I després

Entra en funcionament el cap de PDA

Compartiu aquesta història

El nou centre d’atenció primària (CAP) de Castell-Platja d’Aro comença a funcionar aquest dilluns a la cantonada entre les avingudes Castell d’Aro i Londres, ha informat El Punt Avui. Després de dos anys d’obres i treballs per equipar les dependències, amb una superfície de 1.418 m² distribuïts en dues plantes, les primeres consultes i proves ja s’havien programat al centre a partir de l’abril.

El CAP forma part de l’àrea bàsica de salut de Sant Feliu de Guíxols i està gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS). L’equipament ha suposat una inversió de més de 2,3 milions d’euros entre obra i equipament, que han estat finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Entre les millores, hi ha un notable increment d’espai assistencial per als usuaris, respecte a les instal·lacions dels locals de l’Eurocenter, fet que també serà molt ben rebut pels professionals.

El nou centre disposa de catorze consultes: tres per a medicina de família, tres per a infermeria, dues per a pediatria (medicina i infermeria), cinc de polivalents i una per a cirurgia menor i cures complexes i sis per a l’atenció continuada (cinc per a atenció ordinària i un box de crítics). A més, hi ha l’àrea d’admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestidors, dutxes i lavabos.

L’any 2016 el fins ara consultori local de Platja d’Aro va atendre 29.607 visites de medicina de família, 19.951 d’infermeria d’adults, 3.080 de pediatre i 2.012 d’infermeria de pediatria. A més, van fer-hi 5.301 extraccions de sang per a analítiques. Al CAP treballaran cinc metges de medicina familiar i comunitària, un pediatre i sis infermeres. A més del personal administratiu i de suport per atendre una població de 7.981 persones, de les quals 1.023 en edat pediàtrica.

El més llegit

I després