Entra en funcionament el cap de PDA

El nou centre d’atenció primària (CAP) de Castell-Platja d’Aro comença a funcionar aquest dilluns a la cantonada entre les avingudes Castell d’Aro i Londres, ha informat El Punt Avui. Després de dos anys d’obres i treballs per equipar les dependències, amb una superfície de 1.418 m² distribuïts en dues plantes, les primeres consultes i proves ja s’havien programat al centre a partir de l’abril.

El CAP forma part de l’àrea bàsica de salut de Sant Feliu de Guíxols i està gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS). L’equipament ha suposat una inversió de més de 2,3 milions d’euros entre obra i equipament, que han estat finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Entre les millores, hi ha un notable increment d’espai assistencial per als usuaris, respecte a les instal·lacions dels locals de l’Eurocenter, fet que també serà molt ben rebut pels professionals.

El nou centre disposa de catorze consultes: tres per a medicina de família, tres per a infermeria, dues per a pediatria (medicina i infermeria), cinc de polivalents i una per a cirurgia menor i cures complexes i sis per a l’atenció continuada (cinc per a atenció ordinària i un box de crítics). A més, hi ha l’àrea d’admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestidors, dutxes i lavabos.

L’any 2016 el fins ara consultori local de Platja d’Aro va atendre 29.607 visites de medicina de família, 19.951 d’infermeria d’adults, 3.080 de pediatre i 2.012 d’infermeria de pediatria. A més, van fer-hi 5.301 extraccions de sang per a analítiques. Al CAP treballaran cinc metges de medicina familiar i comunitària, un pediatre i sis infermeres. A més del personal administratiu i de suport per atendre una població de 7.981 persones, de les quals 1.023 en edat pediàtrica.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació