I després

550 quilos de haixix incautats a Cala Joana, a Sant Feliu, amb 8 magribins detinguts

Compartiu aquesta història

Segons que informa el diari El Punt, la Guàrdia Civil ha desmantellat una organització que introduïa haixix a la Costa Brava utilitzant embarcacions pneumàtiques. Els agents van detenir vuit persones d’origen magribí i van comissar-los 550 quilos d’haixix, que van localitzar a la cala Joana, (entre la Cala d’En Bosch i la platja de canyerets prop de Rosamar) de Sant Feliu de Guíxols.

Davant les sospites dels agents, el 25 de maig passat van muntar un dispositiu a la costa gironina en què van localitzar 19 fardells d’haixix i tres motxilles amagades entre les roques de la cala Joana. En aquest lloc van detenir set persones, i una vuitena va ser detinguda a Figueres. Aquell mateix dia, els agents van localitzar també l’embarcació abandonada a la platja de Calonge on els detinguts havien amagat la droga.

Els investigadors mantenen que el fet d’abandonar la llanxa lluny de l’amagatall de la droga és una pràctica habitual d’aquestes organitzacions i que té com a finalitat despistar la policia sobre el desembarcament de la droga.

El modus operandi del grup ha sorprès els mateixos investigadors. En lloc d’utilitzar punts de platja de fàcil accés des de terra per poder recollir i transportar després la droga fins als magatzems, els narcotraficants havien escollit zones de penya-segats per amagar els fardells de la droga entre les roques i la vegetació per després retirar-los. Els narcotraficants fan servir dues maneres per retirar-la de l’amagatall: o bé per mar utilitzant altres embarcacions, o per terra aixecant la droga mitjançant cordes.

Igualment ha sorprès als investigadors la gran mobilitat i el risc assumit pels narcotraficants en la seva actuació de transport de la droga. En una sola nit van recórrer amb l’embarcació centenars de quilòmetres. Van traslladar la droga des del nord de l’Àfrica, amb tota probabilitat des del Marroc, fins a la Costa Brava.

En el transcurs de l’operació, anomenada Turkal, i que es va portar a terme conjuntament amb l’Agència Tributària, els agents van comissar, a més de la droga, una bossa de cocaïna base, diversos cotxes de gamma mitjana, una embarcació pneumàtica semirígida amb dos motors, i material de comunicació divers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El més llegit

I després