I després

5 NOTÍCIES, 5 IMATGES DE CPD’A, SCD’A I CALONGE

Compartiu aquesta història

Santa Cristina d’Aro celebrarà la primera fira d’entitats i “food trucks”
L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i les Happy Food Trucks organitzen el 14 i 15 de maig la fira d’entitats Spring Social Festival, que tindrà lloc a la zona esportiva de la localitat. Segons informa el DDG, els objectius principals de la fira són d’una banda fomentar entre la ciutadania el valor positiu que representa el sector associatiu per al desenvolupament, dinamisme i cohesió social, i de l’altra donar empenta a la promoció comercial i turística del territori; peça clau en la generació de llocs de treball i en la recuperació de l’economia.
Al recinte del pavelló d’esports i la zona esportiva hi haurà les activitats de les associacions: mural inaugural de la Fira, taller d’escalada, taller d’orientació, inflables i tallers, taller de tir amb arc, jocs de taula en família, taller d’Slackline, open de petanca, taller de captació visual, taller de Ioga, taller d’anàlisi de sòl, taller de patinatge, taller de pizzicato i actuació Coral Cristalls, taller de Zumba, concurs de penals, taller de dibuix, pintar cares i joc del twister, taller de plantes que curen plantes, taller de papiroflèxia, exhibició d’aeromodelisme, voluntaris amb compromís, taller de futbol flag i futbol americà, jornada de portes obertes, caminada en família Castell d’Aro, taller màscares, taller d’Scrabbe, taller de Reiki, concurs de triples, taller de pins contra l’homofòbia, taller de jocs d’il·lusionisme, xocolatada, concurs de frases fetes per la gastronomia, els contes d’en Joan, taller d’eines i foc, taller de ceràmica Neolítica, taller de ioga, taller de castells, sessió dj’s. Entretant, a l’esplanada exterior es concentrarà la primera ruta gastronòmica de la Vall d’Aro que portarà desenes de caravanes, autentiques cuines motoritzades amb gustos per a tots els paladars: peix fregit, calamars, entre d’altres.

foodtruck2
La policia de Platja d’Aro compra 45 armilles noves més lleugeres i eficaces
La Policia Local de Platja d’Aro comprarà una nova remesa d’armilles antibales per als 45 agents de la plantilla. Segons informa el diari El Punt Avui, els policies de Platja d’Aro ja disposaven d’aquest complement policial però l’Ajuntament, després d’estudiar-ne diversos models, s’ha decidit a canviar-les per unes de noves, fabricades amb diferents capes d’una tela especial, que resulten molt més lleugeres i, per tant més còmodes per als agents. Abans de decidir-se, però, els comandaments policials s’han assegurat que les noves armilles seran eficaces, tant davant dels impactes de bales com també de punxades amb ganivets o objectes tallants. Les noves armilles, que estan encarregades, tenen un cost aproximat de 600 euros cadascuna. L’amenaça del terrorisme gihadista després dels atemptats de Paris, on va morir una agent municipal, va conscienciar d’una manera especial els cossos policials de la necessitat d’aquest complement que, darrers esdeveniment, han demostrat molt útil per a la seguretat no pas només per afrontar possibles atacs terroristes. “Gràcies a l’armilla antibales la mossa d’esquadra que va rebre el tret d’un delinqüent va salvar la vida”, remarca el cap de la Policia Local de Platja d’Aro, David Puertas. Es refereix al cas que va passar el 29 de març passat a Santa Coloma de Gramenet, quan un sospitós a qui els Mossos intentaven reduir va arreplegar l’arma a un agent i va dispar contra la seva companya, que sortosament duia l’armilla. D’altra banda, la Policia Local de Platja d’Aro també està pendent d’incorporar una pistola elèctrica, una eina que els professionals de la policia defensen de forma aferrissada, per utilitzar en lloc de l’arma de foc en casos de persones alterades. A les comarques gironines disposen d’aquesta eina les policies locals de Girona, Blanes, Vidreres i Caldes de Malavella. A Lloret de Mar i Olot, en canvi, han optat per les de gas pebre.
PLATJA D'ARO. CAMERES DE SEGURETAT I ARMILLES ANTIBALA QUE CAMB
Arrenca un mes de reparacions al passeig marítim de Platja d’Aro
La brigada de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va començar ahir les feines anuals de manteniment al passeig marítim, que se centren sobretot a reparar les peces del paviment trencades o mal assentades i sanejar les arrels d’arbres –majoritàriament pins– que sovint són l’origen dels desperfectes en el paviment. Segons informa el diari El Punt Avui, prèviament a l’inici dels treballs, en els últims mesos s’ha anat inspeccionant el conjunt del passeig per detectar problemes, a més d’incorporar les observacions que han fet arribar veïns i comerciants. Les obres s’iniciaran per l’extrem nord (Cavall Bernat), afectaran el conjunt de l’espai i tenen una durada prevista d’unes tres setmanes. La idea aquest any es mirar d’aprofitar el màxim nombre de peces en mal estat, ja que l’estoc reservat per la brigada s’ha exhaurit i s’han trobat que la pedrera subministradora ha cessat l’activitat. Mentre el consistori no localitzi un model alternatiu similar a les peces actuals, els forats que no es puguin reparar amb les mateixes rajoles es reompliran amb morter.

http://www.elpunt.cat

Platja d’Aro acull una campanya d’alimentació per als infants
El municipi de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró acull del 21 de maig al 5 de juny la primera edició de Xics Gastronòmic, una quinzena gastronòmica infantil de la mà de l’Ajuntament, la Fundació Alícia, l’Aula Gastronòmica i la Cuina de l’Empordanet. Segons informa el DDG, els objectius de la campanya són la difusió entre els infants i les famílies de la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l’obesitat i altres malalties, i alhora donar valor al menjar de qualitat (nutritiu, pròxim i casolà) que ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals, i a lluitar contra la falta d’interès general per la nutrició i per les conseqüències de les nostres opcions alimentàries.

amanida2
La Subhasta d’Art Solidària de Calonge recapta 8.520 euros

La Subhasta d’Art Solidària de divendres a Calonge va tancar-se amb una recaptació de 8.520 euros. Segons informa el DDG,un centenar de persones van participar a la subhasta, en la qual es van posar a la venda 115 obres d’art donades per pintors i escultors. Els fons es destinaran a la investigació per curar l’atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna. Va assistir-hi la Mireia Gómez, una veïna que la pateix.

ataxiafotoajuntamentcalonge2

 

El més llegit

I després