I després

4 NOTÍCIES, 4 IMATGES DEL BAIX EMPORDÀ

Compartiu aquesta història

 

ELS HOSPITALS I ELS CAP DE LA REGIÓ OFEREIXEN 78 PLACES DE RESIDENTS
Els hospitals i els CAP de la regió sanitària de Girona que estan acreditats per impartir docència ofereixen un total de 78 places de residents i per als pròxims dies han organitzat jornades de portes obertes i visites personalitzades. De totes les places, 56 són per a MIR de diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques; 3 de psiquiatria; 2 de psicologia clínica; 1 de farmàcia; 7 d’infermeria obstetricoginecològica; 6 d’infermeria auxiliar i comunitària; 2 d’infermeria en salut mental, i 1 d’infermeria pediàtrica. A més de les 78 places pròpies, n’hi ha algunes de rotació. L’IAS serà la primera entitat a fer la jornada de portes obertes, demà. L’oferta de l’IAS per al curs 2018/19 és de 14 places (9 són pròpies i 5 de rotació). La jornada de portes a l’hospital Trueta serà el dia 27. El Trueta ofereix 30 places i l’atenció primària de l’ICS, 25. I el mateix 27 a la tarda es farà la jornada de portes obertes a l’hospital de Palamós. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ofereixen 9 places. D’altra banda, l’hospital de Figueres (amb 4 places pròpies i 4 de rotació) i l’hospital Sant Jaume de Calella (amb 1 de pròpia i 3 de rotació) programaran visites personalitzades.
Més informació a diari El Punt Avui.

 

L’EDIFICI MADDOX DE PD’A ESPERA EL NOU PERMÍS D’OBRES
Les obres de l’edifici residencial al solar de l’antiga discoteca Maddox avancen, però amb pausa, a pocs metres del Cavall Bernat, en primera línia del litoral de Platja d’Aro. Les promotores, Stoneweg i el Grup Castellví, han deixat els treballs congelats des de fa diverses setmanes, amb l’estructura acabada però cap altre senyal d’activitat, fora dels cartells que anuncien la comercialització de nou habitatges de luxe. Però el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, diu que es tracta només d’un temps d’espera mentre s’acaba de tramitar la nova llicència d’obres i es resol un nou període d’al·legacions.

Solé argumenta que el permís que donava cobertura a l’inici dels treballs hi preveia 17 pisos –el projecte antic adaptat sobre la mateixa estructura–, “però com que hi ha una reducció del nombre d’habitatges, amb el mateix sostre i alçades, però de major qualitat”, cal ajustar la llicència als nous criteris. Més informació a diari El Punt Avui.

 

9 OFERTES DE FEINA PER A JOVES A CALONGE I SANT ANTONI
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, mitjançant el Campus d’Ocupació per a Joves, posa a disposició dels joves de 16 a 21 anys nou ofertes d’ocupació aquest març. Les vacants per cobrir són places en empreses privades d’ajudant de cuiner, ajudant de cambrer, mosso de magatzem i aprenents de jardiner, de fusteria d’alumini, de manteniment d’electricitat, de manteniment de piscines, de pintura i aïllaments de façanes i d’aprenents de fusteria. Les ofertes es gestionen per mitjà del Campus d’Ocupació per a Joves, un espai de trobada dels joves per a la formació, l’orientació i la inserció laboral. És un dels eixos de treball que s’han començat a desenvolupar del pla estratègic d’ocupació juvenil.El Campus de les Ocupacions també vol ser un lloc generador d’oportunitats i un lloc adient per crear sinèrgies de col·laboració que enforteixin les relacions entre els joves i la resta d’agents socials i econòmics. Aquest Campus tindria entre els objectius establir vincles entre els joves, la comunitat educativa i el teixit empresarial, fomentar l’associacionisme i el mentoring empresarial, entre d’altres. El servei està impulsat per l’Oficina Activa de Calonge i Sant Antoni, situada al Palau Firal i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà.
Més informació a diari El Punt Avui.

 

NOVA MALLA PER REDUIR UN 30% LA PESCA DE GAMBA PETITA
Els pescadors de la Confraria de Palamós que surten a la captura de la gamba han estrenat aquesta setmana un nou tipus de malla amb un forat més gran que té per objectiu evitar pescar exemplars més petits. Aquest és un pas més per anar reduint la pressió pesquera que se suma al de les noves portes d’arrossegament. Segons les previsions, amb la nova malla de pesca es preveu reduir fins a un 30% les captures de gamba petita.

Els pescadors de la gamba utilitzaven a Palamós malla quadrada amb forat de 40 mil·límetres. L’any passat es van fer proves satisfactòries amb la de 50, però en aquell moment, i segons el patró major de la confraria, Toni Albalat, es va acordar no implantar-ho. El motiu del canvi ha estat que, després de la veda de dos mesos, que va acabar el 5 de març, les captures de gamba petita han augmentat i finalment s’ha decidit adoptar la malla de forat més gros.
Més informació a diari El Punt Avui.

El més llegit

I després