I després

5 NOTÍCIES, 5 IMATGES DE SFG

Compartiu aquesta història

JORNADA DE PORTES OBERTES PELS ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS
L’Institut Sant Feliu de Guíxols us convida a la jornada de portes obertes que tindrà lloc el proper dimarts, 10 de maig, en l’horari següent:
19’00 hores: informació sobre el Batxillerat i visita a les instal·lacions del centre.
20’00 hores: informació sobre els Cicles formatius i visita a les instal·lacions del centre.

IES2

L’Hotel Panorama Park, una recerca històrica víctima de plagi
Daniel Pedrero Rosón és un jove guixolenc que en els darrers anys ha estat investigant la història dels diversos hotels dels germans Anlló.
En l’últim número de la Revista del Baix Empordà, de març de 2016, hi podem llegir l’article “La torre de Can Rius de Sant Feliu de Guíxols”, en què Daniel Pedrero recupera els avatars d’un dels establiments dels Anlló: l’Hotel Panorama, del qual traça el recorregut des dels seus orígens com a xalet d’estiueig de l’hisendat Pere Rius fins a l’actual situació d’abandonament, tot repassant la dramàtica biografia dels seus propietaris.
L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols ha enviat una nota de premsa a tots els mitjans en la qual posa de manifest un plagi per part d’un estudiant de periodisme madrileny, en el que esdevé una manca absoluta d’ètica personal i praxis professional.
Fa un temps Pedrero va establir contacte, a través de les xarxes socials, amb Álvaro Anula, un jove madrileny estudiant de periodisme interessat en el món de les ciències ocultes. Aprofitant la bona predisposició i l’entusiasme de Pedrero, Anula va aconseguir que aquest li fes arribar una còpia de la seva recerca sobre l’Hotel Panorama, prometent-li que havia intercedit per a la seva publicació en una revista especialitzada. Efectivament, l’article aparegué al número de gener de 2016 de la revista Enigmas, d’àmbit estatal, amb el títol El hotel maldito. Ara bé, el text anava signat únicament per Álvaro Anula, i Daniel Pedrero figurava tan sols com a autor de les fotografies. A més, contenia un apartat final afegit pel mateix Anula, totalment inventat, per donar major misteri a la història.
Daniel Pedrero és un usuari assidu de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, on acudeix per documentar-se en les seves recerques. Per aquesta raó, l’Arxiu coneixia al detall el resultat d’aquestes investigacions i va tenir ocasió de comprovar que el text publicat era un calc del que tenia preparat Pedrero. El mateix Pedrero va aportar diverses proves, incloent-hi missatges amb el Sr. Anula, que corroboraven aquesta apropació indeguda.
L’Arxiu Municipal va contactar amb la direcció de l’esmentada revista Enigmas, posant-los en coneixement d’aquesta situació, que ells ignoraven. En aquest sentit, en el número següent de la publicació ja figura la correcció i es fa constar Daniel Pedrero com l’autèntic redactor de l’article . Això, i la recent publicació d’aquest mateix article a la Revista del Baix Empordà fan justícia a una història que sortosament s’ha resolt satisfactòriament però que convé denunciar públicament perquè no es torni a repetir.

Anllo-500

GUIÓ DEL PROGRAMA DE CREU ROJA SOBRE ELS VOLUNTARIS
Nova entrega dels guions que conformen el contingut del microespai de Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro a Ràdio Sant Feliu els dissabtes a les 9:30 h. a càrrec de Jordi Roca, president de l’Assemblea Local i que en aquesta ocasió tracta sobre la Loteria d’Or, una de les principals fonts d’ingressos de l’entitat i una de les diverses maneres de col·laborar amb Creu Roja: Creu Roja Loteria

loteria or

TORNEIG DE L’AMISTAT I CAMPUS D’ESTIU DE L’E.F SANT FELIU
El proper diumenge 8 de Maig els més petits de l’Escola de Futbol Sant Feliu, l’escoleta (F7), jugaran el primer Torneig de la Temporada al Camp Municipal de Vilartagues. Seran 12 els equips d’escoletes que jugaran segurament el primer Torneig de la seva vida futbolística. Prop de 140 petits jugadors que portaran a St Feliu el futbol dels qui han començat a jugar a futbol aquest mateix any. Enguany, el Torneig que s’havia disputat en les seves primeres quatre edicions pels volts de Nadal, s’ha traslladat a les dates en que el Club organitza els seus esdeveniments. S’ha integrat al Torneig de l’Amistat, que fins a aquest any es jugava només per a les categoríes Prebenjamí i Benjamí, i que enguany arriba a la 26ena edició. Les dates del torneig serán: Escoleta (F7) 8 de maig, Prebenjamí (2009) 28 de maig, Prebenjamí (2008) 29 de maig, Benjamí (2007) i I Memorial Ismael El Onsri 5 de juny i benjamí (2006) II Memorial Aleix Martínez Rios. I també ja es poden fer les inscripcions del V Campus d’Estiu. Del 27 de juny al 29 de juliol l’Escola de Futbol organitza aquest V Campus d’Estiu dirigit a nens i nenes de 5 a 14 anys amb tecnificació general i específica de porters, anglès, poliesportiu, intercanvis amb altres campus, excursions, equipació del campus i moltes sorpreses. Més informació a la página web www.efsantfeliu.cat o passant per les oficines del club.
Tot seguit hi podeu trobar tots els horaris d’aquesta matinal de futbol.

torneig3

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA

DISSABTE 7
Camp de Futbol “Josep Suñer”
16,00h. Futbol empreses, la Pansa – Huellas

Camp Municipal de Futbol Vilartagues F. Sant Feliu
10,30h. Aleví A – Figueres
11,00h. Benjamí A – Ripollès
15,00h. Juvenil B – Baix Ter
17,15h. Juvenil A – FE Palamós

Pavelló Municipal “la Corchera”
Club Básquet Sant Feliu
09,00h. Mini Masculí B – Palafolls
10,30h. Mini Masculí A – ADEPAF
10,30h. Mini Femení A – Unió
12,00h. Junuior Masculí – Hostalric

Pavelló “Carles Nadal i Cosp”
DIUMENGE 8
Camp de Futbol “Josep Suñer”
17,00h. AD Guíxols B – Tossa

Pavelló Municipal “la Corchera”
Club Básquet Sant Feliu
Trobada d’escoletes de Bàsquet
De 09,00h. a 14,00h

500 esports

El més llegit

I després