I després

3 NOTES DE PREMSA, CIU, MES I ERC

Compartiu aquesta història

NOTA DE PREMSA DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ
Sobre l’actitud agressiva de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols
El Grup Municipal de CiU, a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, denúncia públicament les amenaces verbal d’agressió que l’Alcalde de la ciutat, Carles Motas, va fer contra els Regidors de l’oposició.
El passat 28 d’abril, durant la celebració del Ple Ordinari de Sant Feliu de Guíxols, l’Alcalde Carles Motas va tallar un agra debat amb el Grup Municipal de CiU, amb una amenaça verbal d’ agressió envers als Regidors de l’Oposició, dient-los que “els hi donaria xarop de bastó”, per que els hi agradava i perque s’el mereixien, desprès d’avisar que ell com Alcalde tenia la última paraula, conscient que així evitaria les respostes i intervencions de rebuig que la seva amenaça provocaria.
El Grup Municipal de CiU rebutja l’actitud agresiva de l’Alcalde Carles Motas, més pròpia de sistemes dictatorials que d’un estat de llibertats; quan a més aquesta amenaça es produeix en un Ple.
Des del Grup Municipal de CiU considerem d’una profunda gravetat qualsevol actitud que denoti violència i agressivitat verbal, però molt més condemnable si aquesta amenaça la fa la màxima autoritat municipal i a la seu de la sobirania popular, com és l’Ajuntament i específicament, la Sala de Plens. Per tot això el Grup Municipal de CiU exigeix a l’Alcalde de la ciutat, Carles Motas, que de manera immediata rectifiqui i demani disculpes públiques per les seves paraules a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols, doncs és la ciutadania, per representació democràtica, el destinatari final d’aquesta actitud.
Grup Municipal de CiU
Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
PLE5
NOTA DE PREMSA DE MOVIMENT D’ESQUERRES

Malgrat que el ple ordinari del mes d’abril va estar ple de sortides de to i retrets, potser fou un dels plens més emotius que viurem a la ciutat: recordar als afusellats del franquisme a la nostra ciutat. Un per un el nostre regidor els va anar anomenant, no per que volguéssim desmerèixer la moció presentada per l’equip de govern, recordem que la moció era per la compareixença per part de l’Ajuntament en la querella contra l’Estat Espanyol per l’afusellament dels alcaldes Campà i Llorens, si no per que creiem que tots els afusellats mereixen la mateixa consideració, i creiem que aquests dos alcaldes així ho voldrien. Fou una sessió plena de la prepotència habitual de l’equip de govern que tan sols està bé allò que ell fa, tot el que fan els altres és infantil, frívol o “esquerròs”; i també amb certs tocs de surrealisme quan el senyor Vilà manifesta que està content d’haver de pagar els triennis als professors de l’Escola de Música, ho ha de fer per manament judicial i esperem que tingui la mateixa alegria en el cas de la policia local que ja porta quasi un any reclamant els seus drets i que alguna denuncia ja te al jutjat. On és ara el senyor Saballs que al 2013 en un article es queixava de les males condicions de la Policia Local?. Una policia local que va comparèixer altra cop al ple per fer paleses les seves reivindicacions i la seva opinió de per que falten agents al carrer. Però el que ens va sorprendre més fou que uns patits d’esquerres votessin en contra d’una moció, presentada per GdC, MES i la CUP per incloure clàusules socials als contractes que signi l’ajuntament, per protegir els col·lectius en risc d’exclusió social, i per assegurar que les empreses són respectuoses amb el medi ambient i amb els seus treballadors. La voten en contra per que no tenen prou musculatura jurídica per fer front a quelcom tant important, tan de bo fossin tant prudents en altres projectes en els que s’embarquen. Podrien prendre exemple d’altres localitats properes que ja han introduït aquestes clàusules socials però clar, els altres no fan res bé només vostès.
Moviment d’Esquerres (MES) Sant Feliu de Guíxols.

500 PERE ALBÓ
NOTA DE PREMSA D’ERC
El passat diumenge 1 de maig la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va celebrar un any més el Dia del Treballador a la Plaça Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols.
El tradicional vermut popular va anar acompanyat d’una arrossada que es va fer a la mateixa plaça que va comptar amb la participació del regidor d’ERC i portaveu del govern municipal Jordi Vilà. El portaveu d’ERC i diputat al Parlament Sergi Sabrià, la diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà i el diputat al Parlament i membre de l’Associació Súmate Eduardo Reyes. Vilà va destacar la importància de celebrar jornades reivindicatives com les de l’1 de maig per “reivindicar els drets de tots els homes i les dones treballadores” i va afegir que “Volem fer la independència per construir una república de les persones”. Per la seva part el portaveu d’ERC Sergi Sabrià va destacar el paper d’Esquerra en la defensa dels drets dels treballadors i va manifestar que “la gent d’ERC mai cedirem en la defensa de les persones. El nou país el farem entre totes i tots”. La diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà, va explicar la inutilitat dels partits espanyols per formar un govern, cosa que ha provocat unes noves eleccions i va destacar que “les esquerres espanyoles podrien haver fet un govern fort d’esquerres, però ells mateixos s’ho han deixat perdre” i va continuar animant a la gent a tornar a votar el 26 de juny per “fer sentir la veu de tots aquells que estem a favor de la independència i del dret a decidir”. L’acte el va tancar el diputat al Parlament i membre de l’associació Súmate Eduardo Reyes que va manifestar que “presumo de ser catalán y español y tenemos todo el derecho a decidir que queremos ser como nación” i va continuar declarant que “El Tribunal Constitucional se dedica a destruir todo aquello que hacemos por la personas por el simple hecho de ser Catalunya, nosotros queremos construir un nuevo país donde no haya ni una sola persona pobre”.
www.esquerra.cat/guixols
guixols@esquerra.cat
facebook.com/ERCGuixols
twitter.com/erc_guixols
ERC 3

 

 

El més llegit

I després