I després

4 NOTÍCIES, 4 IMATGES DE CPD’A

Compartiu aquesta història

REFORMES AL PARC DE L’ESTACIÓ DE LA VALL D’ARO
El Parc de l’Estació de Castell d’Aro presenta nova fesomia, un cop ha conclòs una nova fase dels treballs d’adequació realitzats per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per refermar i potenciar l’exhibició del patrimoni ferroviari de l’antic carrilet, gràcies a la complicitat i el treball de recuperació que realitzada, des fa dues dècades, l’entitat local Associació del Trenet de la Vall d’Aro. Una grua de grans dimensions ha traslladat d’ubicació la locomotora número 5 -la darrera en fer el viatge de Girona a Sant Feliu de Guíxols l’any 1969- fins a un nou tram de via, on s’hi enganxaran tres vagons (un de càrrega, un vagó mixt amb sis seients de primera classe i correus, i un de passatgers), just davant de la reproducció d’una nova andana (de 19 metres lineals, 1’20 m d’amplada i 30 cm d’alçat) que s’hi ha construït per recrear l’antiga imatge del conjunt de l’estació, i que es completarà l’any vinent amb la restauració i instal·lació d’una marquesina de fusta. La intervenció ha suposat també l’enderroc, primer, de 19 metres de les vies de cinc polzades per on circulen els minitrens a escala, en un dels set únics circuits de modelisme a escala que hi ha a Catalunya, i tot seguit, la construcció de 46 nous metres lineals de recorregut, per configurar així un traçat de gairebé 700 metres, que fa les delícies del més petits tot l’any. El consistori hi ha invertit 16.000 euros i dos mesos de treball per enllestir el conjunt de la intervenció que també ha inclòs la pavimentació entre el recorregut existent i la nova andana, enjardinament, i millores en mobiliari urbà i instal·lacions elèctriques.

tren2

 

17è DANCE FESTIVAL PD’A
Dissetena edició del Platja d’Aro Dance Festival, del 29 d’octubre a l’1 de novembre, al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro amb diverses proves de balls esportius i de competició. La convocatòria reuneix més de 1.100 parelles de 31 països, i també jutges professionals d’arreu del món i presidents de diverses federacions nacionals. S’hi disputen una vintena de competicions de diverses categories. Destaquen especialment el Campionat del Món Estàndard categoria Under 21 i Campionat del Món de 10 Balls (estàndards i llatins) categoria Sènior 2; i també el Grand Slam Series estàndards i llatins. Durant els quatre dies, la competició se centra, sobretot, en les proves de nivell internacional, però el Dance Festival també acull el Campionat d’Espanya de Clubs 2016 i el Màster Nacional Platja d’Aro 2016. Completen el calendari de l’esdeveniment proves i proves de totes les categories puntables per al rànquing del WDSF-World Dancesport Federation, entitat que retransmet en streaming en directe el Grand Slam. Venda d’entrades al Palau d’Esports i Congressos (10 euros general, 5 euros jubilats, i gratuït per a infants fins a 12 anys -preus per dia-). L’esdeveniment s’ha convertit en la prova esportiva amb més participació de l’any a Castell-Platja d’Aro, amb centenars de participants, jutges, acompanyants i públic que dinamitzen turísticament el municipi durant la tardor. També hi ha una important projecció mediàtica internacional amb la cobertura televisiva. A nivell nacional, Televisió de Catalunya, mitjançant el Canal Esport 3, emet cinc programes de 55 minuts de Zona de balldel Dance Festival de Platja d’Aro a partir de novembre. També Televisió Costa Brava ofereix cobertura televisiva de l’esdeveniment a nivell local i comarcal. Com a novetat d’enguany, s’emet en directe en el lloc web de +Teledeporte en streaming els campionats del món del 29 i 30 de novembre.

dance_festival2

 

NITS DE TEATRE AL CAF 2016-2017
Castell-Platja d’Aro participa per tercer any consecutiu amb les Nits de Teatre al CAF a la nova temporada de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre, un circuit d’espectacles teatrals de diverses tècniques, de petit format, per a públic adult, a càrrec de companyies locals professional. Sota la producció de l’Associació Gironina de Teatre, proposa vuit espectacles, un cada mes, d’octubre de 2016 a maig de 2017, al Centre l’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro (divendres 20.30 h) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Es desenvolupa a la seu del Centre l’Avenir Fanalenc-CAF de Platja d’Aro (Av. del Cavall Bernat, 47), sempre en divendres (20.30 h) amb una entrada general de 4 euros (gratuïta per als socis de l’entitat), amb la possibilitat de gaudir del servei de bar i de les tapes. L’estrena és aquest divendres 21 d’octubre amb l’espectacle Mr. Kebab amb Juancallate, un divertiment enginyós, delirant i irreverent que barreja humor absurd, surrealisme, antimàgia, dadaisme, jocs de paraules i una gran complicitat amb el públic. La programació es completa amb 40 Cuentos por hora amb Rubén Martínez (18 de novembre); aWISH de Carlo Mò & Mr. Di (16 de desembre);Manyac, Manyac amb Pep Vila (20 de gener); El gran cabaret d’Elvira de Marta Renyer (17 de febrer); De fades, fetilleres i heroïnes amb Merche Ochoa (17 de març); Cuento de un hombre que huye de Vivir del bolo (21 d’abril); i Rock & Love amb la Cia. La Minúscula (12 de maig). Mes enllà de les Nits de Teatre, el CAF també ha programat dos cicles més: El Documental del Mes extensió del festival DocsBarcelona; i amb la col·laboració de Rialles de Catalunya ofereix un espectacle familiar -contes, màgia, titelles, animació-, un dissabte de cada mes de novembre a abril.

caf2

 

EXPOSICIÓ “ENTRE DOS PAISATGES”
Vuitena mostra d’enguany, i primera de la tardor, a les sales municipals d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro amb una setantena d’obres pictòriques de Sílvia Castell i Pilar Esporrín que exposen conjuntament sota el títol conjunt Entre dos paisatges, fins al 27 de novembre (caps de setmana i festius 11-13 h i 17-20 h), en entrada lliure i gratuïta. La mostra, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, presenta les composicions de dues artistes, que malgrat les seves diferències a l’hora d’utilitzar els recursos expressius, tenen punts d’unió: amor pel llenguatge del color, ús del dinamisme i la geometria. El llenguatge de Sílvia Castell (Sabadell, 1967) té els seus orígens en el paisatge pintat del natural, al qual recorre encara, com a font. Des de la seva pròpia i familiar intimitat imagina geometries poblades d’emotives textures. Carícies de color que fan viatjar, que es mouen en una dinàmica que crea entre diferents plans, opacs i brillants, de sentits colors en un vibrant contrast o en colossals monocromes. Pilar Esporrín (Ayerbe, 1961) parteix, en els seus inicis, de l’abstracció geomètrica i presenta una sèrie d’obres amb les que apropa al paisatge, al territori físic, per escoltar les seves dinàmiques, el diàleg dels elements. Acosta l’harmonia de les seves formes a la nostra percepció. Estudiades i dinàmiques composicions solapades entre una aparent fidelitat a la representació figurativa. per camps de llum entre la gestualitat i les transparències més subtils.

expo2

El més llegit

I després