I després

3 NOTÍCIES, 3 IMATGES DE CPD’A

Compartiu aquesta història

NOVA GESPA ARTIFICIAL AL CAMP DE CASTELL D’ARO
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro està portant a terme la renovació de la gespa artificial del camp municipal de futbol, situat a la zona esportiva de Castell d’Aro. Segons informa el web www.ciutadaplatjadaro.com, se substitueix la que es va instal·lar l’any 2003, actualment amb la fibra molt desgastada i amb gran pèrdua de material pel seu ús intensiu, per una de darrera generació de 60 mm que garanteix la pràctica del futbol en òptimes condicions i que disminueix l’actual risc de lesions dels esportistes. L’execució de les obres, a càrrec d’Italgreen Ibérica, té un pressupost de 156.000 euros amb una subvenció de 45.000 euros de la Diputació de Girona, una garantia de sis anys.

gespa2

 

L’AJUNTAMENT FARÀ UNA ANDANA AL PARC DEL CARRILET DE CD’A
Castell d’Aro disposarà d’una representació ampliada d’un element patrimonial i nostàlgic com és l’antic Carrilet que cobria el trajecte entre Sant Feliu de Guíxols i la ciutat de Girona. Una actuació que farà l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la reproducció d’una andana de tren i la participació activa de l’associació El Trenet de la Vall d’Aro, que enganxarà a la màquina que ja s’exposa al parc del Carrilet tres vagons restaurats totalment -actualment, ja n’hi ha un d’enganxat, però només és el xassís.
El regidor de Cultura i Patrimoni, Lluís Pujol, ha explicat que l’Ajuntament disposa d’un pressupost d’uns 16.000 euros (sense IVA) per tirar endavant la construcció d’aquest andana i la modificació del traçat que actualment té el tren en miniatura que hi ha. Pujol preveu que les obres començaran un cop acabada la temporada turística. Aquesta serà la primera fase, ha concretat el regidor, ja que l’actuació s’acabarà amb una segona intervenció que consistirà en la construcció d’una coberta per a l’andana, cosa que ja es farà l’any que ve o el 2018. El projecte té la raó de ser en l’ampliació de la maquinària original que s’instal·larà en aquest punt, la qual serà restaurada per l’Associació el Trenet de la Vall d’Aro, ha explicat el seu president Joaquim Hornos. Actualment, el parc del Carrilet de Castell d’Aro ja disposa de la locomotora número 5 totalment restaurada, a més del xassís d’un vagó la meitat del qual es va destinar al transport de correu i l’altre meitat, a passatgers. Ara, la tasca de l’entitat que presideix Hornos serà restaurar totalment els tres vagons. La connexió ferroviària entre Sant Feliu i Girona es va inaugurar l’any 1892, i el tren que cobria el trajecte es coneixia com el Carrilet o el Feliuet. Va funcionar com a línia de passatgers i de mercaderies fins a l’any 1969.

andana_carrilet2

 


EXPOSICIÓ AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Sisena mostra d’enguany, i segona de l’estiu, a les sales municipals d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro amb un seixantena d’obres de pintura i escultura de Robert Llimós sota el títol Retrospectiva Parelles, del 6 d’agost a l’11 de setembre (de dimarts a divendres 18-21 h i caps de setmana i festius 11-13 h i 18-21 h), en entrada lliure i gratuïta. En motiu de mostra, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, el consistori edita un catàleg commemoratiu amb un recull d’obres de l’artista.
Segons informa el web www.ciutada.platjadaro.com, també hi ha habilitat un segon espai per mostrar-hi de manera estable el projecte artístic commemoratiu del quinzè aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro; la personalització en mesures humanes de la figura de la nina tradicional catalana, La Pepa, que van fer dotze artistes de renom. El cicle anual d’exposicions al municipi es va iniciar el febrer amb diverses propostes, però és a partir de l’estiu que les arts plàstiques en són de les principals protagonistes en el marc del Castell de Benedormiens amb un calendari que inclou les mostres de Dimitri Kosiré, els Subtròpics Muntants -Ivan Morales Cama, Francesc Ruiz Abad i Manual Cristoph Horn-, Pilar Esporrín o Sílvia Castell. El Parc dels Estanys també acull l’escultura de gran format de Josep Canals (fins al 29 de gener), que alhora exposa a la Masia Bas de Platja d’Aro (fins al 28 d’agost), en la seva estrena com a seu de mostres temporals.

robert llimos2

 

El més llegit

I després