat a tenir un gran èxit d’afluència de públic. Han passat per les desfilades, els concerts, els tastos gastronòmics i els jocs infantils més de 5000 persones.
La bona rebuda d’aquesta segona edició i l’augment de públic de la mateixa ja ha generat noves propostes per part de l’organització per a la tercera edició de La Nit en Blanc, de la qual s’espera es consolidi i segueixi creixent.

500NIT_EN_BLANC
DIADA SOCIALISTA DE L’ESPORT
Aquest dissabte el PSC de Sant Feliu de Guíxols organitza una caminada familiar.
Recorregut: Des de Sant Elm a El Salvament (visita guiada al niu de la metralladora del Salvament pels amics del museu). Durada: 1h i 15 min.
Amb Miquel Iceta, Primer Secretari del PSC i Cap de llista a les eleccions al Parlament de Catalunya, Josep Monràs, Delegat Comissió Sectorial d’Esports del PSC, Juli Fernàndez, Primer Secretari del PSC Comarques Gironines, Quim Rodríguez, Secretari del PSC Comarques Gironines sectorial d’esport i Paco Gàlvez, Primer Secretari del PSC Sant Feliu de Guíxols.
A les 10h, trobada a l’aparcament del port, al Restaurant La Proa (amb esmorzar).
A les 11h, inici de la caminada.
A la 13.30h, dinar al Centre Cívic Vilartagues (preu dinar 11€).
Activitat oberta a tothom.
Cal inscripció prèvia al telèfon 972212608.

500ICETA_PSC

El més llegit

I després