I després

3 NOTÍCIES DE PLATJA D’ARO

Compartiu aquesta història

L’HOTEL MONTERREY DE PD’A I EL PROJECTE D’HOTEL ESCOLA
L´Hotel Monterrey enceta aquesta setmana la temporada 2016, un cop ha finalitzat la segona i última fase de les obres de rehabilitació, que han servit per condicionar les habitacions i donar a l´establiment un aire més modern. Havent iniciat l´activitat l´any 1986, aquest hotel és un dels més antics de la cadena gironina i també el centre de treball amb més estacionalitat del grup, amb una mitjana d´obertura de 98 dies en els últims anys: de juny a setembre, periodicitat que s´ampliarà a caps de setmana i festius de forma progressiva. La remodelació d´aquest establiment representa un pas més cap a la consecució del projecte d´hotel escola Hotel Monterrey – La Masia, que tot just es va iniciar l´estiu passat amb la incorporació de joves estudiants en pràctiques, que treballen sota la supervisió d´un equip de professionals de la cadena. La inversió que la cadena Med Playa ha fet en la reforma d´aquest hotel, és d´un total d´1.300.000 euros. “Aprofitant la proximitat de l´hotel Monterrey a les oficines centrals de la cadena Med Playa Hotels, localitzades a Girona, s´ha decidit que sigui un establiment orientat a la formació de joves professionals de l´hostaleria i, en aquest sentit, s´hi organitzaran sessions i jornades de formació i promoció interna de l´empresa i se seguiran contractant estudiants i joves en pràctiques durant la temporada d´obertura”, explica el director general de la cadena, Agustí Codina. L´objectiu final és que la meitat de la plantilla –un total de 20 llocs de treball–, acabi essent personal en formació.
La primavera-estiu de 2015 han fet pràctiques a l´Hotel Monterrey 11 alumnes provinents del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC), dels programes Joves per l´ocupació i Formació ocupacional de l´ajuntament de Girona, del Consell Comarcal del Baix Empordà, i de la Universitat de Girona. Aquests estudiants han ocupat llocs de treball diversos dins del sector de l´hostaleria, fins i tot el director de l´establiment hoteler era un jove estudiant del màster de Turisme de la UdG, en pràctiques. Un grup de professionals de la central de Med Playa, format per Lídia Aldeguer, directora de Recursos Humans; Albert Canaleta, tècnic de l´àrea econòmic-financera, i Tània Domínguez, responsable de relacions laborals, s´encarrega de dirigir el projecte i tutoritzar el personal en pràctiques.
Els principals objectius del projecte són, a banda d´optimitzar el rendiment econòmic de l´establiment, millorar l´atenció i la satisfacció dels clients, i adquirir un compromís social més fort amb el territori oferint una sortida professional a joves que vulguin incorporar-se al món laboral a través del sector de l´hostaleria i el turisme.

MONTERREY3
EXPOSICIÓ DE BONAVENTURA ANSÓN

Exposició a l’aire lliure de disset peces de gran format de Bonaventura Ansón (Tossa de Mar, 1945) sota el títol Cinquanta anys d’escultura, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, fins al 3 de juliol, amb una escollida selecció dels seus temes preferits, a partir del treball de materials diversos: ferro forjat, bronze, pedra, marbre, ferro, acer corten, refractari i ferro o bronze, ferro i acer. Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es pot visitar en entrada lliure, tots els dies de la setmana, de març a abril (8-18 h) i de maig a juliol (7-21 h).
Segons informa el web ciutada.platjadaro.com, la mostra és la primera de l’any al parc -i també del cicle anual al conjunt del municipi- i dóna continuïtat al projecte, iniciat el 2014, d’estendre els espais expositius més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser i Medina-Campeny; i de cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a complementen les mostres temporals.

ESCULTURA
ENDESA SUBSTITUEIX UN TRAM DE CABLE ELECTRIC A PD’A

Endesa ha finalitzat els treballs de renovació tecnològica a la xarxa elèctrica aèria de mitjana tensió a Platja d’Aro. La reforma, en la qual s’ha substituït un tram de cable, ha de servir per reforçar el fluid elèctric a aquesta zona turística de la Costa Brava i millorar la qualitat i continuïtat del servei en aquest municipi.
Segons informa el DDG, els treballs han consistit en la substitució d’un tram de 170 metres de línia per un de renovat tecnològicament. És un cable fabricat d’alumini, un material que per les seves característiques és més fiable i presenta millors prestacions mecàniques i elèctriques que l’anterior. També s’han canviat els aïlladors de vidre per uns de nous de tipus polimèric, els quals estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors: tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, ha informat la companyia. Els treballs han tingut un cost de prop de 3.500 euros aportats íntegrament per la companyia.

endesa2_27394

 

 

 

El més llegit

I després