I després

3 Notícies, 3 imatges de PD’A i Palamós

Compartiu aquesta història

PD’A REBUTJA LES AL.LEGACIONS DE L’OBRA DE XAVI HERNÀNDEZ A SA CONCA
L’alcalde de Castell_Platja D’Aro, Joan Giraut, ha desestimat a través d’un decret d’alcaldia les al·legacions presentades per la societat Galileu 136 SL i el director de l’obra arran de l’expedient que va obrir la corporació per unes obres il·legals que executaven al talús de la platja de sa Conca, una actuació il·legalitzable. Segons informa el DDG, ara, ha informat el regidor d’Urbanisme Josep Maria Solé, l’Ajuntament està pendent que els responsables de l’obra –Galileu 136 SL, promotora de la intervenció, pertany al futbolista Xavi Hernández i, en aquest procés, la societat ha estat representada per un dels seus germans– presentin un projecte de restauració del talús danyat per la perforació que s’hi va dur a terme a finals del mes de febrer passat. Solé ha explicat que la intervenció de restauració que haurà de dur a terme la promotora ha de reomplir l’excavació del talús perforat de manera que s’integri paisatgísticament i sigui consistent, de manera que no es desprengui en un futur. Una actuació que, sense cap mena de dubte, serà complexa. Més informació a Diari de Girona.

ABSOLEN A UNA PARELLA DE PALAMÓS D’ABUSOS A UNA NENA D’ACOLLIDA
La secció quarta de l’Audiència de Girona ha absolt una parella de Palamós acusada d’abusos sexuals a una nena que havia acollit. Segons informa DDG, el tribunal ha considerat que no ha quedat provat, «amb la seguretat i la certesa» que requereix un procés penal condemnatori, que l’acusat hagués abusat de la nena acollida (que en el moment dels fets tenia entre 6 i 7 anys). També ha afegit que no s’ha acreditat que l’acusada en tingués coneixement ni que hagués consentit aquesta situació o hi hagués participat. La sentència ha argumentat que la versió de la menor «no està corroborada per dades objectives». Ha apuntat que la denúncia es va presentar el 2014, «quan havien transcorregut quasi quatre anys» des que haurien finalitzat els fets. També ha remarcat que el relat incriminatori de la menor «no va ser de caràcter espontani, sinó que va venir determinat per l’existència d’una investigació policial prèvia», de fets aliens a aquesta causa. Més informació a Diari de Girona.

PD’A HA DENUNCIAT 47 CONDUCTORS PER ÚS FRAUDULENT DEL DISTINTIU PER A DISCAPACITATS
La Policia Local de Castell -Platja d´Aro treballa intensament per evitar la picaresca que es produeix amb les targetes
d’aparcament per a minusvàlids. Segons informa el DDG, per aquest motiu, estant amatents per detectar pràctiques d´ús fraudulent amb aquest tipus de targetes, ja que aquestes acaben perjudicant els més necessitats: els que requereixen d´una plaça d´aparcament reservada per ser discapacitats. En només nou mesos –des del setembre de 2016-, la policia d´aquesta localitat turística ha imposat 47 denúncies perquè s´han trobat conductors que han estacionat en aparcaments reservats a aquest col·lectiu. La picaresca, però, no només consisteix a aparcar-hi, sinó que els efectius de la Policia Local de Platja d´Aro s´han trobat amb històries ben curioses al llarg dels anys, d´incívics que consideren que poden passar per sobre de la normativa. Per evitar que això succeeixi, el cos de seguretat fa campanyes de control sobre l´ús fraudulent en la utilització de les autoritzacions per a vehicles amb discapacitats. En van realitzar una fa prop d´una setmana i, només en aquests controls, van comissar cinc targetes que s´utilitzaven de forma fraudulenta. Aquesta actitud acaba amb una sanció administrativa que es considera una falta greu i, per tant, la multa que s´imposa supera els 200 euros. Més informació a Diari de Girona.

El més llegit

I després