I després

3 NOTÍCIES, 3 IMATGES DEL B.E

Compartiu aquesta història

L’HOSPITAL DE PALAMÓS REDUEIX EL TEMPS D’ESPERA EN PRÒTESIS DE GENOLL I MALUC
Segons comuniquen des de l’Àrea de Comunicació dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, des del mes de gener l’Hospital de Palamós ha realitzat prop de 450 operacions quirúrgiques de pròtesis de genoll i de maluc que ha permès reduir el temps d’espera per sota dels 6 mesos. En concret s’han realitzat 278 operacions de pròtesis de genoll, que suposen un augment del 62,5% respecte el 2016, quan es van realitzar 171 operacions. En el cas de pròtesis de maluc, l’augment ha estat igual de proporcional, passant de les 100 operacions a les 165 d’un any a l’altre (+65%). El Pla de Xoc ha ofert la possibilitat de realitzar la pràctica totalitat de l’activitat pendent en operacions de pròtesis de genoll i de maluc i garantir les llista d’espera per a la intervenció als 6 mesos, el termini establert pel Departament de Salut. A finals de 2016, hi havia 322 pacients que havien d’esperar de mitjana més d’un any per operar-se (304 dies per a maluc i 421 per a genoll). En concret, 236 s’esperaven per a pròtesis de genoll i 86 per a maluc. Actualment resten en llista d’espera 123 pacients (31 per a maluc i 92 per a genoll). Això suposa una reducció del 62% respecte el 2016. El temps d’espera també ha millorat notòriament, fins a situar-se per sota el mig any. Per a pròtesis de genoll hi ha 5,06 mesos d’espera (per 8,8 a finals del 2016) i per a maluc el temps d’espera es redueix a 3,55 (per 5,16 a finals del 2016). Juntament al Pla de Xoc, a Palamós s’ha implantat parcialment la Cirurgia de Recuperació Ràpida (CIRERA) que ha permès reduir també l’estada mitjana del pacient a 4,77 dies, quan a principis d’any estava a 7,59.

 

A SUBHASTA EL NOU CENTRE CÍVIC DE CASTELL D’ARO
El Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOPG) publica l’anunci de licitació per contractar les obres del centre cívic de Castell d’Aro, amb un pressupost de 2,14 milions d’euros, que, sumats als 449.820 euros d’IVA, situarien el preu de partida de la subhasta en 2,59 milions. Les bases del concurs donen a les empreses interessades un termini de 26 dies naturals per formalitzar les ofertes, de manera que l’adjudicació es farà ja durant el mes de gener del 2018. Un cop se signi el contracte amb la firma guanyadora, s’obrirà un termini de 18 mesos per executar els treballs, amb vista a disposar del nou equipament l’estiu del 2019. Les obres preveuen demolir l’edifici antic de l’escola Vall d’Aro, a la plaça Poeta Sitjà, i reemplaçar-lo pel nou equipament, amb 1.100 m² de superfície útil repartits en dos nivells i un disseny modern que va mobilitzar alguns veïns en contra, per la proximitat a la zona protegida com a BCIN del nucli antic del poble. L’edifici està dissenyat per l’arquitecte Ricard Turon. Més informació a Diari El Punt Avui.

 

CRIDA PER OBTENIR VOLUNTARIS PER A LA CAVALCADA DE REIS DE SCD’A
L’àrea de Festes de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro fa una crida popular per aconseguir persones voluntàries per desfilar com a figurants a la rua de Reis del 5 de gener. Les persones interessades podran desfilar, segons l’edat, com a portadors de torxes, capgrossos i soldats romans, entre d’altres. La rua de Reis tindrà lloc el divendres 5 de gener i el punt de partida serà al carrer Salvador Dalí. Passarà pels carrers Joan Casas i Arxer, on hi haurà l’adoració al nou nat, i Pere Gironès i Teulera. Acabarà a la plaça Baldiri Reixac. Més informació a Diari El Punt Avui.

http://www.elpunt.cat

El més llegit

I després