I després

3 NOTÍCIES, 3 IMATGES DEL B.E

Compartiu aquesta història

DOS MILIONS DE DEUTE AMORTITZAT PÚBLIC A PALAMÓS
El govern de l’Ajuntament de Palamós (ERC i PDeCAT) va tirar endavant en el darrer ple una modificació de crèdit per destinar 1,9 milions d’euros a cancel·lar de manera anticipada tres préstecs bancaris que dataven dels exercicis 2009 i 2010. L’amortització dels crèdits suposarà un estalvi d’uns 90.000 euros en concepte d’interessos, que s’haurien hagut de pagar en els propers anys, i d’aquesta manera el municipi s’alliberarà de càrregues financeres.

Arran d’aquesta operació, els serveis econòmics del consistori preveuen que el 31 de desembre de 2017 la ràtio aproximada d’endeutament viu de l’Ajuntament de Palamós quedi en el 30,13%, molt per sota de la del 2016, que era del 46%, o la de finals de l’exercici de 2014, quan la mateixa estadística se situava en el 58%, també en part pels diners del pla de barris i subvencions que la Generalitat no havia liquidat en els anys de crisi i que el municipi havia hagut d’assumir temporalment.

La reducció del deute s’emmarca en l’aplicació de la llei estatal d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat, que habilita els consistoris a eixugar deute amb superàvits d’exercicis anteriors, i de la d’hisendes locals, que imposa destinar part dels romanents líquids de tresoreria a la mateixa finalitat. Tots els grups polítics del ple hi van votar a favor, llevat de la CUP, que es va abstenir. Més informació a diari El Punt Avui

L’IBI S’ABAIXARÀ UN 5% A SCD’A PERÒ LA TAXA DE RESIDUS PUJARÀ
El govern local de Santa Cristina d’Aro (ERC, Guanyarem i el PSC) ha destacat la rebaixa de l’IBI d’un 5% prevista en les ordenances de l’any vinent, que van prosperar dilluns a la nit al ple amb el suport dels edils de CiU i Junts. Però la torna per als ciutadans serà l’increment d’un 14,25% que experimentarà la taxa municipal de recollida de residus i neteja, per eixugar part del sobrecost pel tractament de la fracció resta i el cànon que grava el seu abocament per part de la Generalitat.

Aquest fet va motivar que el regidor d’Emprenedors (EMP), Julio Rico, s’abstingués i que el del PP, Sebastián Mateo, hi votés en contra pel fet que encara hi ha mig centenar de famílies que recorren habitualment a les ajudes dels serveis socials municipals, la meitat que fa un parell d’anys però encara el triple que el 2011. L’alcalde, el republicà Xavier Sala, va defensar que mantenen l’exempció a les famílies d’extrema necessitat, d’acord amb un informe dels serveis socials; una rebaixa del 50% als pensionistes, jubilats o persones que tinguin un grau d’invalidesa, i un descompte del 5% o el 10% a la gent que utilitzi la deixalleria, aportant-hi material, com a mínim cinc o deu vegades, respectivament. Més información a diari El Punt Avui

PALAMÓS BUSCA ALTERNATIVES PER MANTENIR LES PROJECCIONS DE CINE
El tancament del cinema Arinco de Palamós a principis de mes ha provocat que l’Ajuntament hagi de buscar alternatives per poder mantenir les projeccions cinematogràfiques a la localitat. Segons va explicar ahir l’alcalde, Lluís Puig (ERC) de moment ja han contactat amb diversos municipis del voltant per conèixer com i on porten a terme aquesta activitat, entre altres informacions.

«També ens estem posant en contacte amb gent del municipi que ens puguin aportar idees o recollint propostes ciutadanes» va ressaltar el batlle palamosí, qui va subratllar que des del consistori es vol evitar com sigui que Palamós es quedi sense cinema. «Buscarem altres fórmules com pot ser fer cinema a la fresca quan faci bon temps» va precisar Puig qui va assenyalar que la idea de partida és «tenir una mínima programació tot l’any».

I és que l’última esperança per a l’Ajuntament va desaparèixer dilluns quan els accionistes d’aquest icònic equipament van comunicar a l’alcalde que no seguirien funcionant com a sala de cinema comercial. «Quan ens van anunciar la seva decisió de tancar perquè no els sortien els números, ens vam reunir per veure si hi havia alguna possibilitat de poder continuar fent l’activitat amb ajudes o subvencions» va subratllar Puig qui va afegir que aquesta última negativa ja és «definitiva». Més informació a DDG

El més llegit

I després