I després

4 NOTÍCIES, 4 IMATGES DE LA COSTA BRAVA

Compartiu aquesta història

TRET DE SORTIDA DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU DE SCD’A DEL 2019
L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de l’àrea de Participació Ciutadana, endega, un nou any, el pressupost participatiu del pressupost municipal amb la presentació prèvia de propostes per part dels ciutadans. Tothom que estigui interessat té tota la setmana vinent, del 15 al 21 d’octubre, la possibilitat de fer les seves propostes a través del web https://decidim.santacristina.cat/pressupostos-participatius. Les propostes presentades online es tractaran i afegiran a les que es facin a les assemblees presencials. Cada una de les 9 assemblees temàtiques escollirà les 5 propostes prioritàries. Seguidament les propostes triades a cada assemblea es valoraran al Consell de Ciutadania, que l’integra un representant de cada assemblea. El Consell, que es reunirà el 12 de novembre, elegirà les 20 propostes definitives, que seran les que aniran a votació per part de la ciutadania. Les 10 més votades s’incorporaran en el pressupost municipal del 2019.
La ciutadania podrà votar via web com fins ara però amb un sistema molt més senzill, o de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a la biblioteca Baldiri Reixac, a la Zona Jove o a la mateixa àrea de Participació Ciutadana. La votació s’iniciarà el 19 de novembre i fins al 2 de desembre, ambdós inclosos. Per poder votar cal tenir més de 16 anys i estar empadronat al municipi o bé acreditar la teva vinculació al municipi i estar inscrit al registre de Participació Ciutadana.

 

AMERICANA DE PÀDEL BENÈFICA
Aquest dissabte 20 d’octubre a les 15.30h al Club Tennis d’Aro “Americana de pàdel” amb donatiu de 10€ a benefici de l’AECC, Catalunya contra el càncer.
Inscripcions fins el dia 19 d’octubre al 972817400/ 619727279.
“Amb tu, donem la cara contra el càncer”.
Organitza AECC Catalunya contra el càncer.
Col·labora Club Tenis d’Aro.

 

PD’A RECUPERARÀ LA GRAN RODA DEL MÀGIC PARK
La gran roda del desaparegut parc d’atraccions Magic Park de Platja d’Aro tornarà a enlairar-se per perfilar el paisatge urbà de la població, després que l’Ajuntament l’ha adquirit per emplaçar-la en un terreny municipal, situat a poc més de cinquanta metres d’on era originalment, a la zona dels Estanys.
Josep Maria Solé, segon tinent d’alcalde d’Acció Territorial, Medi Ambient i Protecció Civil, explica que des del govern no es volia deixar passar l’oportunitat de recordar un dels establiments més característics que ha tingut la població i que, finalment, ha tancat portes. Segons informa el diari El Punt Avui, Solé destaca que, la gran roda forma part del paisatge urbà del municipi i era “una pena que acabés com a ferralla”. Per això es va parlar amb els propietaris per adquirir-la.
La gran roda, segons Josep Maria Solé, iniciarà ara un llarg recorregut que passarà per diverses fases. En primer lloc, s’ha encarregat un projecte de fonamentació per traslladar-la i muntar-la al seu nou emplaçament. En una segona fase, es procedirà a l’estudi i encàrrec de la restauració i posterior manteniment, en tractar-se d’un element fonamentalment de ferro. Un altre punt que s’ha tingut molt en compte, segons Solé, és de quina manera s’instal·la, perquè la seva finalitat serà estrictament decorativa, i no operativa: “Un tema que es té en compte és com evitar que la gent pugui accedir-hi. Hem de tenir present que no serà funcional, i no volem que ningú prengui mal”, explica. Per això una de les opcions és que las gran estructura estigui enlairada sobre un gran talús per dificultar precisament poder-hi accedir. Més inforamció a diari El Punt Avui.

 

PALAMÓS PEIX PROMOU UN ENVÀS QUE DIFERENCIA EL PRODUCTE DE LA LLOTJA PALAMOSINA
El projecte Palamós Peix promou la creació d’un envàs que garanteixi les qualitats i diferenciï l’origen de les espècies desembarcades a llotja de la vila.
La Confraria de Pescadors de Palamós i l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) han iniciat aquest estudi, que actualment està en la fase de les proves pràctiques d’aquesta caixa, que podria substituir la tradicional cubeta
Actualment el peix que arriba al consumidor no diferencia la seva procedència, i per tant no es posa en valor l’esforç de confraries com la de Palamós de garantir la màxima qualitat del peix que es desembarca en la seva llotja, amb mostres com la de la gamba de Palamós, amb un acurat procés de certificació. Més informació a DDG.

 

El més llegit

I després