I després

3 NOTÍCIES DE SFG A LA PREMSA GIRONINA

Compartiu aquesta història

L’OPOSICIÓ EN CONTRA DELS PRESSUPOSTOS
El Punt Avui publicava que cap dels grups de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu va donar suport dimarts a la nit a la proposta de pressupost municipal per a aquest any, que es va aprovar només amb els vots dels dos grups del govern (CiU i el PSC). Tots per Sant Feliu (TSF), ERC i el PP van votar-hi en contra, mentre que el regidor d’ICV-EUiA, Joan Prat, es va abstenir en trobar, igual que Carles Motas (TSF,) que les partides socials són “insuficients”: “Parlem molt del turisme familiar, però ens preocupem poc de les famílies.”
Ligero va defensar els números i va argumentar que l’altra prioritat, la dinamització econòmica, persegueix “la millor ajuda: que tothom trobi feina perquè no hagi de recórrer als serveis socials”. La regidora d’Hisenda va argumentar que els 10.000 euros d’ajuts per a les plusvàlues dels afectats per desnonaments “cobririen tots els casos que s’han adreçat als serveis socials durant el 2012 i el 2013”.
El republicà Jordi Vilà va fonamentar la seva oposició en dos aspectes: l’elevada factura d’escombraries (19% del pressupost) i el mal servei que es presta, d’una banda, i el suport del govern a l’aparcament sota el passeig dels Guíxols. Vilà va apostar per dos pàrquings elevats a la Corxera i Cala Sants, més barats i dissuasius per al trànsit de pas.
Ligero va recordar que el contracte d’escombraries amb Cespa està “blindat” i que el cost s’eleva per un índex massa baix de reciclatge per part dels veïns. Segons l’edil, el regidor de Serveis, Quim Clarà, ja ha començat a estudiar les bases per al futur concurs. Pel que fa a l’aparcament, Joan Vicente va avançar que ja s’ha encarregat l’estudi econòmic i que l’aposta és que el pàrquing sigui un revulsiu urbanístic per a l’eix.
El fet que els comptes s’aprovin per tercer any seguit a mig exercici va empènyer el PP i TSF cap al vot contrari. El popular Òscar Álvarez va qüestionar l’aportació a l’Associació de Municipis per la Independència. I Motas va criticar, a més del recent contracte d’un gestor turístic, que el pressupost endarrerit concentri en només sis mesos les inversions.
Amb ironia, però, es va apostar “un pèsol que l’any vinent, electoral, el pressupost estarà al gener”. I Ligero li va replicar que les inversions en curs continuaran al 2015, quan compten mantenir el volum amb el PUOSC, i que els retards han permès estalviar cada any.

UNA ALUMNA DE l’IES SFG GUANYA EL “PICA LLETRES”
El Punt Avui publica que l’estudiant de 3r d’ESO Jordina Escofet, de l’IES Sant Feliu de Guíxols, ha guanyat la final del concurs nacional Pica lletres i Laia Noguera ha quedat en segon lloc. Es tracta d’un programa de televisió que consisteix a lletrejar correctament paraules en català, . Escofet era una de les tres representants del Baix Empordà que van arribar a la darrera fase del certamen, celebrada al Teatre La Passió d’Esparreguera. El programa s’emetrà l’11 de setembre a TV3, conduït per Espartac Peran.
Pica Lletres és un format únic que permet els adolescents competir i divertir-se participant d’una activitat pedagògica senzilla i engrescadora: lletrejar paraules en català. De la combinació d’entreteniment i cultura que proposa, en resulta una fórmula fresca i eficaç per aprendre l’ortografia del català, així com el vessant més lúdic del llenguatge.

LIBERTAT PER AL JARDINER DE LA BANDA DETINGUDA
El diari El Punt Avui publica que Abdelmajid el Harfaoui, el jardiner que suposadament assenyalava les mansions idònies per obtenir un bon botí a la banda de lladres violents liderada per Ali Salim, ja ha sortit de la presó per ordre de l’Audiència de Girona, que ha estimat el recurs presentat per la seva defensa. El tribunal considera que “els indicis racionals de criminalitat” per enviar-lo a la presó són “extremadament dèbils”. La interlocutòria recull que no és suficient indici de la seva participació en robatoris que els agents dels Mossos d’Esquadra el veiessin assenyalant dues de les cases que van acabar essent objectiu dels lladres a altres detinguts en l’operació policial. Se sosté, a més, que el fet que tant ell com la seva dona treballessin als immobles atacats “no evidencia cooperació delictiva”.
El jutjat de Sant Feliu vinculava el jardiner amb dues temptatives d’assalt. En el primer robatori, l’Audiència indica que “l’únic indici de participació” d’El Harfaoui és que la policia el va veure dos dies abans “assenyalant” la casa del carrer Azalea de Platja d’Aro a un dels lladres que van participar en dos intents d’entrar-hi a robar: un el 12 d’abril i l’altre el 14. La segona temptativa seria per l’intent de robatori del 4 de maig a la casa del carrer Zorro de Platja d’Aro. En la interlocutòria es considera insuficient el fet que tres dies abans de l’intent d’assalt també el veiessin “assenyalant” en direcció a la casa a un altre home, també arrestat en l’operació. Els propietaris d’immobles de la urbanització El Masnou havien fet ja el 2013 un informe que demostrava que almenys en cinc de les mansions on havien treballat El Harfaoui i la seva dona havien patit un assalt violent.

El més llegit

I després