I després

50 ANYS DE L’IES SANT ELM, ACTIVITATS

Compartiu aquesta història

L’octubre de l’any 1965 es va inaugurar l’edifici de l’Institut Sant Elm, on es van traslladar els estudis del Liceu Abat Sunyer. Aquest curs, doncs, és el 50è aniversari del centre i s’han organitzat diferents activitats per celebrar-lo.
El mes de novembre es va realitzar la Setmana de la Ciència, i del 2 al 6 de febrer es farà la Setmana de les Humanitats, un cicle de xerrades adreçades als alumnes del centre, que compta amb la presència de conferenciants de reconeguda trajectòria:
– Turisme (alumnes 3r ESO), a càrrec de José Antonio Donaire, professor titular del Departament de Geografia de la Universitat de Girona.
– Pirates ( alumnes de 2n ESO) i Egipte (alumnes 1r ESO) , dues xerrades de Xavier Martínez, doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona,. I Magister en Egiptologia per la Universitat de Tübingen (Alemaya).
– II Guerra Mundial ( alumnes de 4t ESO) , a càrrec de Francesc Bosch, llicenciat en Història per la Universitat de Girona, i Josep Murlà, diplomat en Direcció d’Activitats i Empreses turístiques a l’Escola de Turisme Ferran Agulló de Girona. Conjuntament organitzen xerrades als centres de secundària sobre el Nazisme, l’Holocaust i la Segona Guerra Mundial.
-Exili, deportació i holocaust (alumnes de 4t ESO), a càrrec de Dory Sontheimer, llicenciada en Farmàcia i Òptica per la Universitat de Barcelona i graduada en PDG per la IESE Business School. És autora de l’obra Les set caixes.
-Constitució (alumnes 2n Batxillerat), amb Joan M. Abril, professor titular de Dret Civil de la Universitat Autònoma de Barcelona, i magistrat de la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia d’Andorra.
-Espanya del S.XIX (alumnes 2n Batxillerat) a càrrec de Jaume Fabre, doctor en Història Contemporània i llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona.
-Síndic de Greuges (alumnes 4t ESO), amb José Luis Mayo, catedràtic de Llengua i Literatura espanyoles.
-I Guerra Mundial, (alumnes 1r Batxillerat) a càrrec de Francesc Montero, doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Filologia Hispànica.
Més endavant està previst de fer una Setmana literària, una exposició de documents i imatges antigues de l’Institut i, com a actes de cloenda, una Taula rodona i un dinar de germanor, activitats sobre les quals us informarem properament.

El més llegit

I després