CINC ANYS DE PRESÓ PER INTENTAR MATAR UNA DONA A PALAMÓS
Un acusat d’intentar matar una dona a ganivetades a Palamós ha acceptat 5 anys de presó després de reconèixer l’autoria. Va passar el 24 de juliol del 2017 a la tarda. L’home va proposar tenir relacions sexuals a la víctima, amb qui tenia amistat.
La dona, que l’havia acompanyat fins a la barraca on vivia ell (a la urbanització Balitra del municipi), s’hi va negar. A continuació, l’acusat va agafar una navalla de vuit centímetres i li va clavar al coll mentre deia “jo te tallo el coll, d’aquí no surts viva”. La dona es va apartar i ell va seguir apunyalant-la a diferents parts del cos fins que la víctima va arrencar a córrer.
Durant el judici, la fiscalia ha rebaixat la petició de pena de 9 a 5 anys al considerar que ho va fer drogat però li manté l’agreujant d’abús de superioritat. Tant la defensa com l’acusació particular s’hi han adherit. El cas ha quedat vist per a sentència.
Més informació a DDG

 

CRIDA PER DOBLAR LES DONACIONS DE SANG
El Banc de Sang necessita doblar les donacions de 0 negatiu durant aquesta setmana. El cap de setmana llarg i les pluges dels darrers dies han fet baixar les reserves de sang, especialment les del grup 0 negatiu, les dels donants universals, i de les que només hi ha estoc per un dia.
Avui a les neveres hi ha 110 bosses de sang 0- per a tot Catalunya, una situació preocupant per al Banc, perquè l’òptim seria que n’hi hagués unes 600. Per això, aquesta setmana calen uns 800 donants del grup 0-, el doble dels necessaris en una setmana normal.
Per remuntar les reserves de 0-, el Banc de Sang ha engegat una campanya informativa als hospitals i està avisant els donants habituals d’aquest grup per informar-los de la situació.
Tota la informació sobre les campanyes del Banc de Sang es poden trobar al web donarsang.gencat.cat.

 

PALAMÓS DISPOSARÀ EL 2019 D’1,6 MILIONS D’INVERSIONS
L’Ajuntament de Palamós disposarà el 2019 d’un pressupost que puja a 23.816.200 euros, uns 600.000 euros més que el del 2018, tot i mantenir la congelació de taxes i impostos. El pressupost es va aprovar ahir inicialment amb el vot a favor del govern, d’ERC i CiU, i els vots favorables de Junts per Palamós i Sant Joan i la regidora no adscrita, l’abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP, tots a l’oposició.
Pel que fa a les inversions, Puig destaca que la previsió és d’1.690.000 euros. Entre els projectes destaca: una nova pista poliesportiva (300.000), les expropiacions del projecte Integral La Fosca fase II (300.000), el camí de ronda Pites-Castell (210.000) i altres petits projectes de via pública, en el marc de la millora de carrers i places, que ha liderat el govern d’ERC i CiU.
En l’àmbit social, es reforça amb personal propi l’àrea d’Acció Social, amb l’augment de la partida Palamós Ciutat Educadora (+5000), projectes socials (+5000) activitats de Joventut (+2000) i, pel que fa referència a la participació ciutadana, la partida s’augmenta fins a 100.000 euros a triar per la ciutadania en inversions.
Un altre aspecte destacat és el deute. Es preveu que aquest arribi al 29% però, amb més amortitzacions, aquesta pot quedar per sota del 20%. Puig també va destacar que la congelació de taxes i impostos, per quart any consecutiu. A més, es preveu una reducció a tots els usuaris de la matrícula i bonificacions de fins al 50% en funció del nivell ingressos en quotes a la llar d’infants.
Més informació a diari El Punt Avui