I després

TSF diu que no vol participar en una subhasta i assumeix anar a l’oposició

Compartiu aquesta història

Tots per Sant Feliu (TSF) han enviat una nota de premsa als mitjans en la qual asseguren que, de cara al dissabte 11 de juny i, aclarit l’escenari de pactes post-telectorals, tenen la obligació d’informar del procés i del resultat a la ciutadania.

Després de considerar que els resultats foren excel·lents apunten que varen començar a pensar en el futur de la Ciutat, des de la responsabilitat que ens havien encomanat els 1919 ciutadans que ens van votar i que al mateix temps, ens van encarregar la tasca d’intentar formar el nou Govern de la Ciutat.

Tot seguit posen el focus en les declaracions de Joan Alfons Albó i en les declaracions efectuades després dels resultats en les quals va descartar qualsevol pacte amb TSF, provocant això que amb l’aritmètica a la mà, la clau del govern la tenia el PSC, ja que tenien l’opció de pactar amb CIU o bé amb TSF, i en qualsevol dels dos casos el Govern tindria majoria absoluta.

Diuen que el 25 de maig es varen iniciar, formalment, els contactes amb el PSC, reconeixent que exigien que el seu candidat (Pere Albó) obtingués dos anys d’alcaldia i Carles Motas els dos restants i la resposta fou oferir regidories d’alt contingut, com urbanisme, ensenyament, etc. i també les 2 primeres tinences d’alcaldia, però en cap cas preveiem cedir l’alcaldia, ja que teníem un regidor més que el PSC (TPSF 6 i PSC 5 ), la nostra proposta era la de configurar un grup de gent, per portar a terme l’acció de govern necessària a curt, mitjà i llarg termini.

 

A finals de la mateixa setmana, hi ha una segona trobada en la qual el PSC ens manifesta, que no està disposat a parlar ni negociar res, sense que sobre la taula hi hagi la proposta d’ostentar l’alcaldia 2 anys cada candidat. TSF, els ofereix la possibilitat de que Pere Albó tingui l’alcaldia el primer any i els 3 restants l’alcalde sigui Carles Motas, quedant en suspens les converses fins una tercera trobada.

Continuant en la seva cronologia situen una tercera trobada el dia 28 de maig en la qual Carles Motas ofereix als interlocutors del PSC quinze mesos d’alcaldia, replantejant això sí, el repartiment de les regidories, ja que el pes dels resultats electorals, també s’havia de reflectir en la configuració del govern.

Consideren que una vegada més “el PSC ens deixa pendents de resposta, i amb la ferma decisió , de que nosaltres ens plantem, és a dir que no cal que la governabilitat de la Ciutat, es converteixi en una subhasta, assegurant que almenys ells (TSF) no en volien ser partícips i afirmen que varen anar modulant la seva postura adaptant-la a les circumstàncies a mesura que avançava la negociació però que la seva (PSC) es mantenia inamovible.

Diuen que aquest fet també els va fer pensar que els nostres plantejaments responsables, amb voluntat de cohesionar els programes dels dos grups i de fer que la Ciutat prosperés durant aquests propers 4 anys, no eren la única voluntat negociadora del PSC, és a dir que el nostre interlocutor acudia a les reunions, amb un esperit o una finalitat diferent a la nostra, si més no, que com a partit polític, esperava treure quelcom més que nosaltres d’aquest futur pacte.

TSF considera que el pacte està tancat entre CiU i PSC després que en la reunió d’aquest dimarts al matí afirmen que fonts autoritzades del PSC a nivell local, ens han confirmat que han establert un pacte de govern estable amb CIU per la Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, per als propers 4 anys, fent alcalde a Joan Alfons Albó, i la qual cosa si res no canvia deixarà a TSF a l’oposició. Una vegada coneixem els termes dels acords adoptats, donarem la nostra opinió al respecte, tenint en compte el seu rebuig a pactar mútuament des d’un bon principi i per escrit.

Acaba la nota apuntant que amb la prudència que cal en aquests casos es volen dirigir al conjunt dels ciutadans assegurant que no els fallarem, que serem la veu positiva i constructiva de l’oposició, i que tots els nostres esforços aniran encaminats, a que tots ens sentim orgullosos de ser ganxons, i que entre tots construirem una Ciutat més excel·lent del que tenim, per això ara més que mai, té sentit la nostre frase de campanya, Fem-ho junts!

Aquest dimecres a quarts d’11 del matí s’ha de celebrar un ple de tràmit on es fa l’aprovació de les actes dels plens anteriors, que cal aprovar abans de tancar la legislatura, on intentarem aprofundir en aquesta qüestió en el cas que es vulguin fer declaracions.

El que queda clar, com suposàvem en una entrada anterior d’aquest web, és que l’únic pacte possible seria CiU-PSC ja que, com es desprèn d’aquest comunicat, TSF dóna per fet que aniran a l’oposició a partir de dissabte.

El més llegit

I després